Невена Зартова подозира: Нотариуса е имал особено влияние върху прокуратурата

Да се разследва кръгът около Пепи Еврото, заяви районният прокурор на София в оставка
Обновена: 14 фев 2024 20:45 | 14 фев 2024 20:05, Анисия Иванова
96

Пет оставки в ръководството на ревизираната от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов Софийска районна прокуратура.

Целият екип от четирима заместник-районни прокурори подаде оставките си. Малко след тях същото направи и началникът им – районният прокурор на София Невена Зартова. В понеделник те заедно разговаряли и решили всички да поискат освобождаване. В молбата си обаче, заместниците се дистанцират от ръководителя си.

"Категорично се разграничаваме от действията на административния ръководител, районен прокурор на СРП - г-жа Невена Зартова и приветстваме изцяло усилията на и.ф. главен прокурор за реформи", заявиха заместник-районните прокурори.

"За мен остава загадка от каква точно дейност се разграничават те, след като работихме в синхрон до последния възможен ден", каза за Bulgaria ON AIR районният прокурор на София в оставка Невена Зартова.

А часове след оставката ѝ и.ф. главен прокурор предложи Светлана Митова за нов началник на районната прокуратура

"Номинирането на прокурор от Върховна прокуратура се налага с оглед предприемането в спешен порядък на мерки за подобряване на организацията на работата в СРП в контекста на констатираните при проверка, извършена през втората половина на 2023 г., сериозни пропуски в дейността на досегашния административен ръководител", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата

Зартова потвърди, че от лятото насам на Районната прокуратура се правят непрестанни проверки. По думите ѝ резултатът им е друг. "Всяка една от тези комплексни проверки завърши единствено с препоръки", каза още каза районният прокурор на София в оставка.

А започналата в петък проверка по случаите на Мартин Божанов – Нотариуса е поредната, каза Зартова.

"Вярвам, че е имал особено влияние. Както и другият кръг, който трябва да бъде разследван – кръгът около Пепи Еврото", категорична е Зартова.

Подозира се, че Нотариуса е имал влияние върху Районната прокуратура.

"Имам подозрения, но те са подозрения основани на това, което сме коментирали помежду си с колеги, не се основават на конкретни факти", заяви Зартова.

Борислав Сарафов поиска оставката на Невена Зартова малко след като встъпи в длъжност със заявката да разчисти прокуратурата от близки до бившия обвинител номер едно Иван Гешев. Конкретният повод бе убийство в Лозен.

"С Гешев не съм имала по-различни отношения от отношенията, които е имал с всеки административен ръководител", каза още районният прокурор на София.

Зартова очаква още рокади в обвинението.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 6 месеца
ами ти как мислиш на 25 години са я назначили за Прокурор - по Духовни Заслуги, за това има Хиалурон и Силикон в Работният Орган!
26
1
 
8
 
! Отговори
Удо преди 6 месеца
В България , хората с власт , имане и политика се ползват с предимство , приоритет и с клубни карти на Гестапо , SS ! Това всичкото е на онзи фон , зона евро , Шенген!Крадци на животи!!!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая прилича повече на труженичка от магистралата, отколкото на прокурор. Боже, пази България!
24
0
 
13
 
! Отговори
Туй преди 6 месеца
Некъв третополов ли й на снимкътъ?
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подозира?
22
2
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
Всички знаем колко хора загинаха , отвлечени и изнасилени деца , ограбени Пенсионери , отнети Бизнеси . Защо ДАНС не започне Арести в МВР , Съд , Главен Прокурор , Депутати ?
21
1
 
10
 
! Отговори
Курви бол преди 6 месеца
Зартова - партова, опашката е дълга .!.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази сега се сетила,след като я шътнаха,да дава акъл да се разследва кръга около пепи еврото! Тя до този момент защо не го е рзследвала,след като е шеф на районната прокуратура?! Случаят пепи еврото е поне от 10год.по медиите! А за убития"нотариуса"имали съмнения и си говорили с колегите,но нямали факти?! Що за неадекватност,на тия прокурори кой трябва да им сервира на тепсия фактите?! Пълна лудница и тотална безотговорност!!!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-точно обратно, Божанов е създаден и пазен от прокурата Борисов и Пеевски. А тези надолу са за прах в очите на хората и дъвки на медиите!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Колко преди 6 месеца
Да е особено?
17
0
 
19
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
В съдебната система няма невинни.
16
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Поредното тъпо шоу за заблуда....
15
1
 
11
 
! Отговори
Ерго преди 6 месеца
То следващото е,държавата да подаде оставка с всички , плъхове,мишоци, както и цялата зоологическа градина в парламента!Жалки и смешни крадци на България!
14
1
 
30
 
! Отговори
Въпросче преди 6 месеца
а някой дава ли си сметка, че тази е родена 1980 години или 2005, когато е Назначена като Прокурор е на 25 години или с други думи току-що Завършила - та как стават тези неща?! някой в тая Държава смята за Нормално Прокурорите ни да са току-що Завършили Студенти без нито Правен, нито Житейски Опит! Обаче, въпросът Остава - Кой и Как ги Назначава!!
13
0
 
21
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 месеца
В съдебната власт всичко е куорумпирано на всякъде.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приятелката на Нотариуса го подозирала... Смех! Ама много е глуповата женицата
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зартова ми прилича на компан ьонка на повикване. Пардон, на прокурор на мафията.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре, че гръцките бизнесмени излязоха мъже и са дали показания и най-накрая разкараха тази мафиотска любовница, която е позор!!! Защо изобщо давате трибуна на престъпници като нея?!!
9
4
 
9
 
! Отговори
маалатъ преди 6 месеца
Абе накрая шъ съ окаже, "Нотариусъ" е управлявал държаватъ!? И после пак ромите шъ излязат виновни! -))))
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България официално вече не е правова държава. Съдебната ни система се нарежда редом с тези на Сомалия, Русия и Северна Корея.