15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец

Войниците получавали бързо и гражданство
Обновена: 12 фев 2024 08:37 | 12 фев 2024 06:19, Петър Бойчев
397
15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец
Снимка БГНЕС

Руската федерация е наела почти 15 000 непалци за участие във войната й срещу Украйна. Много от тях са се върнали ранени, пише CNN, като се позовава на разказ наедин от непалските наемници, 37-годишният Рамчандра Хадка.

Според анонимни източници на CNN той е един от 15 000 непалци, които се присъединиха към руската армия, след като руското правителство миналата година обяви доходоносен пакет за чуждестранните бойци, които се присъединят към въоръжените сили на страната, предава Фокус.

Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец и бърз процес за получаване на руски паспорт. Паспортът на Непал е класиран като един от най-лошите в света за глобална мобилност, след Северна Корея, според индекс, създаден от консултантската фирма за глобално гражданство и пребиваване Henley & Partners, а хималайската нация е сред най-бедните в света с БВП на глава от населението от 1336 долара за 2022 г., според данни на Световната банка.

Известният непалски опозиционен депутат и бивш външен министър Бимала Рай Паудел е заявила пред горната камара на областния парламент в четвъртък, че 14 000 до 15 000 непалци се бият на фронтовата линия, позовавайки се на свидетелства на мъже, които са се завърнали от военната зона и призовава руските власти да посочат конкретната цифра на непалските бойци.

Руското външно министерство не е отговорило на въпросите на CNN за броя на вербуваните непалци от руската армия и колко от тях са загинали досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
В Моцква е пълно с джамии, сега ще е пълно и с непалци. Искат руски мир - получават си руския мир.
230
7
 
3
 
! Отговори
неразбрал преди 7 месеца
Кога родните натовци-евроаналници-атлантици-краваролюбци-укрофили и подобни ще тръгват към Киев?Онова плешиво и дръгливо нещо Росенка Железчук ,се върна скоро от Окрайната с мокър памперс и снимка до... Зиельо Наркомански. Моля всички подобни безполови екземпляри спешно да се изнесат към фашистката бърлога.Тъкмо ще се отървем от евроатлантическото робство и родните еничари.
229
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Когато Киевска Рус се разпада, от нея се обосяват два по-главни центъра - Галицко-Волинското (Кралство Рус) княжество на запад и Московското княжество на изток. Монголците завладяват и двете, но след разпадането на Златната орда, Кралство Рус е завладяно от Полско-Литовското княжество, а в полските документи населението й наречено украинско (живеещо в края). По времето на Богдан Хмелницки, с помощта на Московията, украинците (или малорусите т.е малките руси, както са наричани от московците)...
228
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 242Русофобииииииииииииии защо не искате да се прави референдум за НАТО, за ЕС,)))Напротив искаме, тъкмо ще цъфне лъжата, че българите са против ЕС и НАТО.
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинците са объркани хора като македонците.
226
2
 
2
 
! Отговори
КИЕВ ИМПЕР РОС преди 7 месеца
Западната Империя на германеца Аларих от Черно до Балтийско море е ПЪРВАТА.........Макар и малко по на изток ВТОРАТА такава е КИЕВСКА РОС която се разпада на изцяло СЛАВЯНСКА ЛИТВА,СЛАВЯНСКА ЛАТВИЯ,СЛАВЯНСКА ЕСТОНИЯ доказани славяноговорящи носещи ТРИ СЛАВЯНСКИ ИМЕНА демек Литва, Латвия,Естония.................НЕ МЕ интересува но ако търсите КОРЕНЯЦИ ЕВРОПЕЙЦИ и то на СЕВЕР исландската певица БЬОРК вижте...... ЕСКИМОСИТЕ са СЕВЕРНИТЕ ЕВРОПА КОРЕНЯЦИ другото ЧУЖДИ ПРИШЪЛЦИ
225
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Брей тия нямат за нищо тия цифри 15хил.!!!Толкова няма и в непалската армия!
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофобииииииииииииии защо не искате да се прави референдум за НАТО, за ЕС, за това дали България и българският народ трябва да се намесват във войната между Русия и САЩ, НАТО и ЕС на територията на крайните южноевропейски територии на Русия? Защото страдате от неизлечими фобии или защото сте падали като малки на TъпuTe cu kpaTyHu и сте станали природно пpocTu, като тикви и Ty/\yпu.
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофобииииииииииииии защо намесихте България и народа във фобията и омразата си към Русия и руският народ? Не можахте ли чисто демократично да се съберете някъде да си дадете всички спестявания, да си продадете всички имоти и за ваша си сметка, ако иската купете всички ядрени бомби на Земята и ги хвърлите върху източника на фобията и омразата ви! Не ви е достатъчно това нали? Искате всички да са като вас, за да не носите отговорност за геноцида, който се причинява на хората по тези земи вследствие на наливане на оръжия и пари в ръцете на фашисти-u3Bepru!
222
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2000Е и бърз руски паспорт. Копейките защо не ходите? Или предпочитате в България в някоя Американска компания за 2500Е и да плюете срещу ЕС и САЩ. Това се нарича лицемерие и предателство.
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"2000 евро на месец" и "Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец" тоя "автор" поне веднъж няма ли да уцели валутата или града - (Божурище не е Буховци в една друга статия от днес ) :))))
220
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофобиииии, кои са най-големите евроатлантици в България? Отг. а) Тиквата. Отг. б) Шиши. Отг. в) Нито един от двамата. Отг. г) И двамата. Отг. д) Друг - посочете кой, само с едното ЕГН е достатъчно. Хахахахахахахахахаха!
219
0
 
5
 
! Отговори
До 232 преди 7 месеца
Точно, украинец и малорусин е едно и също.
218
7
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 7 месеца
Нашите "копейки" какво чакат? Хайде, тръгвайте да се биете за джуджето, 4000 лв. са това...
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крим руски ли е?
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видиш ли русофоб - бий по главата, бий, бий, бий. Блъскай му я цял ден в асфалта и пак ще му е малко. Малкото, което имахме, като територия, държава и народ ще го загубим заради т;ъ;п русофоб.
215
0
 
0
 
! Отговори
До 231 преди 7 месеца
Плюс Беларус, точно така.
214
1
 
3
 
! Отговори
До 227 преди 7 месеца
Вземи да прочетеш някоя историческа книга - за първи път името Украйна се споменава в документите на Полско-Литовското княжество. В началото московските руси ги наричат малоруси, но от Петър Велики името малоруси е изоставено и е възприето полското украинци, за да се подчертае, че в Русия има само един народ - руският. Затова Московия е преименувана на Русия - символ на обединението на всички руси в една държава.
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 225Русия и Украйна са две деца на Киевска Рус, )))+Беларус.Най - интересното е, че точно най-пропадналата част от Киевското Княжество претендира за единственна наследница на Киевското Княжество.Назаванието Киевска Рус е въведено през 17 век от московитите.Понеже населението на КК е наричано русини, понятие въведено от Църквата.
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За първи път чух за непалски пехотинци при Фолклендската криза. Тогава ги бяха наели англичаните. Та....