Надал за Ноле: Мъчно ми е, но той отдавна взе своето решение

Нормално е хората в Австралия да са разгневени, допълни той
6 яну 2022 10:08, Нели Христова
55
Надал за Ноле: Мъчно ми е, но той отдавна взе своето решение
Снимка: БГНЕС

"По някакъв начин ми е мъчно за случващото се. Но от друга страна той бе наясно с условията отдавна и сам взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията". Така Рафаел Надал коментира ситуацията със световния номер 1 Новак Джокович, на когото бе отказан достъп до Австралия.

Още по темата

Джокович твърди, че има медицинско изключение от властите в щата Виктория да не се ваксинира срещу Covid-19, но при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен контрол и в крайна сметка визата му бе отхвърлена. Към момента се очаква резултат от жалбата на Джокович срещу решението на граничните власти.

В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след успех над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия турнир в Мелбърн, след което бе запитан за ситуацията с Джокович.

"Случващото се не е добро за никого, но не мога да имам мнение за всичко, защото нямам всички детайли. Ситуацията е неприятна, но през последните две години много семейства минаха през много тежки времена заради пандемията. Мисля, че е нормално, че хората в Австралия са разгневени от случая, защото те преживяха много тежки локдауни, много хора не можеха да се приберат у дома. Мога да кажа само едно - аз вярвам в това, което медицинските специалисти казват. Щом те казват, че трябва да се ваксинираме, значи трябва да го направим. Това е моята гледна точка", коментира Надал.

"Ако си ваксиниран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не искам да давам мнение, защото нямам цялата информация. Според мен светът страда твърде много, за да не следва правилата. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра друг път. Разбира се, че не ми харесва случващото се", допълни испанецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да кажа - аборигени и кенгурута ...
27
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на австр. власти , доказват че изключения не може и няма да има за никого!
26
8
 
14
 
! Отговори
Имиграционния преди 2 години
Сега Новаксър Джокович няма да може да боди до англоговорящи държави заради това депортиране. Англия и САЩ са затворени за него.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кое е по-лошо - мъже, представящи се за жени да влизат в женската категория или тази ковид пландемия. Спортът ще страда явно много занапред.
24
14
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Ефрейтор Копейкин да организира Варна Оупън за антиваксъри. И да ги покани на вилата си да нощуват.
23
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корав балкански мъж, не превива гръб пред фашагите. Респект!
22
23
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Браво на австралийците. Не. И е тъмни балкански субекти като а Джокович, Васко Далаверата и Киро Брейка да определят как да се справяме във време на пандемия. Сложиха го на място. Мисли се за велик, но не е по-велик от мнозинството умни хора.
21
4
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КЕФ МУ Е, ЧЕ ЕДИН СИЛЕН ИГРАЧ НЯМА ДА МУ ПРЕЧИ! ЦЕЛТА НА НАДАЛ ВИНАГИ Е БИЛА ДА ПОБЕДИ, А НЕ ДА ИГРАЕ СРЕЩУ НАЙ-СИЛНИТЕ!
20
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е страхотен тенисист, но се изложи с тези простотии, защото е излъгалпри кандидатстването си за виза и медицинско изключение. Въобрази си че за него правилата не важат, че той е много специален. Браво на австралийците.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала НоВакс! Не е важно дали ще те пуснат, важното е че се вдигна голям шум.
18
18
 
5
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Рафа е пич!
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този скандал е чудесна антиреклама на "ваксините". На още юного хора ще им стане ясно, че няма медицина в тая работа.
16
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новак е човек със гръбнак, другите са мекотели.
15
19
 
14
 
! Отговори
Яница преди 2 години
Има правила, които ако те важат эа всички то важат и эа Ноле!!! Стана эа смях пред цял Свят, като опита да се промуши между капките!!! Браво на австралийците - че не направиха иэключение!!!
14
5
 
17
 
! Отговори
Край преди 2 години
При доминацията на братята Кличко - американците обявиха че бокса в тежка катагория не е интересен.При тая доминация на Ноле трудно ще обяват тениса за излишен обаче сърбин да е номер 1 им е гадно и ще му правят въртели.
13
14
 
23
 
! Отговори
malart преди 2 години
Джокович се издигна в очите ми. Мъж с характер и сила. Надал се оказва долна м.....я
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва всички спортисти и целите общества да постъпваме като Джокович и да бъдем солидарни. Само тогава правителствата ще клекнат и ще се откажат от фашистката идея за повсеместни експерименти! Ако от Pfizer, Johnson, Moderna и другите производители на препарати искат да унищожат много хора безнаказано, те могат лесно да го направят чрез "ваксините" като елиминират имунитета на хората и ги направят зависими. Вредите са недуказуеми и умишлено прикривани, защото става въпрос за милиарди печалба.
11
24
 
17
 
! Отговори
Славия преди 2 години
Надал, който от 25 години прекарва по 6-7 часа на ден на тенис корт, говори по-умно и разумно от 90% от пишещите по форумите и създаващите законите в парламента.
10
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е над законите в Австралия. Тия сръбщини там не минават. Това не са му Балканите да се правят всякакви безобразия.
9
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчезваща нация. Аборигени в буквалния и в преносния смисъл.