100 000 опитаха да спрат конгреса на крайната десница в Берлин

Полицията използва лют спрей
29 юни 2024 17:30, Стела Стоянова
63

С протести и сблъсъци с полицията днес в германския град Есен започна конгресът на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", предаде кореспондентка на БНР в Берлин. Партийната лидерка Алис Вайдел откри конференцията с остри нападки срещу правителството и кмета на град Есен, който се опитал да попречи на провеждането на конгреса.

Над 100 000 души се опитаха да спрат влизането на делегатите. Наложи се полицията да използва лютив спрей срещу протестиращите.

"Ние сме тук. И това първо трябва да бъде произнесено - един кмет от Християндемократическия съюз се опита да попречи на провеждането на нашия конгрес. Господин Куфен, кмет от Християндемократите - ние сме тук", каза пред 600 души в конгресната зала Алис Вайдел.

Тя разкритикува курса на управляващата коалиция, като я обвини, че провежда "политика срещу собственото си население". Резултатът бил "деиндустриализация на Германия" и "миграционна криза". Страната се била "превърнала в конска ферма", заяви тя. Федералното правителство трябва да подаде оставка и да разчисти пътя за нови избори."

Ако "Алтернатива за Германия" дойде на власт в страната, ще отмени закона за гражданството, който току-що влезе в сила, както и закона за самоопределението, който в бъдеще ще улесни транссексуалните хора да сменят пола и името си в службата по вписванията.

"Преразпределението" на парите на данъкоплатците към "държавите длъжници" в ЕС също ще бъде спряно. Вайдел се противопостави и срещу възможността Украйна да се присъедини към ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Мдаааа, преди 1 ден
много тра8ерси в ГеЙрмания,баце... И винаги протестират някак "спонтанно" и "непринудено" :) :) :) В крайна сметка трансюроатлантичните ценности са в опасност и Путин дебне зад ъгъла,налЕ неолибералфашаги?!? А да ,и екоклиматичния преход е под заплаха също,мдаааа ...
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Добре, разбрахме, че сред опитващите се да попречат на провеждането на конгреса е имало 1 християндемократ. Но защо не се казва какви са били останалите 99 999 пречещи? От новите германци ли бяха? Или ги подбраха около джамиите и синагогите в дните, когато там се събират повече хора?
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Крайна десница" мисирките викат на Тея дето не са раболепни шорошки ***?
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако си против бързото даване на гражданство на ислямски имигранти и античовешките операции за кастриране на тийнерджъри си крайно-десен ? То тогава всички сме крайно-десни.
52
0
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
ЕС създаде само в Берлин 100000 неграмотни про'с'така, които не знаят що е то ляво и що е то дясно в политиката. Трябва като преди 100 години в армията ни да им сложат на единия крак сено, на другия слама и да ги командват сено, слама, сено слама...
51
0
 
20
 
! Отговори
И В БЪЛГАРИЯ преди 2 дни
законът за граоданство трябва да се промени. Специално идват бременни от едни страни, знаете кои, раждат тук, детето е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ипо сле покрай него цялата рода приижда на порции. Българско гражданство само на българи по произход.
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Евроатлантиците из форума ожълтили гaщите. Спокойно бе, имате избор. Ще положите някоя и друга година обществено полезен труд, да се поочовечите. Или пък можете да отидете при вашите приятели - араби, африканци, въобще всякакви мюсъли. Да пробвате колко са толерантни.
49
2
 
25
 
! Отговори
Бежанците Вън преди 2 дни
от Европа! Убер Алес!!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 47. Абе разправям ти аз някои работи, но не чуваш и това е. Сега пак изтърси ***.
47
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 46, аз до сега нормална копейка не съм виждал - всичките сте отчаяни самотници, пропаднали пияници и пълни неудачници в живота! Естествено не се къпете, и смърдите от километри! Явно по това се надушвате по между си
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 47. Само дебилщини драскаш и се мислиш за много умен. Но вие пишман-атлантиците сте все ненормални.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 44. Кои всички копейки сме такива ?
44
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 41, ама не ми се опитвай да ми остроумничиш и да избягваш темата бе смeшник! Всичките копейки сте необясними фенове на Хитлер, което само по себе си е абсурдно, тъй като той яко е трепал руснаци, но още по-абсурдното е, че ако отидете в Русия и заявите че сте фенове на Хитлер, отивате директно в затвора!
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Ужас ... грешиш .. .. това е демокрация и евроатлантически ценности..
42
2
 
28
 
! Отговори
българина преди 2 дни
толкова се говори за ценностите на атлантизма, но никой не беше ги написал. На първо място, омраза към инакомислещите, щом не е на неговото преврати и революции! комунизма е по демократичен от атлантизма! колко повече подскачат тези 100000 повече ще влиза, като седесарите едно време
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 39. Кои всички знаете ? И защо ни го казвате на нас ?
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Българи срещу рашизм 3.. Амчи да излязват кой им пречи ?
39
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всички знаем че нашите копейки са психично-болни хора, и това съвсем ясно проличава в когнитивния дисонанс който преживяват с подкрепата си за откровено нацистки партии като АГ, докато самия Хитлер е имал за основна цел в живота си да унищожи Русия, и е избил близо 20 млн. руснаци! Необяснимо копейковско поведение, но факт
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 34. Моа драскам как си искам главоч
37
3
 
25
 
! Отговори
долу ес преди 2 дни
атлантиците сте така, не е ли на вашата демокрация, бунтове и преврати. Обаче ако афд спре конгреса на цду ще ги давата по всички медии, че са фашисти. Не атлантизма е зло, което ще бъде изчегъркано. Само 100 000 ли сте *** спросоиди? малко сте