Марк Рюте: 2% БВП за отбрана няма да са достатъчни

"Инвестираме повече, за да защитим всяка педя от земята на НАТО"
16 окт 2024 20:08, Инна Ангелова
54
Марк Рюте: 2% БВП за отбрана няма да са достатъчни
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте заяви, че е твърдо убеден, че осигуряването на два процента от БВП за отбрана в страните от НАТО няма да бъде достатъчно. Рюте даде брифинг след среща с премиера на Латвия Евика Силиня в Брюксел.

По повод прогнозите, че до 2030 г. Русия може да нападне страна от алианса, Рюте посочи, че НАТО е в готовност да отвърне на всеки враг.

“Инвестираме повече в нашата отбрана и ще защитим всяка педя от земята на НАТО, ще направим всичко необходимо за това”, добави той.

По неговите думи Русия постига ограничен напредък на фронта в Източна Украйна, но на висока цена. Според него е необходимо съюзниците да продължат с подкрепата за Киев, за да може, ако един ден украинският президент Володимир Зеленски и неговият екип преценят, че е време да разговарят с Русия за уреждане на конфликта, да бъдат от силната страна и "да доминират в разговорите". По думите на Рюте алиансът не може да допусне плановете на руския президент Владимир Путин за Украйна да се осъществят, защото светът не може да се върне към колонизация. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: НАТОотбраназащита
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
АЛО РУТИ МЕНТАК преди 14 часа
Достатъчно е да напомним безрадостната съдба на великите цивилизатори Наполеон и Хитлер.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До агент Мъдлър ЦРУБЕГАЙ В ЛУДНИЦАТА СПАСЯВАЙ СЕ И НИ СПАСИ ОТ ТЕЕЕБ
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Обаче! И ние, българите имаме сериозен проблем. Много по-сериозен. Да, да! Още преди св. Александър Невски да се роди, цар Калоян сразява католическите рицари през 1204 година! Преди 820 години ги сразява! Ай, какъв срам! Какъв позор! Какво грозно предателство към евроатлантизма! Бива ли тъй?! И какво да го правим сега тоя цар Калоян? Ами да го низвергнем от българската история! Тутакси и немедленно! Докога ще го търпим, питам аз!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
тЕ В хОЛАНДИЯ ГО НЕ ИСКАТ ПРАВЯТ ГО ШЕФ НА БЛАТО.
39
0
 
1
 
! Отговори
Рюге преди 15 часа
първо да помисли за сънародниците си. Зюдерзее бентът няма да издържи напорът на водата.
38
0
 
2
 
! Отговори
Оня преди 16 часа
Тоя не можа да оправи Нидерландия (пет шест пъти премиер и все подава оставка), сега го чакаме да оправи Света, Путин и на дядо Коледа кафтана. мъъъъка, мъъъка
37
0
 
4
 
! Отговори
Басси Удобнуту преди 20 часа
Тоя е мнооого ларж с народните пари събирани от данъци и такси . Ами да,2 % ... .Що да не станат 20% или направо 70% . Колкото повече , толкова повече . А най-удобното нещо е че БЮДЖЕТЪТ НА ВОЕННИТЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПУБЛИЧНИ РЕВИЗИИ И ПРОВЕРКИ. Каквито и пари да отидат във военните, разходите се засекретяват. Мнооого удобно за кражби и прехвърляне към приятелски компании....
36
0
 
3
 
! Отговори
Ъммм... преди 21 часа
Първо, земята на е на НАТО, а държавите членки. И второ, предлагам господин Рюте да ги извади тия пари от джоба си и да ги даде, щом толкова настоява.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Но бяха достатъчни, когато той управляваше неговата страна, нали? Една от основните задачи на политиците е да водят политика, която да не ни вкарва във война. Управляващите в ЕС обаче не спряха да правят точно обратното с единични изключения включително и това да се интересуват за благосъстоянието на някой като Зеленски повече от колкото на собствения си народ.
34
0
 
4
 
! Отговори
дезинформатор преди 1 ден
Ами улавяй се за работа, Рюте, щом не ти стигат парите.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
При тези цени и 10 % няма да са достатъчни. :-)
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
2%. Другото в повече е военен данък!
31
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 17 "Членуването в НАТО се оказа опасно и вредно за нас и Източна Европа." - ми той Борисов още 2013 година ви каза на европеидите, че сте про'с'ти...
30
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 10 "Ние НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ИЛИ НЕ??? Илу може би ВЕЧЕ не???" - отдавна не сте! Още когато Андрей Луканов клекна на Лондон и Съвета на Европа и регистрира ДПС. Факт.
29
1
 
4
 
! Отговори
На снимката : преди 1 ден
Холандския "художник" неолибера3тфашага Мадолф Рютлер поздравява с традиционния нацциZтки поздрав Рютлеровата атлантична младеж... Липсват му само мустачките!
28
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 18 Една българска майка се самоуби защото не може да нахрани децата си" - ако е гласувала за ЕС и НАТО - не виждам нищо лошо. Дарвин!
27
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 21 "... хората искат мир", но гласуват за война. След 10 дни ПАК ще гласуват за война. Факт.
26
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
С този про'с'так начело, Холандия даваше под 2% и пак изоставаше икономически заради некадърното му и приятелско управление. Остави десетки милиарди задължения да държавата им, а сега иска още пари от наследниците си.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Иде тсв. И 100% за арнията няма да са достатъчни.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тука пак се активизира Олигопартията! Само дежурни платени, и то - От най- неграмотните.