След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
15
 
6
 
! Отговори
??? преди 5 години
Според някои свидетели, колата на Местан е спряла на знака СТОП, а според тази новина, майката твърди, че не е спрял. Кое е вярното?
17
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С каква скорост се е движела колата, в която е било загиналото детенце? Защо двете коли са ударени отпред вдясно? Въпроси, въпроси, на които прокуратурата трябва да даде отговор, особено щом е посарвена под озобен надзор.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неприятна история, но дано бъде поучителна за младите родители, които карат децата си без детски столчета.
15
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага патриотите в сайта политизираха и етнизираха инцидента. Това е и целта.
14
4
 
21
 
! Отговори
.. преди 5 години
До Сп??нс !?Като те изцепят с 100-150 км/ч и ти ще изхвърчиш.
13
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та тези едвам могат на български да говорят.
12
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е бил в шок и донякъде е разбираемо, че е стоял като паметник.Но защо не е спрял на знак СТОП?Освен това се оказва, че е имал доста актове и фишове за превишена скорост, което навежда на мисълта, че е свикнал да си джитка без да се съобразява. Сигурно защото е политик, а те си правят каквото им е кеф, без да се съобразяват със закони, наредби и т.н.
11
4
 
11
 
! Отговори
дба преди 5 години
И к'во , нема да има кебапчета ли вече?
10
7
 
51
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
През 1938 година лидера на германската държава е казал следното:В тези страни,наречени демокрации,хората не са важни,важни са 500-1000 гигантски капиталисти,които определят цените,заплатите и прочие.Места служи на тези и затова му се разминава,Деси Иванчева,напротив,тръгна срещу тях,и затова е в затвора
9
2
 
63
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Така си е свикнал да превишава скоростта,да не спира на стоп,но идва момент в който ще лежи заради това.Ако има правосъдие де...
8
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки човек реагира по различен начин в стресови ситуации. Някои се сковават, други плачат, трети изпадат в истерия, някои се смеят...
7
2
 
35
 
! Отговори
бг преди 5 години
Заради инцидента политикът остана без книжка.Коя книжка,тази на майчиният му език.
6
2
 
54
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ама 30 години гласувате за тях наи бедните и работливит сте използвани от еднашаи-ка за облаготелстване събудете се наи сетне и им биите шута
5
53
 
11
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Първо теб трябва да съдят за причиняване на смърт и то съвсем умишлено, после врякай срещу Местан.Как ще изхвърчи детето?От днеска,бг що не сложите една сничка на спирачния път оставен от колата на горкия баща?А да - защото такъв няма
4
5
 
59
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Сигурно е бил и пиян но са манипулирали пробата!
3
1
 
81
 
! Отговори
Другарки засраметесе преди 5 години
Ай тъй сега да видят всички кво значи Народен политик. Другия път пак ги избирайте роби
2
12
 
63
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Ужасно е случилото се, но... КОЛАНИ!?!? Ако детенцето беше в столче няма как да излети от колата...В тези региони е най-чест да видиш таткото да е състезател в завоите без видимост, а децата стоят прави между седалките.А виновния не спрял на стоп да му вземат паспорта, ще избяга в турция -сигурен съм.
1
3
 
130
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тоя е готов да подпали България,камо ли да изгори нечие семейство.Което по ирония на съдбата се оказа на български турци...Напълно се самозабравиха политиците....