Деца са в болница, яли бисквити с канабис

Лекуват се в токсикологията в Плевен
Обновена: 8 юли 2024 15:37 | 8 юли 2024 15:35, Инна Ангелова
27
Деца са в болница, яли бисквити с канабис
Снимка: БГНЕС

В УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен са приети шест деца, консумирали бисквити с канабис. Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология, съобщават от лечебното заведение.

Натровените деца са на възраст между 4 и 14 години, съобщава БТА.

"Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи", допълни Таня Вашкова, експерт "Връзки с обществеността” в болницата.

Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка коментира, че "лекарите токсиколози са загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати".

Доц. Бързашка допълва, че това е сериозен проблем. Ние, като родители и възрастни, сме задължени да не подминаваме проблема, да бъдем бдителни.

"Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати", допълва доц. д-р Бързашка.

По случая е уведомена полиция, отдел "Закрила на детето" и Детска педагогическа стая, казаха още от плевенската болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добрата страна е, че може би точно тези дечица не ще посегнат да опитват повече нищо по-така.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Oooi
22
1
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 2 месеца
За да не пафкаш тютюн, избиваш клина с коноп, така ли?Истината е по-различна.Както се знае от древността, дозата прави отровата, съответно лечението.Тютюнът,както вероятно и куп други треви, са се ползвали заради това, че са подобрявали състоянието на едновремешните хора, които са живели в нехигиенични условия и червата, вътрешностите им са били пълни с *** и всякакви твари,Тютюнът просто ги е тровил. Впрочем,никотиновата киселина е витамин от групата Б,много важен.... Аз съм върл антипушач.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шафрана, Ашвагандха и Коноп, Турмерик, Цинамон от Цейлон, Лют Червен Пипер, Лимон поддържат Функциите на Организма на Тялото да е вечно Млад - МЕТАБОЛИЗМА НА ТЯЛОТО и ДОКТОРИТЕ в така наречената МЕДИЦИНА се боят от ДОБРИЯТ МЕТАБОЛИЗЪМ НА ЧОВЕКА ДА Е ВИСОК и на СТАРИ ГОДИНИ, понеже престават да ходят на доктори и ПРИРОДАТА сама ги лекува! То и затова нашите пра, пра деди от Божественият Български народ от хиляди години са казвали: "За всяка болест си има билка!"
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората използуват Конопа от повече от 10,000 години, Важността на растението варира от цивилизация до цивилизация, но то винаги е имало своето място във всични познати култури. Множество приложения на растението го правят едно от най-добрите приятели на човечеството през годините. След появата на Бизнеса на Нафтата, Нефта по времето на Комунизма по целият свят е забраняван Конопа, понеже приличал на Марихуаната, която също е здарвословна, понеже като я пафнеш ще престанеш на пафкаш Тютюнки!
19
3
 
3
 
! Отговори
до 16 , 17 преди 2 месеца
Вие с всичкия ли сте? Помагало при болестта алцхаймер например! Направо е признак на пълна безпросветност да вярвате, че едно единствено растение лекува едва ли не всички сериозни болести! Ако поне малко искате да отберете истината, прочетете за поне десетина растения, прочетете от сегашната им реклама, ще установите, че списъкът на болести, които били лекували се простира ит кихане, през полова слабост, до рак. Това е изкуствен интелект, т.е. липса на интелект за кухоглави.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Производители и пласьори трябва да бъдат съдени за предумишлено масово убийство.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Придобитото конопено олио чрез студено пресовани семена от коноп помага при Алергия, Алкохолизъм, Анорекция, Артрит, Астма, Аутизъм, Безсъние, Болест на Алцхаймер, Болест на Крон, Главоболие, Глаукома, Двигателни разстройства, Деменция, Депресия, Диабет, Затлъстяване, Унсулт, Левкемия, Мигрена, Многествена склероза, Невропатични болки, Обсесивно-компусивно разстройство, Остеопороза, Паркинсон, Псоарис, Рак на Белия дроб, Гърдата, Кожата, Мозъка, Простата, Синузит, Сърдечен удар, Черен дроб!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Конопеното олио от студено пресовани конопени семена има такива здравослойни свойства, които нашите деди са използували за здраве от хиляди години. Влезте в търсачката на гоогъл и напишете "Коноп българия" и четете и се учете! ..... А това, че някаква си фирма е направила някакви си бисквити с канабис, трябва да се изхвърли цялата и продукция. В конопа се съдържа здравословната съставка TXKB за всички видове болести на тялото - тя възвръща МЕТАБОЛИЗМА от което се боят докторите!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки ден за добро здраве, всеки божи ден си пия по една чаша в която наливам мляко от овес - което сам си го птравя от овесени ядки, към него слагам лимонов сок от един лимон, една супена лъжичка мътен ябълков оцет, една супена лъжичка алкохол с извлек от зелени орехи, една супена лъжичка зехтин и една супена лъжичка конопено олио!
14
2
 
6
 
! Отговори
Киру Гриндъра преди 2 месеца
Истия европеец бара само кристални пици...тва конопа е за клошовете
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Директно да отидат разследващите в младежката структура на Възраждане - там е причината за всичкото зло
12
0
 
5
 
! Отговори
. преди 2 месеца
баси якото! :D
11
2
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Ееееех, защо мен не мен някой непознат не ми предложи бисквитки с канабис :))) Направо цялата кутия ще я поискам
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе да, тъй непознат ще тръгне да черпи 4-годишни с канабис...
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ромите си хранят и пият децата с това, което те самите консумират. Изтарашили са шкафа на майка си и баща си.
8
5
 
10
 
! Отговори
Оставка преди 2 месеца
На Калин.ката Стоянов.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
баа тея га дове, те им напраили кефа наште искат да ги лекуват за да свикват да им е гадно:))
6
0
 
19
 
! Отговори
Алооо, овластените преди 2 месеца
Вижте в с.Буковлък, направете един тараш там. Ще откриете важни находки. Впрочем, вие си знаете откъде се командва търговията с дрога, защо се правите на ударени?
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми евроатлантизъм - нормално за банановите колониални републики !