Проверяват полицай за смъртта на арестант

Не се изключва и самоубийство
9 юли 2024 15:52, Стела Стоянова
16
Проверяват полицай за смъртта на арестант
Снимка БГНЕС, архив

Започва дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев, предава БНТ.

Наред с това е разпоредена и дисциплинарна проверка във връзка с изнесените в медиите данни от близки на починалия, информираха от ямболската полиция.

Тялото на починалия мъж беше открито в ранната сутрин на съботния ден, часове след като е бил арестуван за притежание на наркотици. Близките му твърдят, че става въпрос за полицейско насилие, в резултат на което е настъпила смъртта.

"Проблеми с наркотиците той е имал преди, но в момента работи във Варна в едно село Константиново, където работодателите му са много доволни и казват "ние въобще не сме имали проблеми с него", обясни Нели Динева, леля на починалия.  Близките продължават да търсят отговори. Твърдят и, че на снимките от полицията веднага след смъртта му, Иван не е с дрехите, с които е излязъл от вкъщи. Последните му снимки в социалните мрежи са от приюта за бездомни животни във Варна, където работи шест месеца.

До дни се очаква да бъде готова съдебномедицинската експертиза, която да изясни причините за смъртта, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт, но не се изключва и версията за самоубийство.

Извършена е аутопсия на тялото, взета е и кръв за химичен анализ. При необходимост ще бъде направена повторна аутопсия, съобщиха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Фани преди 1 месец
Полиция,прокуратура,политици, прокурори,всички са един дол и калибър от дренки!За пари правят и невъзможното,погребват народа си!
10
0
 
1
 
! Отговори
Йован преди 1 месец
Изключителен напредък в МВР,вече не само бият,но и убиват успешно, още в килиите!Министъра днес гледа,като мишка в трици в НС!
9
0
 
6
 
! Отговори
ИМа и момента-- преди 1 месец
--,,подхвърлени,, наркотици -- като няма камери и при съществуващите връзки между полицай и всякакви ,от де да знам кой във каква игра е замесен и за какво става въпрос ! Вече няма тези са добрите а онези бандите ,бандитите се знаят добрите не ги закачат или чистят конкуренцията всякакви ги слушаме ...
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви и колко наркотици са били намерени в него или това е само оправдание за убийството?!? Може ли такъв садизъм?!?! Това ли беше най- големият престъпник в БГ?! Срам и позор!!!Утре може да си ти!
7
0
 
19
 
! Отговори
123456 преди 1 месец
И страшна работа станало като носил в себе си пакетче марихуана да си има за 2-3 цигарки...Някой Ушев комплексар го убил от бой, защото бил вързан с белезници и заслужавал смърт, защото бил престъпник номер 1 на държавата... Същият този "полицай" заслужава същата участ сега в затвора...
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взеха ли кръвни проби за наркотици от полицайте? Малко нервни са били
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ареста е трудно да се направи самоубийство
4
2
 
17
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Ще се окаже че имаме Психопат Полицай Канибал в Ямбол .Защо МВР и Министъра на МВР го Крият ?Има Камери и Записи - за 1 минута може да се види Убийството и Горенето на Човека .Може и вашите Деца да попаднат на този Менгеле .
3
4
 
19
 
! Отговори
Вкарайте преди 1 месец
Този "юнак" в килия с най-закоравелите рецидивисти докато му тече предварителния арест.Нека го видим там какъв "бабаит" е и как се бият до смърт беззащитни хора!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията е пълна с психопати не нормалници. Овцете пасат и преживят, докато не им излезе късмета и някой "пазител на реда" им види сметката.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кога ще търпим куки-убийц, докога?!