Гришо излетя и от Топ 20 на световния тенис

Димитров с най-слабо класиране от есента на 2016 г.
3 яну 2019 14:23, Веселин Коларов
60
Гришо излетя и от Топ 20 на световния тенис
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изпадне от Топ 20 на световната ранглиста.

Това ще стане заради загубата от японеца Кей Нишикори на 1/4-финалите в Бризбън. Самурая спечели мача със 7:5, 7:5 и така нашенецът не успя да защити точките си от миналия сезон, когато стигна до 1/2-финалите.

Още по темата

Поражението означава, че Димитров ще се смъкне с две позиции и от новата седмица ще се намира на №21 в класацията на АТР. Точно преди година Гришо беше №3 в света, което си остава и рекордното му класиране.

Освен това българинът изпада от Топ 20 за първи път от 25 септември 2016 г., когато отново беше №21.

Лошото сега е, че това се случва малко преди началото на Откритото първенство на Австралия.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
20
 
9
 
! Отговори
Адолф преди 5 години
Тук всичките са тенисисти от световна класа. Ама само на хартия. Когато някой спечели парите, които Григор е спечелил тогава да плямпа. Аман от разбирачи.
31
11
 
17
 
! Отговори
Али Чокадрилов преди 5 години
Крайно време беше съвсем да се утаи на дъното. Най-ниската фракция на тинята. Бълбук,бълбук. Скоро ще е пак в нужника от който е излезнал. Там си му е мястото.
30
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно беше по върховете и отказа да играе пред родните фенове на село!? Надолууууу!Монаковец! Принца на Монако, много се разду
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тепърва има да лети към дъното жалко само за изгубените илюзии на почитателите му.
28
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се сетя как преди 4 години спечели мач срещу контузеният Ноле и се изцепи че от тук насетне ще е цветя и рози и ще бие всички наред ме напушва такъв СМЯХ.....Ех провинция-провинция жалка.
27
6
 
21
 
! Отговори
ссс преди 5 години
нали нещата ставали ''сериозни''... говореше за финала... много приказки, много постове, много пози ... и накрая идва Нишикори който говори, ама на корота! Просто Григоро толкова си може, лошото е че се бие в гърдите какъв българин бил но като дойде време да го докаже, като се появи за купа Дейвис или в турния в София - се оплита в лъжи само и само да не играе - е това е ЛИЦЕМЕРИЕ!
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Плащат ли то да пишеш глупости или си природно TЪП ??
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пурко от Асково ......,..госин за един ден.ХА-ХА
24
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкуренцията в световния тенис е огромна! Да не мислите че е лесно да се задъжи някой на върха. Не се ли замисляте че има десетки хиляди тенисисти по целия свят които са над средно ниво и пак никога не успяват да се достигнат дори и до топ 300.Просто е цяло чудо че Григор се задържа толкова дълго в топ 20 и за малко щеше да стане номер 1. Каквото и да стане оттук натататък, към момента той си остава най успешния български тенесист в историята!
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още миналият път преди да почне турнирът ви казах че или първият или вторият кръг гришо ше подвие опашка тои вече е разкрит дълго време му работеше късмета но се разбра че е посредсвен тенесист и колкото да надувате балона за него не става
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърде преувеличено беше Григор да е в Топ 10, камо ли в Топ 3. Това си беше чиста проба случайност - сгъстяване на точките на останалите и слабо представяне на конкуренцията. Реално погледнато той е Топ 20-30 играч, да не говорим и за изгряващите нови звезди като Зверев и Качанов и Тийм, Андерсън и т.н., които ще заемат трайно Топ 10. Оттук нататък, да се надяваме нашия да се задържи в Топ 20, което вече ще се счита за успех. Но едно е сигурно - Григор приключи с надеждите и илюзиите!
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРИШО ДА НЕ НИ ЗАНИМАВА СЪС СЕБЕ СИ ВЕЧЕ , ЧЕ НИ СЕ ДРАЙФА!
20
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До края на годината ще излезе и от топ 100
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо неочаквано за който разбира как стоят реално нещата, да бъдем позитивни все пак е в топ30 все още хах. А пък за психиката му не знам, но щом го е страх да играе в БГ за най-верните си почитатели, не е само слаба психиката му :)
18
6
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
РЕЗИЛ!!!
17
5
 
19
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Така е. Тениса иска много здрава психика. Който не е играл тенис, няма как да го разбере. И за другите спортове се отнася, ама специално за тениса... От нищо може да рухнеш и да загубиш твой мач.
16
7
 
34
 
! Отговори
armenia pop преди 5 години
Има нещо дълбоко сбъркано в това момче. Предполагам няма психика на победител. Или сегашната *** е виновна, не знам. Не е моя работа. Знам само, че ще стане като божинката.
15
12
 
24
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Гришо ще е 21-ви, а на 22-ро място ще е Давид Гофен, с когото игра на финала на осемте най-добри тенисисти през 2017 година. Така е в спорта, но има време нещата да се променят, дано към по-добро. Все пак Гришо е единственият класен български тенисист от световна величина и ще е жалко, ако го нямаме.
14
11
 
25
 
! Отговори
А бе преди 5 години
А бе какво искате? Защо плюете момчето? И аз искам да е 1,но за съжаление не е .Това е най-добрия ни тенесист. По-добър не сме имали и не знам дали ще имаме. Нещо не му върви играта.Дано се поокопити, ако не поне ще сме имали играч, който е бил 3 в света.
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко идва от психиката. Нещо не е наред там.