"Планът за победа" на Зеленски виси, Байдън отмени пътуването до Германия

US президентът остава у дома заради урагана "Милтън"
Обновена: 9 окт 2024 10:48 | 9 окт 2024 10:48, Инна Ангелова
51
"Планът за победа" на Зеленски виси, Байдън отмени пътуването до Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън няма да пътува за Германия за среща на върха за обсъждане на “плана за победа” на Володимир Зеленски. Байдън реши да остане в родината си заради урагана “Милтън”, който набира скорост и се очаква да удари Флорида.

Белият дом каза във вторник вечерта, че президентът ще остане у дома, "за да наблюдава подготовката и реакцията" за урагана, допълва The Guardian.

Все още не е ясно как отсъствието на Байдън ще се отрази на предстоящата среща. Световните лидери трябваше да се съберат в американската въздушна база Рамщайн и да обсъдят “плана за победа” на Украйна.

Олаф Шолц, германският канцлер, обеща, че пътуването на Байдън ще бъде пренасрочено и допълни, че разбира причините на президента да го отмени. “Това щеше да бъде много важна среща и ние я подготвихме от всички страни“, каза Шолц.
 
По-рано тази седмица Германия потвърди, че на срещата ще се присъединят Кийр Стармър от Обединеното кралство и Еманюел Макрон от Франция. Очакваше се да присъстват общо 20 лидери.

Световните лидери трябваше да изслушат Зеленски, който щеше да представи последната версия на своя “план за победа“ за прекратяване на войната, който се очаква да се съсредоточи силно върху искането да се позволи на Украйна да изстреля Storm Shadow и други западни ракети с голям обсег дълбоко в Русия.

Байдън се противопоставя на това да позволи на Украйна да използва англо-френските ракети Storm Shadow, които разчитат на американска технология, или американски ракети Atacms.

Тръмп, а и много републиканци отдавна са скептични относно стойността на военната помощ за Украйна. В края на миналия месец Тръмп се срещна със Зеленски в Ню Йорк и каза след срещата, че иска да види “сключена справедлива сделка“ за прекратяване на войната, която сега върви към третата си зима.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от САЩ
Москва иска Тръмп в Белия дом, а Техеран - Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заради урагана ли?
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън си им го каза в прав текст.....стига с тая Украйна! Оставете ни на мира, да си гледаме собствените проблеми!
21
0
 
37
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
не знам колко трябва да си глупав и ограничен, за да приемеш, че представеното от украинския клоун е план за победа. по-скоро това е план за въвличане на нато във войната, а иначе казано - за трета световна война срещу ядрена държава, каквато е Русия, като последиците от това да непредвидими. сега ще се види, колко мозък има в главите на така наречените западни лидери.
20
0
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 16 "Но САЩ ще се чупят и ще оставят Европа да обира негативите, да харчи за да краде Зелето и да пълним гушите на мързеливите урки.Честито. " - какво ревеш? ВИЕ гласувате за тази Европа. ПП. Лично мнение - за про'с'таци дет гласуват да ги управляват от Брюксел, линейки не са нужни.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май само наркомана още си вярва в тая победа, който на две линии му се привижда, защото почват звездите да му говорят
18
0
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 18 "Ще е добре след време - герб/пп/дб да вьрнат парите които дадоха на украйна вместо за болници училища на нашите деца" - ЗАЩО? ВИЕ гласувахте за ЕС, НАТО и евроинтеграция, и помощ за Украйна. Партиите само изпълниха това което ВИЕ искате. И не виждам какво ревеш, след като след 18 дни ПАК ще гласувате за същото.
17
0
 
22
 
! Отговори
Изтрит нееднократно преди 1 седмица
Както се беше изразил някой от "съюзниците" - вече не помня кой - това не е план за мир, това е shopping list.
16
0
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 1 седмица
1. Чета днес САЩ ги ритаме в статията за урагана2. Намерете я и правете коментари3. Значи САЩ ще ни купуват щото сме 2 качество. Нека да знаят какви сме.4. Ние сме Балканци беее
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички гледат да се отърват от горещият картоф Украйна. Но САЩ ще се чупят и ще оставят Европа да обира негативите, да харчи за да краде Зелето и да пълним гушите на мързеливите урки.Честито. Пак да сме първи в Рамщайн да ..........! А линейките за българите не стигат!
14
1
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Да идва тръмп и да орязва зеленко на бьрзо с паритеДа спират и герб и пп дпс пеевски да дават нашите пари за война
13
0
 
23
 
! Отговори
Trump преди 1 седмица
Е, аз ви казах, че Украйна е вече заличена държава.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с тоя план. На Зеленски мечтите никога не са се осъществявали и нищо не е ставало според плановете му. Колко години още им трябва на политическия псевдо елит за да го проумее?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България била първа в света по износ на домати по времето на комунизма,е Еквадор и до днес е първи по износ на банани във света,и к'во?
10
1
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
МИРЕН ,,ПЛАН НА ПОБЕДАТА " - СЪБИРАНЕ НА НАТОВСКАТА ВЪРХУШКА , В НАТОВСКАТА БАЗА , ЗА ОЩЕ ОРЪЖИЕ , ЗА ОЩЕ ВОЙНА НА НАТООВЦЕТЕ СРЕЩУ РУСИЯ !!! ,,МИРЕН ПЛАН " ЗА ВОЙНА !!!
9
2
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Да се гьтва дедо по бьрзо и да спира рекета за зеленко
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън ми става все по-симпатичен.
7
0
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Плана е екстра - срещумен има едни укри - те лежьт по цял денЯдьт и пият аз гьрбя за тях и гостите на денков и баце от австрия
6
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Няма проблем, ЕС ще се върне по-дълбоко. След 17 дни про'с'таците ПАК ще гласуват да го плащат. Факт.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
животът е пред него, не може да го рискува заради ураган и Зеленски. "План за победа" - ок, но ако не успее, какво? Ще има ли отговорност най-напред за човешките животи и съдби и после за потрошената пара? Ама вие ли не знаете, че няма да успее?
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е политик, отива при народа си. За него САЩ е по важен от останалите.:))