15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец

Войниците получавали бързо и гражданство
Обновена: 12 фев 2024 08:37 | 12 фев 2024 06:19, Петър Бойчев
397
15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец
Снимка БГНЕС

Руската федерация е наела почти 15 000 непалци за участие във войната й срещу Украйна. Много от тях са се върнали ранени, пише CNN, като се позовава на разказ наедин от непалските наемници, 37-годишният Рамчандра Хадка.

Според анонимни източници на CNN той е един от 15 000 непалци, които се присъединиха към руската армия, след като руското правителство миналата година обяви доходоносен пакет за чуждестранните бойци, които се присъединят към въоръжените сили на страната, предава Фокус.

Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец и бърз процес за получаване на руски паспорт. Паспортът на Непал е класиран като един от най-лошите в света за глобална мобилност, след Северна Корея, според индекс, създаден от консултантската фирма за глобално гражданство и пребиваване Henley & Partners, а хималайската нация е сред най-бедните в света с БВП на глава от населението от 1336 долара за 2022 г., според данни на Световната банка.

Известният непалски опозиционен депутат и бивш външен министър Бимала Рай Паудел е заявила пред горната камара на областния парламент в четвъртък, че 14 000 до 15 000 непалци се бият на фронтовата линия, позовавайки се на свидетелства на мъже, които са се завърнали от военната зона и призовава руските власти да посочат конкретната цифра на непалските бойци.

Руското външно министерство не е отговорило на въпросите на CNN за броя на вербуваните непалци от руската армия и колко от тях са загинали досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
3
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 7 месеца
2000 евро или 2000 долара? Тоя сайт е тотал щета.
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудо голямо.
209
2
 
2
 
! Отговори
До 220 преди 7 месеца
Осъзнаваш ли как си противоречиш? Кой първи нарича тези земи Украйна - поляците/литовците или по-късно руснаците? Объркваш се в собственото си невежество.
208
3
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТОВА преди 7 месеца
Съюзникът на МАОИСТКИ Китай АЛБАНИЯ като вътрешен човек във БЛОКЪТ НА КИТАЙ дефакто пускат коронавируса в Ухан..........СУЛТАНЪТ на Османската империя още преди да УМРЕ ги създава двамата БЛИЗНАЦИ : АЛБАНИЯ и СССР.!...АЛБАНИЯ псевдокитаймаоистка винаги е имала обща граница с ЛИБИЯ на МУАМАР КАДАФИ дето точно преди да го убият изрече в интервю цитирам по памет:"ХАРЕСВАМ ВСИЧКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО АНГЛИЯ, САЩ,БЪЛГАРИЯ и прочие с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на ИТАЛИЯ която дължи МНОГО ПАРИ на ЛИБИЯ за колонизация с КЪРВИЩА
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия и Украйна са две деца на Киевска Рус, но руските мегаломани считат себе си за единствени наследници. Те не признават историческата истина, че украинците са наследници на Галицко-Волинското княжество, отломка от Киевска Рус, както не признават, че са взели азбуката и културата си от българите.
206
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 213- НАРАТИВА НЯМА ДЪРЖАВА УКРАЙНА- ПОВТОРИ ЛИЧНО ДУЧЕ ПУТИН В ОНОВА ИНТЕРВЮ И РУСОФИЛИ ГО ПОЕХА- МОЛЯ ВИ ЗАМИНАВАЙТЕ НАЙ ПОСЛЕ В РАША СТИГА СТЕ СЕ МЪЧИЛИ ТУК- ЕЙ ВИ НА 2000 ДЛ ЗАПЛАТА И СТАЯ В КОМУНАЛКА И СТЕ В РУСКИЙ МИР!
205
3
 
9
 
! Отговори
митът за протоукрите преди 7 месеца
Украинските учебници съдържат много подобни митове. Например този списък включва:Черно море го изкопаха украинците;Реформите на Петър Велики са направени от ръцете на украинци(кои не се уточнява);По времето на Римската империя Украйна вече е съществувала и е можела да се съревновава с нея по сила и мощ; Буда,Достоевски и може би Христос са били украинци;Боршът е измислен от украинци.Наскоро този списък беше допълнен с ново "изобретение" на украинците:третият президент на страната Виктор Юшченко заяви,че руснаците не са имали бани и печки,предполага се,че древните украинци са ги измислили.
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди повече година 02.02.23г. близо до Кременная руските войски унищожиха един от създателите на легендата за протоукрите, львовския археолог и заместник-директор на историко-културния резерват "Давнiй Плiснеськ"(Древен Плиснеск) Андрий Филипчук. Един от идеолозите на съвременния украински нацизъм отиде при Бандера. Да гори в ада.
203
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато войната свърши ще се разберат чудовищните загуби на ВСУ, които към момента възлизат на над два милиона души убити, ранени и безследно изчезнали. Зеленски си е накупил имоти за стотици милиони долара по света и го боли оная работа за украинците. Генералите му трупат тлъсти суми по офшорни сметки и с нетърпение очакват краят на войната за да се запилеят по света и да живеят за сметка на милионите погубени човешки животи и съдби. ЦРУ-то и МИ-6 подготвя за следващият исторически цикъл от 50 години нови фашистки идеолози, които да вземат най-сетне този реванш срещу Русия и да я унищожат.
202
2
 
