Община Благоевград ще плаща 2,5 млн. лв. на фирма за басейн

Много неясноти около пускането в експлоатация на съоръжението
5
Община Благоевград ще плаща 2,5 млн. лв. на фирма за басейн
Снимка: БГНЕС

Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 милиона лева на фирма, построила преди 8 години закрития плувен басейн в квартал "Еленово". Това реши Върховния касационен съд, като присъдата не подлежи на обжалване, предаде БНР.

Паралелно със съдебните дела прокуратурата беше сезирана за извършено престъпление от строителя, общински служители и регионалната дирекция Строителен контрол, но разследването не е приключило.

Плувният басейн беше изграден със средства, осигурени от държавата, като тогавашният кмет Атанас Камбитов сключи договор на инженеринг с местна фирма на стойност 2.4 милиона лева. Обектът беше завършен през 2015 година и пуснат в експлоатация в навечерието на местните избори, въпреки че в документацията липсват подписани акт 12 и акт 15. Как и кой е подписал финалния акт 16 е един от мотивите преди две години да бъде сезирана прокуратурата.

Междувременно фирмата-изпълнител е предявила претенции към общината за още 1,4 милиона лева допълнително направени разходи при строителството, въпреки че при договорите на инженеринг стойността не подлежи на актуализация, твърдят експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БИЛ СЪМ ПРИ ВОЙНА ! БАНКИ И СУПЕРМАРКЕТИ ЗАТВОРЕНИ, НЯМА БЕНЗИН, ОТ 21.00 ДО 6.00 ВОЕННИ ПАТРУЛИ СТРЕЛЯТ НА МЕСО ! ИДЕ ВОЙНА ! СТЯГАЙ СЕ ! ЕДИН ДВА ДЕКАРА ДВОР С ЦАРЕВИЦА, КАРТОФИ, ЗЕЛЕ, КОКОШКИ, КОЗИ, КЛАДЕНЕЦ ГЕРАН, ГАЗЕНА ЛАМПА И ДЪРВА ЗА ПЕЧКАТА ! ДАЛЕЧ ОТ ГРАДА ! ГОСПОД ПОМАГА НА ОПРАВНИТЕ ! ЗЯПАЧИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЯМАТ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ !
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хатанас Камбитов защо е на свобода?