КС отказа да отмени прекратяването на концесията за "Росенец"

Отхвърлиха искането на Румен Радев
16 май 2024 21:25, Стела Стоянова
33
КС отказа да отмени прекратяването на концесията за "Росенец"
Снимка БГНЕС, архив

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев да „отмени" прекратяването на 35-годишния концесионен договор на държавата с „Лукойл" за ползване на концесия на нефтеното пристанище „Росенец".

Прекратяването на концесията стана с промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщава NOVA.

Президентът Радев сезира КС на 4 август 2023 г. В мотивите си той посочи тогава, че решенията в областта на енергетиката винаги трябва да почиват върху необходимостта от надеждност и непрекъсваемост на доставките на суровини и на гарантирането на достъпни цени за гражданите и индустрията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: КСРосенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
До всички, които пишете и не сте грам запознати, само да кажа, че с това отнемане ще плащаме десетки милиони на Лукойл, ама вие от къде да знаете, гледайте нова тв и БТВ и си пийте ракията!
6
15
 
23
 
! Отговори
03.03.1918 г. преди 3 месеца
Резидентът за пореден път се саморазобличи като руски агент.Време е всички маски да паднат--Путин активира агентурата си и сам сложи край на лъжата.В Кремъл имат някаква изкривена и дълбоко невярна представа за Балканите,за славяноезичните и конкретно за България и българите.Със своя имперско-шовинистки подход този път завинаги ще загубят и малкото добронамереност,останала в нас след многократните доказателства за вероломната и лицемерна руска политика спрямо България.Не ви искаме тук!
5
4
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
"Отмяна на прекратяването","Прекратяване на отмяната"...?!?!?!ЩУРОТИИ НА КУТИИ!!!!...Морската ивица и подземните богатства са ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ,тоест И НАША-моя и твоя собственост !...Защо още държат кръвопийския "прешъс метълс" да смуче БЪЛГАРСКОТО злато ?..А другите?
4
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Президента вече изобщо не го броят за жив. Нито в България нито в чужбина.
3
8
 
22
 
! Отговори
жалък преди 3 месеца
Много глупаво изглежда
2
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя открито драпа за руските си господари срещу България. С всякакви похвати и средства.
1
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предател