След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За никой не трябва да се гласува на изборите.всички да си отиват
37
5
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ахааааа....не е виновен Бостаня, че не е спрял на стопа...и че ги е помлял...столчето е виновно!И не е излязъл да помага - щото е бил гузен..И го е било страх от " народната любов "Максим Ставийски в турски вариант
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От такива агенти помощ никой да не чака !
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toва е парадокса в България. Дава се публичност на какво ли не с надеждата за справедливост. Навсякъде в нормалните държави се прилага закона, независимо от социалното положение на провинилите се. Навремето когато един състезател по фигурно пързаляне участва в катастрофа бяха прехвърляни какви ли не факти. То да е само за това...
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35"на някои цивилизовани места по света, ако не помогнеш се води вид вина."___________________________________________________________________България е едно от тези места. Задължен си при ПТП, ако можеш, да помогнеш или поне да се обадиш. Затова са курсовете по първа помощ преди книжката.
33
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е оказал помощ. Естествено, че това е политик. Политика не знае, що е то да помага. пп. на някои цивилизовани места по света, ако не помогнеш се води вид вина.
32
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мене Костов е виновен, а идеята е дал Ердоган.
31
4
 
36
 
! Отговори
въххх преди 5 години
Този е толкова гнусен,че само от снимката ми смърди ....
30
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местане зашо не помогна на братята си мюсюлмани .Нали това зовеш с мегафона по митингите ,да сте задружни и да си помагате. Защо остана в колата братко ?
29
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбраха, как тази жена Емине Ахмед е видяла, че Местна не е спрял на знака СТОП, след като там видимостта за нея и за Местан е около 50-60 метра. Ако е спрял и след това е тръгнал, понеже няма никой в зоната на видимост, жената го е видяла, след като е тръгнал. Ако не е спрял, жената не може да го знае.
28
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжа ти уби детето,ами ако не Местан а някакво магаре или група хора бяха на пътя мъжа ти пак нямаше да може да спре и да се удари в тях тогава щеше да има дузина прегазени деца или убито магаре а ако караше нормално спокойно щеше да спре
27
5
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Като бях малък беше голяма гордост да се возим на предната седалка на жигулата, а на караулката на Горубляне лягахме долу, да не ни види милиционера. И всички много се забавлявахме :)))
26
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да защитавам Местан, но вината на Местан не е безспорна, както им се струва на хората, на които им е достатъчно да прочетат Местан, за да кажат виновен. Всеки шофьор може да се окаже в ситуацията, при която е станала тази катастрофа. Превишена скорост плюс видимост на кратко разстояние е равно на почти сигурна катастрофа, ако на кръстовището излиза автомобил от второстепенен път.
25
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е вероятно да е бил пиян, държаха го 24 часа докато изтрезнее и го пуснаха уж направената проба е отрицателна! Но никой не казва, защо не са му направили проба за наркотици!!!
24
16
 
8
 
! Отговори
??? преди 5 години
На колко метра наляво има видимост от знака СТОП поставен на второстепенния път? Колко секунди време ти дава тази видимост, за да извършиш там ляв завой? 1 секунда, 2 или 3 секунди?
23
4
 
50
 
! Отговори
www преди 5 години
вината на Местан е безспрона. Но млади хора, бебе на 6 месеца се вози в т.нар Макси-кози - това столче е като яйце около бебето, не струва скъпо, а спасява живот. Мислете за децата си!
22
21
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
BMW-то извърчало на 50 метра от мястото на катастрофата. С каква скорост е шофирал бащата на това дететнце?
21
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако местан е бил в шок, след катастрофата, и не е помогнал на невинните жертви, как така и сега продължава да наглее - не си дава книжката, не плаща гаранция, иска да може да пътува зад граница. Той като човек е безскрупулен, камо ли като политик. Нечистоплътна душа носи, мерзък типаж.
20
2
 
20
 
! Отговори
saki преди 5 години
Този от един от най уважаваните и респектиращи политици ,с който се съобразяваха всички партии, се превърна в една постоянна издънка.Какво нещо е живота.
19
7
 
30
 
! Отговори
??? преди 5 години
Детенцето било изхвърчало от коалта. Детете било ли е в подходящо за него столче?