Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом

"Дейли телеграф": Объркал е себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис
5 юли 2024 15:41, Елка Василева
200
Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Още по темата
Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
6
 
! Отговори
Велизар преди 2 месеца
Срам, цирк и гадост представлява този нечовек.
90
1
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 2 месеца
@89 Тръмп никога не е казвал да се пробва/пие белина срещу ковид. Ако нямаш какво умно да напишеш поне не лъжи.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великата Русия и СССР са дали на света изключително много, безброй научни открития, култура и т.н. Световния прогрес се дължи в по-голямата си част на Русия. Америка какво е дала на света? Какви са американските открития? Едно нищо, кръгла нула. Америка практикува само регрес, терор и навсякъде носи само разрушения. След нея всичко е трайно разрушено. И що държава е това? Сбирщайн население, тайни служби и бизнес от идеалисти-експлоататори... еееббааатти и краварската к.л.о.а.к.а!
88
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Объркал си е мисълта (това често се случва и на млади хора,), но е казал истини. Байдън не е расист и може да се гордее с подкрепата си за чернокожите. Спомнете си случая Джордж Флойд. Даде се максимална гласност на неговото убийство и убиецът му получи справедлива присъда, именно благодарение на кабинета на Байдън. Съмнявам се че това би било възможно при Тръмп.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само да не обърка хутите с путтите!
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В така наречената страна украйна не достигат хора, които да правят протези, както и не достигат гробари да копаят гробове. Мобилизират хората, които работят в заводите. Така нар. украйна е гробище, демографска катастрова, фалирала отдавна и кара на вересия. Западните фашиски режими грабят от населението си във вид на данъци и инфлация за да спонсорира киевския нациски режим. Обратното броене за западняците, нацягите и русофобите започна. Времето ви се изчерпва бе!
85
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ходи ли, като Путин при шамани да му баят?
84
3
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
А дали Байдън проста се е пошегувал ?Казал го е със смях.Но няма съмнение че не е добре човека.Америка не може да разчита на него.Току виж че натиснал ядреното копче , да види защо е червено и какво ще стане.
83
11
 
3
 
! Отговори
Х преди 2 месеца
Байдън прави малки грешки. Тръмп-дебито каза да се пробва белина с/у Covid и стотици от умните му фенове се убиха...
82
1
 
6
 
! Отговори
090 преди 2 месеца
До загубени в превода--- бих искал учтиво да информирам нашите кравари-русофоби, че здравистващият се с въздуха преди време нарече камила харис --наш президент--.
81
0
 
2
 
! Отговори
Ципокрило преди 2 месеца
До Гавра с възрастен?Ние сме русофили? Интересно, ти какъв си, кой точно сорт си, как се селектираш? Май си клас Ципокрило.
80
1
 
3
 
! Отговори
нее преди 2 месеца
До АнонименИ на това повярвахме, ние русофилите! Ето на! Ама за какво говориш точно, никой не разбра. Вятър и мухи в твоя мозък, не само в Байденовия...
79
1
 
11
 
! Отговори
Tsarev преди 2 месеца
Кво го мъчат завалията още... Вместо да си гледа старини, внуци и тн. Само с глупости го занимават човека...
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се смейте на човека. Рано или късно и ние, ще станем, като него. Той не е виновен, виновни са тия зад него - неолибералната, олигархична, джeнgъp идеоология.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изглежда Господ е избрал най-суровата присъда на мафиотския адвокат. Не да мре, а да живее до пълно падение. Не да е в тинята, а напротив - на върха на света, докато рухва всичко човешко в него, че така, че да е в зрението на цяло човечество и с него да затъват и тези, които се държат за старческата му вожа.
76
5
 
14
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 2 месеца
Бай Дрън Деменцията е командир на цяла gеiропа и всички русофоби муахахахаха
75
2
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Посолството *** обяви чий фейк нюз
74
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Този изкукуригал дядо до кога ще го търпят "умните" американци? Май и те, като нас си избират и***диоти да ги управляват!
73
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко са невежи русофилите! И на това повярваха!
72
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евроатлантиците, как сте, момчетата? Ще съсипваме ли Русията с първата чернокожа президентка на САЩ?