Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом

"Дейли телеграф": Объркал е себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис
5 юли 2024 15:41, Елка Василева
196
Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Още по темата
Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от САЩ
Ново обвинение срещу Boeing: Слагали части в самолетите, хвърлени за скрап
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
4
 
! Отговори
009 преди 49 минути
До уикипедия"Основната причина за възникване на войни е разпределянето на ограничения брой природни ресурси" - ресурси има за всички, но безграничната алчност на нищожен процент ***, съчетана с жаждата им за световно господство, са причина за войните.
175
0
 
3
 
! Отговори
уикипедия преди 1 час
Основната причина за възникване на войни е разпределянето на ограничения брой природни ресурси (земя, първични суровини и енергийни източници).КОЙ Е ЗАПАЛИЛ ВОЙНАТА КАТО ПРЕДИЗВИКА РУСИЯ ОТ АЛЧНОСТ ДА Я РАЗРУШИ И ДА И ЗАГРАБИ РЕСУРСИТЕ.
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
хахахахаха
173
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 час
Toзи на преклонна възраст е решил да се самоопредели като жена . По-добре като пеперудката дето спечели Евровизия да каже " ...не знам мъж ли съм или жена..."
172
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 час
Кой му е барал аутокюто...
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ясно е, че на 81 години и с това си поведение не става за мъж. А за жена е вече късно да се изявява, Sorry.
170
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 часа
Дали му чужда реч, за след изборите...
169
1
 
9
 
! Отговори
Пиян залян преди 4 часа
Пълна откачалка ! Като цялата краварска нация ! ЦРУ и евреите командват краварника !
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Това са мохабети в стил Димитър Пенев!
167
0
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 часа
Ами той пола вече е както го чувстваш, според мен е напълно реално. Само не знам защо се притеснява да си слага роклята на официалните срещи
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Много добре. Поздравления за Байдън.
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Въобразява се като жена.
164
0
 
11
 
! Отговори
г-н Алцхаймер преди 7 часа
Е то и за бях президнт на САЩ преди 800 години, спомням си много добре че яздих на син динозавър и пиех Кока Кола в кен
163
1
 
1
 
! Отговори
Па ти па я преди 7 часа
До Я па ти.. Не се замисляй много. От буламачи, съворени в Холивуд, нямаш място за мисъл. Освен Менделеевата таблица (как не са ти обяснили, че и тя е дело на някой пастир, не зная), Русия е дала и основния двигател на твоето "чудо" -самите чудотворци. А как са стигнали чак отвъд океана, за да творят там, а не в Русия, е отделен въпрос, но истината е, че разглезеното *** съсловие не може да създава хора. Затова умира без доставки на такива.
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
"Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън..." - не, не е катастрофално. Абсолютно катастрофално е. И само според изданието, а според всички и колкото и да се правите на луди, вие, сервилната сraн от днec.бъгъ ще си останете сервилна craн.
161
8
 
5
 
! Отговори
Хаванският синдром! преди 16 часа
Несъмнено по време на публичния дебат между Джоу Байдън и осъденият измамник Тръмп, вероятно някакъв шпионин е включвал руски честотен генератор за предизвиквана на Хаванския синдром по време на изказванията на Байдън, за да говори той такива несвързани неща...
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Боже, американската мечта вече е да не станеш като Байдън като остарееш
159
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Без коментар, либерастията отдавна дълбае дъното.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Човекът е в машина на времето.
157
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ето това недоразумение е начело на световната супер сила.Пази боже ,дано са му скрили ядреното куфарче.Егаси и изборите патологичен лъжец и дементирал субект.