Жертва на Нотариуса: Дясната ръка на Зартова ни наложи гаранции като на убийци

Каламарис е категоричен, че Зартова и Атанасов са били „в любовни отношения"
Обновена: 15 фев 2024 09:25 | 15 фев 2024 09:24, Стела Стоянова
48
Жертва на Нотариуса: Дясната ръка на Зартова ни наложи гаранции като на убийци
Снимка БГНЕС, архив

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис разказа пред Нова подробности за случай на изнудване, рекет и преследване от страна на група, гравитираща около застреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

"Бях посредник в сделка за имоти. Едната от заинтересованите страни е гръцки бизнесмен, който купува имот за 25 млн. евро, а другата би трябвало да има парите, за да се включи в покупката. Когато договорът беше сключен, аз се оттеглих. В един момент недобронамерен виден бизнесмен, занимаващ се с горива, се опита да саботира проекта. Започна да преговаря със съинвеститорите на имота и успя да обърне нещата. Мислеха си, че вместо гръцките бизнесмени да се откажат, може да се сключи предварителен договор и те да бъдат изнудени", заяви той.

По думите му хората, замесени в криминалната сделка, са с арабски произход, живеят от 25 години в България и са с български паспорти.

„Вместо да има търговски дела, явно е по-евтино да се подават сигнали до прокуратурата, чийто заплати се плащат от българския данъкоплатец. Тези араби се включват в групировката на Мартин Божанов. Според мен те са близки до бизнесмена, занимаващ се с горива, тъй като Божанов и Петьо Петров са в един лагер. Така, който иска да създаде проблем на здрав бизнес, може да се обърне към техните адвокати. Такива като Велимир Атанасов. Той започна да подава сигнали срещу гръцката страна по сделката и срещу мен", разказа Каламарис.

И допълни: „Велимир Атанасов и неговата адска машина нямаше как да криминализират дейността на посредниците в България, какъвто бях аз".

Каламарис разбрал, че става дума за рекет, когато „били повдигнати обвинения и се разбрало, че взетите мерки са по-тежки от тези срещу хора, извършили убийство".

„Имахме две мерки – парична гаранция от 100 000 лева, друга за 50 000 лева, както и забрана да напускаме страната. Това беше дело на дясната ръка на лицето Невена Зартова – Борислав Георгиев, който е заместник районен прокурор", подчерта бизнесменът.

На въпрос дали смята, че адвокат Атанасов е използвал контактите си със Зартова, за да може прокуратурата да окаже натиск срещу гръцките бизнесмени, Каламарис подчерта: "Прокуратурата може да подава сигнали и към други институции, каквито са КПКОНПИ и ДАНС. Обратното също важи. Разбира се, че Велимир Атанасов е правил това. Виждах лицето Зартова да обикаля телевизионни студиа по време, когато българският данъкоплатец ѝ плащаше заплатата. По-хубаво е тази дама да седи и да очаква правосъдието. И да не се крие зад имунитета си".

Каламарис беше категоричен, че Зартова и Атанасов са били „в любовни отношения", за каквито прокурорът отрича.

