Демби упорито искал да очисти Баретата

Издирват Димитър Вучев, за да свидетелства по делото
Обновена: 18 окт 2010 11:50 | 19 юли 2010 16:28,
14
Демби упорито искал да очисти Баретата
Снимка: БГНЕС

Димитър Вучев – Демби, многократно е търсил начин да убие Златомир Иванов – Златко Баретата. Това разказа пред съда Димитър Йоневски, който бе призован като свидетел по делото срещу Баретата.

Златомир Иванов и още 20 души са подсъдими за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Баретата е обвинен като ръководител на групата и срещу него е повдигнато обвинение за убийството на Румен Стефанов – Алф, през 2007 г.

Димитър Йоневски е вторият свидетел на прокуратурата, който днес не хвърли светлина върху дейността на групата на Баретата – не бил чувал за "Фирмата", не познавал и Златомир Иванов. Разказа обаче за отношението на Димитър Вучев – Демби, към тях.

Йоневски каза, че на няколко пъти Демби е искал от него да убие Златко Баретата, Антон Савов – Тони Мамата, и Мартин Станков – Рашо.

Веднъж му показал заведение край Симеоново, където се събирали, и поискал да ги застреля, друг път поискал от Йоневски да постави бомба в заведение в Долна баня, собственост на Рашо. При един разговор Демби му предложил 200 хил. евро.

След като Йоневски не се съгласил, започнали заплахи за него и за децата му, а Демби му пратил писмо с готови показания, които трябвало да издекламира пред съда. Свидетелят разказа, че дори е стреляно по джипа му, а той самият е подал жалба в ГДБОП. Оттогава не се е виждал с Демби.

Йоневски разказа пред съда, че е имал бизнес във Великобритания, а с Демби се познава от 2006 г. Самият Демби искал да правят съвместен бизнес.

Още по темата

Димитър Вучев споделял с него, че се ползва от много голяма протекция от хора от службите и богати бизнесмени, които му дали картбланш.

Според Йоневски Демби винаги е говорел за Златко Баретата с огромна омраза и злоба, обяснявал, че трябва да завземе територии, имал мания да стане голям бос. На въпрос защо Демби е мразел толкова Баретата и приближените му, Йоневски отговори, че не знае, но ако Демби е имал пари, е щял да намери кой да ги убие.

"Ако има пари, ще ги убие. Ако няма – ше смърка кокаин и ще пуши трева вкъщи", коментира Димитър Йоневски.

Днес той заяви, че не познава никой от подсъдимите, включително и Баретата. От сочените за близки до него познавал единствено Мартин Станков. Двамата се знаели от Костенец, "по дискотеките".

На днешното заседание трябваше да свидетелства и Димитър Вучев – Демби, но той не се яви в съдебната зала, тъй като не е бил намерен на адреса му. Затова съдът разпореди той да бъде открит и доведен, за да даде показания.

Демби има две присъди – 3-годишна условна за незаконно притежание на оръжие, с което е бил прострелян Владимир Стоянов – Малкия Цимбик, и 15 години затвор за покушението срещу Илиян Варсанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Димитър Вучев - Демби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 14 години
Ами ,хайде де . . . не е достатъчно да искаш .
12
0
 
2
 
! Отговори
ИВО преди 14 години
АБЕ ЧУДЯТ СЕ САМО КОГО ДА НАРОЧАТ И ДА НАПРАВЯТ ПЪТ НА ДРУГИ НЕИЗВЕСТНИ КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ОСЪДИШ ТО ПОНЕ НЕ ГИ ПИШИ В ПРЕСАТА.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
г4
10
1
 
9
 
! Отговори
xaaxxa преди 14 години
Демби има 2 присъди а защо не иг лежи ? даже не може да фо намерят...за баретата колегите му знаят доста но не свидетелстват... пак само кокошкаир прибират и съдят а по големите риби ги пускат срещу смешни парични гаранции...паляци... цялото правителство са паляци....аз сам мога да управлявам по кадърно от ГЕРБ
9
3
 
1
 
! Отговори
селянин преди 14 години
Твоя се вижда.Плюс това спазваш правилата и не плюеш комунистическите кратуни.Всичко е наред.Продължавай да пишеш.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
що не се виждат коментарите. пак ли са пуснали цензурата и пресяват коментарите. които са неудобни трябва да се изтрият.
7
2
 
9
 
! Отговори
Ястребовски преди 14 години
:) Леле мале.... поредния сапунен сериал ни разиграват :) Все едно останаха хора който да ВЯРВАТ НА САПУНКИТЕ на нашенската полиция и прокуратура :) НА ВСЕКИГО ЖИВЕЕЩ В НАШЕНСКИЯТ АБСУРДИСТАН Е ЯСНО ЧЕ ТУКА СМЕ ТВЪРДО НА ЕДИН ЧАЛГА ПРИНЦИП.... И СИ ГО УСТОЯВАМЕ..... ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ! :) Кого заблуждават? :) те сигурно и *** разхождащи се по стените на самата МИЛИЦИЯ :) вече не им вярват :) ! Нещо НЕ СЕ СЕЩАМ ЗА РАЗКРИТО ДОРИ ЕДНО ПОКАЗНО УБИЙСТВО досега а?:)
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойкоооо, Бойко. планът ти за премахване на конкуренцията май нещо взе да се пропуква. някой ще изпее всичко и тогава ще те видят колко струваш и какъв хитър диригент си...
5
0
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Егати цирка....Всички знаем мамка му! Просто не мога да повярвам! Абе и невъзможното ше се опитат да направят, за да се изкарат чисти!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
Поредната сапунка от жанра "Маргините"
3
0
 
12
 
! Отговори
ss преди 14 години
Не виждам нищо странно в това. Просто са забравили в коя килия е затворен и сега го издирват по етажите ;-)
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Демби има две присъди 3-годишна условна за незаконно притежание на оръжие, с което е бил прострелян Владимир Стоянов Малкия Цимбик, и 15 години затвор за покушението срещу Илиян Варсанов."Само не разбрах,излежал ли е тази 15 годишна присъда или трябва да я лежи?Защото,ако трябва да я лежи,защо не е в затвора?Кой е позволил това?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Демби осъден на `15 г.затвор, а го издирват.Сигурно китайски съд го е пуснал,защото обвиненията са писани от немски прокурор.....