Брендо реално ще лежи 7 г., смята Бойко Найденов

Защо Банев избра затвора според бившия шеф на следствието?
26 юни 2024 09:21, Елка Василева
16
Брендо реално ще лежи 7 г., смята Бойко Найденов
Снимка: архив, БГНЕС

"За мен причината Брендо да се предаде може да е само една. Хората са казали "по-добре ужасен край, отколкото ужас без край". Най-нормалното нещо е, като имаш присъди и постановени, е да изтърпиш наказанието си", заяви пред БНТ Бойко Найденов - бивш директор на Националната следствена служба.

Още по темата
Той допълни, че според него не можеш цял живот да се криеш. Евелин Банев - Брендо е бил един от многото хора, които са били разследвани основно за пране на пари, каза Найденов. Доказано е, че са трансферирани пари, които са били придобити по незаконен начин. След това са събрани необходимите доказателства и той е бил предаден на съда.

"Разследването започна от едно листче, което получихме от една британска банка за внесени кеш пари и след това преведени в София на негово име от съпругата му", каза Найденов.

"По онова време реално създавахме начина, по който се разследват финансови престъпления. Благодарение на съвместната ни работа с колеги от Митниците, главно от ГДБОП, БНБ, успяхме да съберем качествени документи, които успяха да издържат в Съда за трансфери на пари, придобити по незаконен начин", каза бившият директор на Националната следствена служба.

Част от тези пари са били инвестирани в имущества в София и по българското Черноморие. Присъдата, която го очаква, реално ще бъде около 7 години, дори и по-малко, посочи бившият директор на Националната следствена служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Темида
Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Затворът е най-малкото наказание, когато имаш пари. Най-голямото наказание е конфискация на парите и имуществото. Тогава и затворът става наказание. Какво смятат да конфискуват българските корумпирани Три власти?
14
0
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 дни
ЩЕ ИЗПЕЕ ВСИЧКО КВОТО ЗНАЕ.....И ЩЕ БЪДЕ " СВОБОДЕН" , КАТО АСАНДЖ...ХАХАХАААА ...
13
0
 
5
 
! Отговори
журналистка преди 2 дни
В една нормална държава този достоен човек щеше да е поне министър на Вътрешните работи.
12
0
 
7
 
! Отговори
76 преди 2 дни
Тоя откри шенгена по суша.Всеки влиза ,излиза украински бежанец ще да е.Сега ,като се кандидатира за депутат.Пълен цирк. Да каже кой му е помогнал да се домъкне,докато не е получил удър.
11
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 дни
ПИТАМ СЕ:..."Колко ли тайни, ще снесе Брендо, на нашите служби".....ХАХАХА....маса наши родни бандюги, ще бъдат осветени....!
10
1
 
3
 
! Отговори
asdf преди 2 дни
И сега честният български съд, не трябва да го вкара в затвора, за да могат картелите от лЮжна америка и италианската мафия да си свършат работата.
9
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 дни
Лежат кокошкарите. Този е акула
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мистериозният самолет, който направи за смях ПВО и ПРО в Източна Европа, и с който според службите ни, Евелин Банев-Брендо се е прибрал в България на 08.06.2022 година, е уникален случай на нелегално преминаване на границите на седем НАТО-вски държави. Самолетът-беглец каца три пъти за дозареждане, а пътниците, пилотът и товарът му останаха загадка за властите по времето на правителството на Кирил Петков. Тъй като самолетът кацна на две летища в България, едното от които бе финалната му дестинац
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бройте го за изпран.
6
1
 
23
 
! Отговори
Не го мислете преди 2 дни
За добро поведение ще бъде предложен за библиотекар в затвора, а след това ще го пуснат след 4-5 години на лек режим. Вече му е обещано, платено и заверено нотариално.
5
2
 
14
 
! Отговори
Юлия преди 2 дни
СВОБОДА ЗА БРЕНДО!
4
1
 
9
 
! Отговори
дедо ви преди 2 дни
този тип хора не са виновни , те бяха назначени от луканов ! тези които спряха да ходят на работа бяха уволнени дисциплинарно ,,,,,,ако ме разбирате :)
3
1
 
23
 
! Отговори
и те така преди 2 дни
след месец ,два или три гривничка и да си ходи поживо поздраво в къщи да си гледа телевизия :) по улиците едва ли ше смее да се разхожда . може да си ходят на гости с черепа да играят сантасе .
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Направо да го пуснат от затвора и да му се извинят.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Никой нормален човек не го интересува чак толкова. Ако не е Брендо ще е Пабло. Има кой да внася. Файдъ след толкова години