Пътят до Своге: 45 млн. прибрани левчета и положен асфалт за... градинки

По пътя има дупки, падат камъни и много проблемни участъци
28 авг 2018 09:00,
208

Рехабилитацията на пътя София - Своге е на стойност 23 милиона евро или близо 45 милиона лева. Дължината на трасето е 82 километра.

Сметката показва, че един километър е струвал на българския данъкоплатец над половин милион лева.

Ремонтът е завършен през 2014 година, но участъкът е получил Акт 16 две години по-късно.

Още по темата

Входът на село Владо Тричков е един от проблемните участъци по трасето. На мястото настилката е пропаднала опасно, а преминаването става по два начина – или в насрещното, или с рязко намаляване. За този проблем са подадени десетки сигнали. Писани са писма, но мерки до момента не са взети.

Съвсем наскоро автомобил се обръща, по чудо семейството вътре оцелява.

Според преминаващите през това място, има проблем и с качеството на мантинелите, на пътното платно пък падат камъни.

Тепърва ексепритизи ще покажат какво е качеството на настилката и на мантинелите на мястото, където автобусът падна. Вече са взети проби от пътното платно.

Според експерти обаче асфалтът, който е положен на пътя е предназначен за паркове и градинки.

Остават редица въпроси – защо въпреки петте констативни протокола за проблеми в участъка на смъртта, не са взети мерки. И кой носи отговорност за състоянието на пътя - държавата или фирмата, която е изградила трасето?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо мафията прилапа строителството? Защото е бездънна яма. Най-неуловимото крадене пада от земните работи. А при пътищата те са основната част. Копаеш 1000 кубика, бам коефициент на разбухване, стават 1200 или 1500 или колкото ти трябват да замажеш далаверата. Общината ти дава депо на 15 км, ти се разбираш с кмета да делнете едни пари и изсипваш изкопа на 5 км. Оттам едни яки тонкилометри транспорт ги няма, но парите си текат.
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ПП ГРОБ виновни няма особенно ако са от партията
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е тайна,че по-голама част от републиканската пътна мрежа и инфраструктура се изгражда о Трейс груп.Виждате какво е състоянието на пътища и магистрали.Рязане на лента,до един месец аварии,повреди или саморазрушаване,ремонти,ремонти на ремонтите и пак от начало. Също като при "Капитала"-Пари,стока,пари прим,но по Български.
47
0
 
18
 
! Отговори
Бразилия преди 5 години
Е те в бразилия разкриха схема с такива строителни фирми. Сигурно при нас е същата работа само че допълнотелно крадат и от самите материали защото това че получават всички проекти не им стига явно...
46
1
 
36
 
! Отговори
жестока истина преди 5 години
До ГражданинДокато по стълбовете на Цариградско шосе не увиснат всички управляващи за 30г.на грабежи и разруха и техните приближени бандити нищо хубаво не ни чака....
45
0
 
35
 
! Отговори
Сомалия преди 5 години
Положението е ниво Сомалия.Преструваме се на Европейска държава а всъщност сме много зле. Този задпал народ никога няма да се събуди. Робството продължава 600г, нищо ново.
44
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕВРОИДИОТИСега разбрахте ли защо ГЕРБ се втурнаха да строят пътища?!щото вие не ядете асВалт и сте свикнали с каручката по къра. Вървете в Русия, там пътища няма.
43
6
 
41
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Великият инфраструктурник, Бойко Методиев Борисов! Асфалт за градинки! После Станишев и Орешарски му са виновни! Да не говорим за въпросното "АПИ", което се барало независимо? Е< как ще е "независимо" след като държавата е Бойко? Мантинелата смачкана от паднал върху нея тир, Бойко нехае. Той вече е построил Гробището, наречено и е доволен. Незабавна ОСТАВКА на целият "Борисов 3" И СМЯНА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, КЮФТЕТО ЦАЦАРОВ!
42
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е виновен!
41
1
 
33
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
В каква дъжава живеем само ! Невинни умират, виновните пък пак ще се укриват. Добре, че няма някаква война в страната, защото и без нея резултатът не е по-различен. Коментарът бе от един български гражданин, който е смутен и нямащ вече доверие и никаква вяра на управляващите и корумпираната им схема !
40
0
 
10
 
! Отговори
321 преди 5 години
До АнонименНа почивка и готви нова приказка за народа.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирано от ГРОП (SIC) (БКП-2) (ДС) !
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Важното е, че сме стабилни!"Грешка! Пише се "стабиУни"!
37
0
 
33
 
! Отговори
това е преди 5 години
До Анонимен 34За каква съвест говориш?една шепа бандити заедно с политиците съсипаха и унищожиха България,а ни я мирно седим и гледаме,не разбрах те ли че с мир нищо не става,те ни грабят и убиват а ни я мир и демокрация.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо,черно,а пък не рита! Какво е това?- Българска машина за ритане!Цитат от кнгата на проф.Иван Славов"Златната решетка".
35
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много администрация, много чиновници, много чудо - всички искат да са писарушки по разни министерства и канцеларски плъхове. Не им се работи изобщо. Като тръгна по институции да върша работа ме гледат нагло, сякаш съм им длъжен с нещо. Внушават ми винаги чувство за вина, сякаш съм длъжен да знам всички разпоредби, закони и алинеи. Съдействие забрави да получиш. Тия *** получават 14 заплати, бонуси, големи пенсии, чакат да стане 5 часа да си ходят. Хрантутим ги с данъците ни, неблагодарници.
34
2
 
28
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Всяко зло за добро както са казали хората. Държавата ще изплаща 15 пенсии по малко. Това са около четири хиляди лева които ще бъдат спестени всеки месец. Тези допълнителни 4 хиляди лева могат да бъдат използвани за увеличение на заплатите на депутатите примерно.
33
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз това се питам: "Къде изчезна вожда?"
32
0
 
32
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Анонимен 19Напиши в Google: Любимицът на Борисов - "Трейс" взе пътни договори за 70 млн. лв. и ще научиш интересни неща. Статията е от 2012 г.
31
2
 
39
 
! Отговори
шаш и паника преди 5 години
ГЕРБ не може да се справи с управлението на държавата,всичко е потънало в корупция и престъпления който убиват Българите......