3
 
! Отговори
До 213 преди 7 месеца
Името Украйна се споменава за пръв път по времето на Полско-Литовското княжество за означение на земите около Галиция и Волиния. По-късно руснаците наричат местното население украинци или малоруси т.е. малки руси, за да подчертаят разликата им себе си, московските руси. До времето на Петър Велики Русия се е наричала Московия.
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-голямата лъжа на нашето време е либералната демокрация. САЩ са най-голямото доказателство за това. Печатай пари и властвай над света. Доларът е покорил целият свят. Който се е проивопоставил на тази философия е унищожен. Която държава не е пожелала да се кланя на долара е покорена, чрез насилствено "демократизиране". Идва обаче краят на тази власт. Ще бъде кървав край, но ще се сложи новото начало на многополюсният свят при което, ако доларът не се свие и примири с новият световен ред, ще трябва завинаги да се раздели с територията и държавата си.
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност мантрата за ЕС и обединяване на всички народи е единствено и само за 6e3pogHuцu на които единствената цел е да прилапат, колкото се може европари от еврофондове, чрез европроекти и за тия които се обезличават влизайки в структорите на управление на ЕС заради високите доходи, а дали ще стане или няма да стане тази философия за ЕС, тях не ги интересува. Ако не стане зад океана има страна на свободата. Там ще отидат с натрупаните и откраднати пари. Ако стане - докато стане, какво пък ge6uлuTe си го заслужават. Никой не ги кара насила да вярват в утопии.
199
9
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Украйна, ти славна страна на герои! Със огън и меч синовете твои душманите върли подлагат на сеч, и пишат послание със тяхната кръв върху черната пръст " Свобода или смърт! " СЛАВА УКРАИНЕ!
198
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войната срещу руските изрроди трябва да продължи докрай.
197
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Иванчо, защо всички бягат на Запад? Иванчо веднага отговорил: За да разширяват ареала на ЛГБТ общностите, госпожо. Добре Иванчо, а има ли нови страни в този ареал? Отговорът пак бил моментален: Да госпожо, това са Швеция и Финландия. Браво Иванчо. Видяхте ли деца какъв евроатлантик си имаме в класа! Вземайте пример от него! Марийке ти ако не вземеш пример от Иванчо, ще си останеш в групичката на калпазаните, разбра ли? Да госпожо, казала Марийка, аз много обичам Иванчо и съм навсякъде с него. Браво Марийке! Видяхте ли деца, всички трябва да са като Марийка и Иванчо.
196
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
ЧЕСТИТА НОВАТА 2024 ГОДИНА! ПОЖЕЛАВАМ НА НАШТЕ РОДНИ РУСОФИЛИ, ДОЛАРИТЕ, РУБЛИ ДА ИМ СТАНАТ, И С ДЕНЬГИТЕ ДА СЪГРАДЯТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ДРУГАРЯ ПУТИН, НА МЯСТОТО НА ОБЕЗГЛАВЕНИЯ M.O.Ч.A.! АЙ ХАИРЛИЯ!
195
1
 
9
 
! Отговори
До 203 преди 7 месеца
Дай ми дата и година на основаване на Украйна? Кога за първи път чуваме името Украйна? Кой е първият цар, княз, владетел обявил: Тук е Украйна? Знам, че не можеш. Не се напрягай. Историята на казаците и Жечпосполита я знаем, но какво е общото им със съвременна Украйна е въпросът? Питам и отговор не чакам.
194
7
 
3
 
! Отговори
3 преди 7 месеца
Вдовичка млада с нова лада, лелка с руско потекло с кожено палто, млад руснак на един крак, руски дар със коментар!
193
9
 
5
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Русофили, еврофоби, колко от вас са отишли да видят как харашо жизнь в России и да констатират каква демокрация е там? Май предпочитате да се потопите в живота и красотите на Италия, Франция, Испания и да попиете от тяхната култура! Разбирам ви! Европа е люлката на културата! Откъдето са минали европейските колонизатори, са завещали култура, архитектура и поминък на народите така, както Римската империя е цивилизовала и разхубавила варварските страни! Затова обичаме Европа!
192
5
 
4
 
! Отговори
ОБЯВА преди 7 месеца
РУСОФИЛИ НЕ СЕ МЪЧЕТЕ В БГ ОТИВАЙТЕ В РАША- ТАМ СТАЯ В КОМУНАЛКА 380ЛВ ЗАПЛАТА И НА ФРОНТА- НЕ СИ ЗАБРАВЯЙТЕ ЯЙЦАТА