Байдън: Ако Бог ми се яви и ми каже: "Джо, оттегли се от надпреварата", ще се оттегля

Бях болен, не се чувствах наистина добре, заяви Байдън за представянето си на дебата с Тръмп
Обновена: 6 юли 2024 07:33 | 6 юли 2024 07:30, Елка Василева
194
Байдън: Ако Бог ми се яви и ми каже: "Джо, оттегли се от надпреварата", ще се оттегля
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях болен. Не се чувствах наистина добре", заяви президентът на САЩ Джо Байдън относно неубедителното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни. Байдън каза това в интервю за телевизия Ей Би Си.

"Бях изтощен", допълни 81-годишният демократ.

Още по темата
На въпроса на журналиста Джордж Стефанопулос дали е гледал впоследствие запис на дебата с Тръмп, продължил 90 минути, Байдън отвърна "Не мисля".

Той определи представянето си по време на диспута като "лош епизод", намеквайки, че лошото му представяне се е дължало на недобра подготовка, изтощение и заболяване. Байдът каза, че вината за представянето му на дебата не е на никой друг, освен на него самия. Той нарече вечерта на диспута "лоша вечер".

"Това не е индикации за каквото и да е сериозно състояние. Бях изтощен", допълва той в излъчения откъс и казва, че не се е  вслушал  и в инстинктите си във връзка с подготовката  за дебата.

"Чувствах се ужасно", разказва още Байдън с на моменти пресипнал, а понякога и заекващ глас. Той допълва, че лекарите тогава са му направили тест за ковид, но се оказало, че не е заразен. "Просто имах наистина лоша настинка", добавя Байдън.

 "Никой не е по-квалифициран от мен да бъде президент или да спечели тези избори", заяви още Байдън в интервюто, излъчено по телевизия Ей Би Си.

Президентът, атакуван за менталните си способности от противниците си след дебата с Тръмп на 27 юни, заяви, че длъжността, която заема е равносилна на ежедневно подлагане на тест на когнитивните способности. Байдън каза това в отговор на въпрос на интервюиращия го журналист дали би се подложил на подобен тест или на независима медицинска оценка, която да покаже дали е годен за заемане на президентския пост.

 "Всеки ден съм подложен на когнитивен тест. Всеки ден съм подложен на тестове", заяви Байдън. И настоя, че е в добра форма, отхвърли твърденията, че е немощен и на няколко пъти в интервюто избегна въпроса за възрастта му, отбелязва Асошиейтед прес. Байдън допълни, че в момента неговите лични лекари оценяват състоянието му и добави, че те няма да се поколебаят да му кажат, ако нещо не е наред с него.

По време на интервюто Байдън заяви, че не вярва на допитванията, които дават предимство на неговия съперник Тръмп на национално ниво и в ключови американски щати, отбелязва Франс прес. Той заяви, че според него двамата са изравнени позиции. Когато журналистът му каза, че никога не е виждал президент да бъде преизбран при рейтинг на одобрение от 36 процента, Байдън заяви, че не вярва, че това е неговият личен рейтинг на одобрение.

"Ако всемогъщият Бог ми се яви и ми каже: "Джо, оттегли се от надпреварата", аз ще се оттегля, но той няма да ми се яви", каза още Байдън.

Интервюто продължи 22 минути и беше дълго очаквано след дебата от 27 юни.

Франс прес отбеляза, че по време на интервюто Байдън е изглеждал по-малко енергичен, отколкото е бил по време на митинга в Медисън в щата Уинсконсин няколко часа преди това, на който той увери, че остава в предизборната кампания и че ще победи Доналд Тръмп.

Междувременно четвърти депутат от Демократическата партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ призовава Байдън да се оттегли от президентската надпревара, предаде Ройтерс.

