Златко Баретата – пуснат под домашен арест

Анонимен свидетел: Групата даваше 5-8 бона месечно в Трето районно
Обновена: 18 окт 2010 11:29 | 6 окт 2010 20:44,
81
Златко Баретата – пуснат под домашен арест
Златомир Иванов. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Златомир Иванов – Златко Баретата на „домашен арест“.

Причината е здравословното състояние на Баретата, който претърпя няколко операции, при последната от които бе отстранена простатата му.

Последната медицинска експертиза, която съдът прие, препоръчваше Златомир Иванов да се лекува в домашни условия, тъй като състоянието му не се подобрява.

Днес съдия Петър Гунчев прие, че условията на ареста не са съвместими със състоянието му и здравето му е застрашено.

Мярката „домашен арест“ е равна по тежест на „задържане под стража“, отбеляза магистратът.

Самият Златомир Иванов по-рано поиска от съда да погледне на него „като на нормален човек“ и изтъкна, че повече от година се опитва да убеди прокуратурата, че има нужда от лечение.

„Имам нужда от някакво психическо успокоение, имам нужда от семейството си.“, каза Баретата пред съда.

Още по темата

Днес защитниците на още 11 души, подсъдими заедно със Златомир Иванов за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, поискаха съдът да промени мерките им за неотклонение в по-леки.

От тях Георги Йорданов, Богдан Василев, Филип Христов, Росен Йорданов, Кирил Атанасов, Петър Йорданов, Мартин Димитров, Ивайло Борисов и Борислав Секулов са в ареста.

Георги Петров е под домашен арест, а Стоян Дичев е пуснат срещу гаранция от 3 хиляди лева.

Съдията не уважи това искане, като посочи, че домашният арест и паричната гаранция са напълно адекватни мерки.

При решението за останалите подсъдими Петър Гунчев се обоснова само за Борислав Секулов и Петър Йорданов, които искаха по-леки мерки заради здравословни проблеми.

Съдът се мотивира, че все още не е изготвена съдебно-психиатричната експертиза за състоянието на Секулов. За Петър Йорданов, който страда от хроничен тромбофлебит, прецени, че няма доказателства за връзка между здравословното му състояние и условията в ареста. Мотивите защо останалите подсъдими остават в ареста не бяха обявени.

Днешното решение не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

 „Фирмата“ си осигурявала спокойствието с 8 бона месечно в III РУП

По-рано пред съда беше разпитан и последният анонимен свидетел срещу групата. Според показанията му хората на Баретата давали между 5000 и 8000 лева на полицаи от III районно управление в столицата, за да не бъдат закачани. Не знаел обаче, на кои точно служители е плащано.

Слабите дилъри, които не допринасяли особено за дейността на „Фирмата“, били давани на полицията и логично били арестувани.

Анонимният свидетел № 3 е снабдявал с хероин групата от юни до ноември 2006 г. Дрогата давал на Мартин Станков – Рашо, който по думите му бил вторият човек след Баретата.

Свидетелят разказва, че за септември-октомври е дал 10 килограма, 3 от които не му били платени.

Така се стигнало до среща със Златомир Иванов и Мартин Станков в хотел в покрайнините на София. Обяснили му, че само те имат право да продават в България.

Златко Баретата и Рашо му казали, че последните неплатени доставки са един вид глоба, защото снабдявал с хероин и други дилъри. „Санкцията“ била 26 - 27 хиляди лева.

Освен това поръчали на свидетеля да предаде на Петър Крумов - Пупи от Перник, и Кръстан, че щом зареждат от него без тяхно знание, ще ги пратят на близките им в чувал.

По думите на анонимния свидетел групата имала намерение да продава и извън България. Имали възможност за Италия – имали човек там и можели да продават по 30 килограма месечно.

Искали от него да говори и в Турция – да купуват хероин и да набавят преси. Този разговор обаче останал без развитие.

