Съдът потвърди две глоби на кмета на Карлово за финансови нарушения

Става дума за компенсации на превозвачи
28 фев 2024 10:11, Стела Стоянова
5
Съдът потвърди две глоби на кмета на Карлово за финансови нарушения
Снимка БГНЕС, архив

Районният съд в Карлово потвърди в един ден 2 глоби от по 200 лв., наложени на кмета на града Емил Кабаиванов от Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения.

И двете санкции са за изплащане на компенсации за безплатните и по намалени цени пътувания, извършени без задължителния в такива случаи предварителен конкрол.

В единия случай става дума за 4 платежни нареждания на обща стойност от 12 450 лв., подписани от Кабаиванов на 2 март 2020 г. Следващите плащания са за май същата година и са в размер на 3386 лв. Кметът на Карлово обжалва наказателните постановления с аргумента, че в случая не е трябвало да се извършва предварителен финансов контрол, защото за компенсирането и субсидирането на обществения автобусен превоз има издадена нарочна заповед. Съдът обаче не приема възраженията му за основателни и потвърждава глобите. И двете решения не са окончателни и може да бъдат оспорени пред Административния съд в Пловдив. "Ще се запозная с тях и тогава ще реша дали да обжалвам", заяви Емил Кабаиванов, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
НЕ НЕ преди 1 месец
Г-н Бойко Борисов кога,ще намерите време да дойдете в Карлово и да изчистите авгиевите обори на ГЕРБ в града??? Мислят се за Богопомазани,недосегаеми и т.н.Партията ГЕРБ в това число и вие лично губите от тези ***.
4
0
 
1
 
! Отговори
ДАДА преди 1 месец
Единственият кмет в България осъден за финансови злоупотреби.Избраха го с купени гласове на *** в с.Певците и с.Христо Даново.Страшно ОПГ са направили с една зам.кметица,сивиия кардинал Б. с когото разделиха парите за изборите и продължава да му дърпа конците на така нареченият кмет.Наточили са се за едни 92 милиона лева толкова е бюджета на общината!!! Овладяли са всичко в града и околноста.ГДБОП,ДАНС,Прокаратура,къде сте??? Държавата не е само София!
3
0
 
1
 
! Отговори
Умен катаджия преди 1 месец
амии, карлоФци шъ чакат сега обществен транспорт ка куково лято
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плащанията са 2020 сега "съда" след 4 години "работа" го глобява две глоби по 200 лева той ще обжалва и накрая ще плати една глоба от 50 лева да се смее ли човек или да плаче не знам.
1
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 1 месец
Този кмет краде и лъже повече и от боко !!!!