Конгресменът Майк Куигли заяви: "Г-н президент, вашето наследство вече е установено. Ние ви дължим възможно най-голяма благодарност. Единственото нещо, което можете да направите сега, за да затвърдите това за всички времена и да предотвратите пълна катастрофа, е да се оттеглите и да оставите някой друг да се заеме с това", заяви Куигли, който представлява щата Илинойс в Камарата на представителите.  Преди това конгресмените Лойд Доджет, Раул Грихалва и Сет Мултън също призоваха Байдън да се оттегли от надпреварата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано не ти се яви! Но опасността е голяма, особено при деменциите.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и сега гледаш - Бог се появява, най-после, предизвикан от Бай Джо, дето си го представя като бял мъж или чернокожа жена, или и двете едновременно, може би?
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДАНО ТИ СЕ ЯВИ И ТИ КАЖЕ ДА СПРЕШ ВОЙНАТА.
129
0
 
6
 
! Отговори
Сенеката преди 2 месеца
Всички политици фъркат в облаците и имат червен телефон с Бога...дето са вика Аз и Бог ша ви упрайми...май така наречените диктатори са най приземени щото са наясно ,че ако изтърват юздите и са на бесилото...
128
0
 
11
 
! Отговори
Леле Божке преди 2 месеца
Бог отдавна ти говори, ама с този пълен памперс, с тези куци крака и глухи уши, не ти е до хич лафче с Него.
127
0
 
8
 
! Отговори
Зайцев преди 2 месеца
Директно в психиатрията.
126
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не бе нека не се оттегля и да седи да се посира в гащите публично вече станаха за смях егати държавата
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами той не ти го ли го е казвал вече??
124
0
 
14
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 месеца
Байдън не се чувства добре, ама защо не казвате, че Путин е виновен. Джонката сънува кошмари, един път сънува Путин, друг път сънува другаря Си.
123
0
 
12
 
! Отговори
Госпот Бок преди 2 месеца
- Джо, оттегли се от надпреварата. То бива, бива лакомия за власт, ама то твоето направо е патологичен случай. А ако можеш уговори и другия дъъртакк Трумп да дойде с тебе в Старческия Дом за изключително много престарели политици...... И ако искаш да знаеш моят фаворит беше Десантис. Млад, умен и перспективен. Ама вие с подлост го принудихте да се оттегли, дори и без да му се явявам... Ееей, какви маааймуни сте вие там . Шееебеци.
122
0
 
15
 
! Отговори
Не мога да разбера преди 2 месеца
защо Байден още упорства и не се отказва от изборите. Явно е че на 81 години Байден не е в състояние да се грижи за себе си камо ли да управлява държавата. И за него и за САЩ е по-добре да се пенсионира и да си гледа живота. Тръмп е близо на години но поне за сега се е запазил.
121
0
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 2 месеца
А Митеран като му се яви, и му каза да се оттегли, защо не го послуша ?
120
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-скоро ти ще се явиш, но не пред Бог, а пред този на когото си служил. И няма да е далеч времето.
119
24
 
1
 
! Отговори
Ами правилно! преди 2 месеца
Много е прав Байдън. Той задължително трябва да участва на изборите през ноември. За мен Байдън е един от най-великите американски президенти. Аз бих го сложил наравно с Франклин Рузвелт, Джон Кенеди и Роналд Рейгън.
118
0
 
11
 
! Отговори
СЕЙНТ ПИТЪР преди 2 месеца
И ЯВИ СЕ БОГ НА БАЙДЪН, И РЕЧЕ МУ "СЕДНИ ДО МОЕТО ДЯСНО РАМО", А БАЙДЪН МУ РЕЧЕ "ДОБРЕ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ"...
117
0
 
19
 
! Отговори
Бай Лазар преди 2 месеца
Ще му се яви онази с косата.
116
0
 
2
 
! Отговори
Светия Дух преди 2 месеца
Джо обади се на Пепи!
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бог може и да не му се яви но със сигурност звездите му говорят да продължава да се излага.
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ дава, но в кошара не вкарва. Ще му явят всички избити, които бомбардира в бившите юго републики
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все едно Бат Боко говори!!! ***!