Анонимният свидетел заяви, че е дошъл да даде показания доброволно, след като разбрал, че това дело се води, искал да се разбере истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
5
 
! Отговори
xph преди 13 години
не пожелавам никому да се случи това. другия път като говориш такива глупости... си спомни че си на 25, сега, И че и ти ще имаш деца, и ти ще трепериш над тях!!! В 50% от случаите пропадането не се дължи на това че има лоши родители, а лоши съученици, лоши приятели, лоша компания... Кажи ми как ще го защитиш от това??? Ще го вържеш??? Не ти го пожелавам, и когато говориш такива неща, се опитай да разбереш всички страни на спора и не дрънкай тъпотии!
30
1
 
0
 
! Отговори
зомбаю преди 13 години
само 4баретата ли прави пари от кока в тая държява
29
1
 
5
 
! Отговори
идиотинът преди 13 години
До номер 10!Хубаво си им го казал, и веднага някой смъркач или смръкла са те наредили , е това е положението в нашата татковина, пумиярите са по-нагли и нахални.Защото всички наркодилърчета за които в ценностната система има място само за едно нещо(парите) са такива нагли нахални, безочливи, Егоисти, за тях живота на другите няма цена, само техния е безценен, ам аима видов ден!
28
1
 
1
 
! Отговори
izroda преди 13 години
Abe laijjjjjnar ti da ne bi da go zashtitavash tozi be? , a utrepko, fgadna vi *** dilarska, shte trovite decata ni, a ? za vseki edin shte dojde vremeto mu! I parite deto gi pechelite ,nqma da vi donesat mir i spokoistvie, zapomnete go, i se pomelote.
27
0
 
11
 
! Отговори
ros преди 13 години
Ха ха ха ха , това е бЪЛГАРИЯ, срам и позор...... Фирмата си осигурявала спокойствието с 8 бона месечно в III РУП
26
3
 
5
 
! Отговори
Дон Кихот преди 13 години
Защо след като всеки ден нелепо умират хора по пътищата, никой не нарича производителите на автомобили убийци.В България има над 100 000 регистрирани алкохолици, но производителите на алкохол са честни данъкоплатци.Но, виж Баретата е демон.Основно икономически правило, от както свят светува е, че докато има търсене на нещо, ще има и предлагане.Затова борбата с наркотиците не може да бъде като някои, който и да било той,го държат без доказателства, а чрез ПРЕВЕНЦИЯ.
25
0
 
3
 
! Отговори
a преди 13 години
умрелият сие умрял а живият сие жив.За какво ги хващат като после ги пускат.
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
29, пафни му един да се отпуснеш бе. Цял свят пушат трева, което е най добрия антидепресант. ДОКАЗАНО!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционерите са си правили делчо спасов с баретата, а после трайко китанчев. Сигурно и с други са го правели редовно. За какво са им тогава заплати от бюджета и пенсии? Баретата да им плаща пенсиите!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а така! сега пафни един джойнт да успокоиш малко нервите ;)
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Мярката домашен арест е равна по тежест на задържане под стража, отбеляза магистратът." Ето това са пълни глупости. Домашен арест значи, че си е в къщи но посещенията на другари при него няма да бъдат ограничени и може да са по всяко време на денонощието и от всеки. ЕЕЕЕ сега вече ще си уреди излизането за по дълго. ТАКА СЕ ПРАВИ. :)
20
2
 
16
 
! Отговори
Погнусен преди 13 години
В България няма съд .... повече няма да коментирам
19
3
 
2
 
! Отговори
Govedar преди 13 години
Hak vi e, neka vi se hili v liceto Zlatko, za6toto ste stado dobitak, samo mu4ite kato goveda i ni6to ne pravite. Sega 6te dadete minusi na komentara mi, za tova vi biva, vmesto da dadete minusi na tezi deto se gavrqt s vas.
18
2
 
3
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Пак излагация..
17
3
 
6
 
! Отговори
МАТКОВ преди 13 години
абе ц ц къде е / цял ден нито итервюта и на снимка го няма / да не би да има забрана от б б
16
4
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
РЕПЛИКАТА Е ЕДНА И СЪЩА И ЗА ПРЕДИШНИТЕ И ЗА СЕГАШНИТЕ-НО АКО ТОЛКОВА СЕ ДРАЗНИТЕ МОЖЕ И ТАКА-ЗДРАВЕИТЕ ИГРАЧИ.
15
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Исках да кажа гуспоица Татянка Дончева
14
2
 
1
 
! Отговори
999 преди 13 години
До 7 А БЕ ти добре ли си.С тази ехидна усмивчича...подиграва се на всички...
13
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
13Ама и гусопица Татянка ли е гей
12
8
 
5
 
! Отговори
мая преди 13 години
ох обужавам го , има*и мъжкарското излъчване ,айде да го пускат ,че не издържам ,искам го