След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е за пандиза по две обвинения. 1. Непредумишлено убийство. 2. Не помага при ПТП.
77
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ninaНе разбра ли, че бебето е изхвърчало от колата? Ако бе в столче или кошче щеше да остане в купето като останалите трима.
76
2
 
16
 
! Отговори
До Такааааа преди 5 години
Бебетата не са в столчета, а нещо като кошница. Откъснала се е при удара.
75
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64Местан ми е гнусен и противен, но този джигит се е мислел за безсмъртен. Една камара нарушения и абсолютно дива и грешна маневра! Ударът е станал в насрещната лента за този с предимство! Какво прави той там? Той отнася предницата на Местан! Бебето не е било в кошче. Сега да е живо. Този си призна за 110. Но си мисля, че са били повече км в час! Трябва да караш със скорост с която да спреш при изникнало препятствие! Местан не е бил в неговата лента при удара.
74
0
 
12
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
"правосъдие в Б-я няма"има някакво , но предимно за простосмъртните!
73
7
 
17
 
! Отговори
Такааааа преди 5 години
Вината на Местан за неспирането на знака "Стоп" е безспорна! НО! Бебето нямаше да изхвърчи, ако беше в столче (което, апропо, е задължително, според Закона за движение по пътищата). Мир на душичката му! С безотговорността си тези родители са станали палачи на собственото си дете.
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвор за убиеца!
71
14
 
9
 
! Отговори
guestenin преди 5 години
Местан може да е всякакъв но вина за катастрофата носят и родителите защото:1. Малко дете не се държи на ръце в кола, а се обезопасява чрец създадените за целта средства2. Не може да возиш семейството си и да минаваш през разклон с 90 и над 90 км в час колкото и хубав да е пътя. Затова са тия ограничения в скоростта а защо няма там знаци вина носят и АПИ и всички отговорни за това. Има ли разклон задължително скоростта трябва да е ограничена със знак.
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако убиецът не е в затвора, тогава съдията, който го е пуснал да заеме мястото му и да му излежи присъдата! Какъв е тоя съд в Кърджали, бе?!? Какви решения взема и #КОЙ му диктува?!? Съд за съдията за възпрепятстване на правосъдието!
69
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан се оказа по-голям *** отколкото го мислех.
68
6
 
19
 
! Отговори
nina преди 5 години
#46РеалистНе и при такъв сблъсък и преобръщане.Бебето,за съжаление няма шанс със столче или без... :((
67
2
 
21
 
! Отговори
teo преди 5 години
Нашата корумпирана съдебна система направи така, че България да изпусне още един ПРЕСТЪПНИК Местан, да напусне страната и после да го търсим с Интерпол, КАТО БРАТЯ ГАЛЕВИ ! Никой до сега, който е причинил СМЪРТ не му е падала забраната да напуска страната!!!! Цацаров, май ти ще трябва да влезеш в затвора на мястото на еничаря Местан ! Българино, събуди Левски !?!?!?
66
1
 
12
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Крайно време е да има камери на такива места, а и видеорегистраторите да станат задължителни. Тогава няма как виновникът , който и да е той, да се измъкне! Бог да прости детенцето и да дава сили на близките му!
65
5
 
28
 
! Отговори
France преди 5 години
Вкарайте го в затвора този пoмиap и чуждестранен агент. Народа трябва да се вдигне на протест, но нали е ***, само го стрижат. А политиците-корумпирани, включително съдебната система и не смеят да гъкнат защото ДЕТЕУБИЕЦА е под протекцията на турция.
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако публикувате разпечатка от телефона с разговорите на намазаният Местан.доста интересни контакти ще изскочат.
63
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво означава думата ЗАКОН в БГ:Законът е една "бариера", която "лъвовете" прескачат, "влечугите" пропълзяват, а само конете се спират!За това се нарича и "ЗА-КОН"!!!Да убиеш дете (пеленаче, бебе), когато не признаваш знак "СТОП" е по-вече от престъпление, защото алла.помазаният не е признал законите на Републиката!ДО КОГА???
62
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масов случай с мутри и дупетати - неправилно изпреварване в двулентов път, на среща 20 годишен таралясник срещу 2тонен, понякога и брониран джип. На човека с таралясника му е ясно какво ще стане при челен удар и се мята в канавката. Загива, осакатява. Няма дело, няма свидетели няма нищо - "загубил управление", "техническа неизправност", тинтири-минтири.Но оня отгоре гледа, и някой ден - с лихвите.
61
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
веднага се е обадил на адвоката си.на шефа на РПУ Кърджали.на жена си.на председателят на съда в Кърджали .на всички които е назначил за да го спасяват
60
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички тук, защитаващи Местан: Молете се следващия път да не срещне вашето семейство! Защото вече са му върнали книжката. В България правосъдие няма!!!Съболезнования на почерненото семейство!
59
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тоя баща вече, преди 18 години, когато децата ми са били на годините на убитото от Местан бебче, нямаше столчета, нямаше колани.....само че тогава все още не бяха вменили на семплия българин и наглия политик, че са безнаказани и могат да си правят каквото искат по пътищата. Сега и скафандри и какво ли не да се сложи на пъъниците в колите, като има нагляри отнемащи предимство, ще има и катастеофи с фатален край! Липсата на дисциплина е виновна-респективно Местан