Пътят до Своге: 45 млн. прибрани левчета и положен асфалт за... градинки

По пътя има дупки, падат камъни и много проблемни участъци
28 авг 2018 09:00,
208

Рехабилитацията на пътя София - Своге е на стойност 23 милиона евро или близо 45 милиона лева. Дължината на трасето е 82 километра.

Сметката показва, че един километър е струвал на българския данъкоплатец над половин милион лева.

Ремонтът е завършен през 2014 година, но участъкът е получил Акт 16 две години по-късно.

Още по темата

Входът на село Владо Тричков е един от проблемните участъци по трасето. На мястото настилката е пропаднала опасно, а преминаването става по два начина – или в насрещното, или с рязко намаляване. За този проблем са подадени десетки сигнали. Писани са писма, но мерки до момента не са взети.

Съвсем наскоро автомобил се обръща, по чудо семейството вътре оцелява.

Според преминаващите през това място, има проблем и с качеството на мантинелите, на пътното платно пък падат камъни.

Тепърва ексепритизи ще покажат какво е качеството на настилката и на мантинелите на мястото, където автобусът падна. Вече са взети проби от пътното платно.

Според експерти обаче асфалтът, който е положен на пътя е предназначен за паркове и градинки.

Остават редица въпроси – защо въпреки петте констативни протокола за проблеми в участъка на смъртта, не са взети мерки. И кой носи отговорност за състоянието на пътя - държавата или фирмата, която е изградила трасето?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да напомня, че засега единственият обвиняем е шофьорът за едни превишени 13 км. Които на нормален път изобщо не биха се почувствали и не биха причинили проблем.
129
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московски, подавай оставка ако все още имаш малко срам.
128
10
 
30
 
! Отговори
На бай Тошо преди 5 години
може да му лапате шпиндела. По негово време имаше държава, сега има една герберастка пародия, крепяща се на еврофондове
127
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО НЯМА ОСЪДЕНИ ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ НА АПИ ПРИЕЛИ ПЪТЯ ВСЕ ТАКА ЩЕ Е!В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е НА ОПАКИ! ШОФЬОРА КАЗА ТУК , ЧЕ Е ВИНОВЕН ЗНАЧИ Е НЕВИНЕН!!КОГАТО КАЗВАТ, ЧЕ СА НЕВИННИ ЗНАЧИ СА ВИНОВНИ :DЗНАМ МНОГО ДОБРЕ КОИ СА РЕАЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ТРЕЙС И АПИ!!!В МОМЕНТА ДАВАТ КАКВИ ВАНТИНЕЛИ ИМА В ЕДНА ЧЕХИЯ !! НИЕ СМЕ СРАМ ЗА ЕВРОПА С ТАЯ КОРУПЦИЯ И ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА!
126
0
 
16
 
! Отговори
да ви го туря преди 5 години
на звездичките уважаема р е д а к ц и я
125
7
 
33
 
! Отговори
бригадир преди 5 години
Бай Тошо бил направил пътищата. Бай Тошо си седеше в Правец, плюскаше и пиеше и ни се хилеше с мазната си сeлска физиoномия. Ние му нaправихме пътищата, без да ни платят за това. То не бяха бригади, то не бяха извънредни. Същото сега правим за Банкянския T Ю Ф Л E K, историята се повтаря.
124
1
 
44
 
! Отговори
... преди 5 години
Абре серсеми! Това че ББ ви ЛЪЖЕ, че ви стори "магистрали" пътища мостове и други измислени от него неща ЩО МУ ВЯРВАТЕ БРЕ!? Магистрала Струма се оказа, че не е БАШ магистрала липсвали и 10-15 метра за да е магистрала! Магистрала Марица! Седмица след официалното и отваряне БЕШЕ СПРЯНА ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ ПОРАДИ РЕД ПРОПАДАНИЯ ПО НЕЯ! Ето и този път и още МНОООГО други стойност стойност 30-50 милиона лева на километър и се оказва, че асвалта не стига да покрие и детска градина! Ние сме си за БОЙ!
123
0
 
37
 
! Отговори
БС преди 5 години
До УАГС - въпрос?Може ли чрез вас да попитам този Декан от Катедра Пътища защо новата отсечка от магистралата между Пирот и Ниш, която е почти готова е два пъти по-добра (като дизайн и качество) от нашите магистрали? И там терена е труден и има доста мостове и тунели.Сърбия е също на Балканите и не е в EU, a пътищата които сега строят са доста по-добри (казвам го като специалист). Бойко, моето мнение е: Качеството на Дизайн и Строителство при пътища в БГ е много ниско за държава в EU.
122
2
 
23
 
! Отговори
Някой преди 5 години
герберунгел да каже нещо за сина на Нинова? А на Боцо дъщерята че живее в палат нещо? Откъде ли да е дошъл той, какви са вашите предположения? Нямало нито едно доказателство за кражбите на Боце, е този замък наследствен ли му е ?
121
1
 
34
 
! Отговори
геометър преди 5 години
какви 82 километра?!?!? от софийското околовръстно до центъра на Своге е точно 30 км. В двете посоки да го мерят е 60 км. Как ги докараха до 82 акъла не ми го побира
120
1
 
24
 
! Отговори
80% преди 5 години
И да си чешем езиците ден и нощ няма да стане! Няна народ, няма държава!!! Раята си е все рая и има защо.... Защото така е по - лесно, нали! И всеки сам се спасява, кой както може! Огледайте се и проумейте ...Не народ, а ***!!!
119
0
 
28
 
! Отговори
почвате преди 5 години
да усещате как мафията ви е хванала отвсякъде, но вече е много трудно да вървите срещу нея. Пътят към ада е осеян `с по-малкото зло`
118
1
 
33
 
! Отговори
до 115 преди 5 години
Съгласен съм, но едно уточнение---Държавата не е поръчала некачествен път.Пътят е поръчан качествено, проекта е за качество, но всички участващи в проекта, вкл. надзора и строителят са в играта, че ще се построи нещо некачествено, че ще си затворят очите, защото ако не го направят: 1. Няма да има нови поръчки 2. Ще бъдат осъдени от цацаратурата и съдът за саботаж 3. Ще бъдат ликвидирани физически като ..... и знаем от кого.....
117
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето бай Тошо за тези пари направи пътищата в цяла България! И то качествено!
116
2
 
27
 
! Отговори
Важното е преди 5 години
да не са комунистите, нали така, герберасти? Другия път вашите родители в рейса
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А данъците на острова? Гърция е виновна, иска големи данъци и принуждава иначе честните хора да пипат!
114
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А издръжката на Мис *** и малкото суджуче в Барселона знаете ли колко е?Малко жал към най-мъдрия и можещ!
113
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да се усвоява. Без пари толкова, от 30-60% се пребират преди да започне работата по нагласената поръчка. Това е положението. Доган, Пеевски и Тиквата захлебват, другото не е важно!
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че Герб нямали алтернатива!
111
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е на Бойко борисов работата. От тези пътища човека стана милиярдер. По документи струва 45 милиона лева. Моля ви вие нали не са дадени толкова пари за този път. Най много 5 до 10 милиона. Всичко друго е по джобовете на полититиците. Но най мното на Бойко. Е как няма да кара дъщеря му Ферари. Политиците се водят уж патриоти а децата им все по чужбина живеят. Нямам думи. Но все пак българският народ си е виновен. Защото си мълчи. Но сигурно точно това му харесва незнам