„Тя опровергава думите на мой партньор и колега. Но искам да я попитам била ли е заедно с лицето Велимир Атанасов на 22 януари 2022 г. във вила на морето в една стая? И ако иска, може да ме съди за клевета или да се провери от регистрацията в хотела. Време е тези хора да престанат да се крият. Цялата съдебна гилдия знаят за аферата между Зартова и Атанасов. Може да се провери колко въведени жалби има от адвоката и колко са успешни. Става дума за 110% успеваемост на подадените жалби от него", категоричен е Каламарис.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 2 месеца
Напълно сте прав за масонските ложи. Когато става въпрос за власт и влияние непременно са намесени.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 38 - за съжаление няма кой да ги трепе. Защото тези "такива" както и убития бандит "нотариус" са охраняват един път от частни мутри, втори път от държавни структури. Нали ви стана ясно, че е бил агент на ДАНС, ползвал е синя лампа по пътищата и зад него са били съдии, нап, мвр - цялата държавна машина на тази бандитска система.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички писания за този бандит пропускат едно. Членството му в масонските ложи. Защото именно там е голямото "ала-бала" и оплетката като свински черва. Тия "клубове" са просто придатъци към истинските клубове - масонските ложи покрити в охраняеми имения извън града, където отдават почит на чудовището Бафомет
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 34 - Няма по полеекааа! Трябвя такива да ги трепеме берзаборно! Да настане едно пуцане клане и бесенееее!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Получил си е злуженото тоя ностадариус
34
0
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 2 месеца
Сега да изнудва в гробищата нещастника кирлив!
33
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 2 месеца
Как ще дойде нормален инвеститор при положение, че финансов министър е човек, който е измамил 2 пъти съдружниците си от нормални чуждестранни фирми!?
32
5
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 2 месеца
Я по-полека! Няма страна в която да няма престъпни групи и корупция, единствената разлика е в реакцията на обществото и съдебните органи към установената с факти престъпност и корупция! Защото не е едно и също нещо да говориш с факти или да разпространяваш твърдения на отделни лица и да го приемаш за чиста истина! Използват се престъпните действия на един измамник и неговият адвокат за омаскаряване на цялата система
31
1
 
11
 
! Отговори
Anonymus преди 2 месеца
30 години мутренски преход.
30
1
 
28
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 2 месеца
Изведнъж всички истории на Георги Стоев ( лека му пръст) излизат истински. Ужасна корупция и вплетена престъпност, прокуратура , изпълнителна и законодателна власт.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е и ?! Най големите мутри управляват държавата?! Нищо няма да излезне от цялата случка. Но доста убийства станаха и някой трябва да каже кой е извършителят?
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И сега какво редови прокуратури ги правят не ви ли е срам тия продажници всичко което са взели с лихви да го платят в тоя живот колко човешки съдби са зачеркнали.Не ги ли е страх от възмездие че всичко се връща в тоя живот. Ей това са не хора .
27
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой нормален инвеститор, а не перач, ще дойде в България да развива каквото и да е? Никой. Всеки от съседите си има кусури, ама нашето явно е извън пътя. И африканските държави, станали нарицателно за изоставането си, вече са по-добре от нас. Трагедия и невероятно падение!
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Божанов е бил изнаглял до глупост. Да изнудваш милиардер и да смяташ, че ще ти се получи...
25
2
 
20
 
! Отговори
позор преди 2 месеца
никой не е изненадан, защо не искаха да ни приемат в ЕС, защо сега ни спират за шенген, ето го отговора, корупция , корупция и пак корупция по всички етажи на властта, необходимо е за 1 год. да назначат чужди прокурори и полиция и да видите как ще се оправим
24
3
 
12
 
! Отговори
кк преди 2 месеца
Няма читави в цялата работа. Тиня , в която бандитски групи се въргалят за надмощие. Тая Цариградска само я вижте от къде иде.
23
0
 
38
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Искам си парите от данъците, чиято част е за издръжка на службите и институциите (ВАП, ВАС, ВКС, ДАНС, КС, НС, НСС, ...). Призовавам и други да си ги поискат.
22
1
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Не знам защо се разглеждат само СРП и ситуацията само в София... Смятам че над 80% от прокурорите и шефовете в МВР са за проверка.
21
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички се познават и сега се правят на улави.
20
1
 
29
 
! Отговори
За такива от статият преди 2 месеца
трябва здраво въже и високи клони и дълго висене! Всичко друго е ала бала! Но това трябва да се изкорени от нацията, защото всеки търси <връзки> даже и при най-малките проблеми! Трябват брутални наказания при най-малките ДОКАЗАНИ нарушени БЕЗ ПРАВО на оправдание! Последното е много важно! При доказани нарушения КАКВИТО и да са правни, пътни, организационни, финансови и т.н. без право на оправдания, но нека си има защита, все пак има елементарни човешки права! Но без оправдание!