Тръгна делото срещу Златко Баретата

21 са подсъдимите за участие в наркогрупата, сред тях е и ученик
11 юни 2010 13:47,
19
Тръгна делото срещу Златко Баретата
Златко Баретата и още 20 души са подсъдими за участие в наркогрупа. Снимка: БГНЕС

В претъпкана и шумна зала започна процесът срещу групата на Златомир Иванов – Баретата.

21 души са подсъдими по делото за организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на страната.

На Златко Баретата е повдигнато обвинение като организатор на престъпната група. Освен това той ще отговаря пред съда и за убийството на Румен Стефанов – Алф, извършено през септември 2007 г. в Перник. Според обвинението Баретата е организирал убийството с помощта на Мартин Димитров.

Една част от подсъдимите са обвинени, освен за участие в престъпната група, и за разпространение на наркотици, а друга – за нанасяне на лека телесна повреда.

Съдебната зала днес трудно побра всички обвиняеми, адвокатите им и техните близки и журналистите. Само снемането на самоличността на подсъдимите отне повече от един час, а съдията дори преброи 49 страни в процеса.

Затова и единият от защитниците на Златомир Иванов поиска от съда делото да се гледа в по-голяма зала, но съдията обясни, че такава просто няма. Някои от защитниците обявиха, че не са виждали делото, други – че обвиненията не са предявени в срок, но никой не поиска отлагане на процеса.

Още по темата

Групата на Баретата се оказа доста разнородна – на различна възраст, с образование от основно до висше, повечето са осъждани, като един от тях – Юлиян Зашев, дори посочи като свой адрес Казичене.

За участие в престъпната група и за разпространение на наркотици ще отговаря и 19-годишен ученик. Момчето, което при задържането си е било на 18 години, така и не зае своето място на скамейките от страната на подсъдимите, а остана встрани от групата.

Адвокатът му Рахамим Варсан каза пред журналистите, че младежът е задържан с 1,5 грама марихуана, няма нито един свидетел, който да твърди, че той е продавал наркотици, а и никой от подсъдимите не е казал, че го познава.

„Затова и на мен ми е странно участие в наркогрупа, в която никой не го познава", коментира защитникът и допълни, че момчето не познава не само Златко Баретата, но и останалите подсъдими, а с част от тях се е запознало в ареста.

Златко Баретата е в ареста повече от година, след като през февруари 2009 г. сам се предаде на властите. Оттогава той многократно искаше да бъде пуснат заради здравословни проблеми. Днес на влизане в съдебната зала той каза, че не се чувства добре след претърпяната операция.

Материалите по делото са побрани в над 50 тома, а около 150 свидетели ще дават показания в хода му. Около 50 са и вещите лица, изготвили експертизите, които ще бъдат представени пред съда.

Очаква се на следващото заседание по делото показания да даде Мария Петрова – съпруга на убития Румен Стефанов – Алф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ЦИРК преди 13 години
Циркът е голям,защото са задържали не тези, които трябва.ДЕМБИ КАЗВА ИСТИНАТА. ИМЕНАТА,КОИТО СПОМЕНАВА,НЕ СА СРЕД ТЯХ,А ТОВА СА- АНТОН САВОВ-ТОНИ МАМАТА,МАРТИН СТАНКОВ-РАШО ЦИФКАТА И ЗЛАТКО МАЛКИЯ,БРАТОВЧЕД НА БАРЕТАТА. БАРЕТАТА ЛЪЖЕ.
17
1
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 14 години
Какво се занимават с тия дребни рибоци,нека осъдят Маргините,тия полвината изобщо не принадлежат към криминалния контингент,само прах в очите на хората!Тези деца нямат място в съда или затвора,а трябва да работят и плащат данъци за държавата си!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
r.umen. преди 14 години
Не направиха ли още СПА центъра край Сирищник, за да има къде другарите на РъБъ да разпускат ? А и Сирищник може да стане туристическа дестинация ...
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти нек'ъф гъзар ли си? ХАХАХА
14
0
 
6
 
! Отговори
Holandeca преди 14 години
Maikoo Roskata kak se krie sus 6apkata xaxax ,a Kir4o pak e pu6iiil xaxaxax ....Zlatko sedi i se 4udi tiq de4urliga li sa ba4kali za negoo,bojeee bojeee xaxaxax
13
2
 
3
 
! Отговори
sobt преди 14 години
a, az mislia 4e tvoito miasto e sred tiah,i dano da izgniete po zatvorie,ili v niakoia kanafka
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия всичките на снимката как са се нахилили, като че ли са на премиера в Сатиричния театър! Е га ти и съда, е га ти и авторитета .............
11
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Ще получат много високи присъди, понеже са организирана група, а и престъпленията, които са извършили са изключително тежки.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано да свърши до 2015г. >)))
9
3
 
7
 
! Отговори
chach преди 14 години
kakto sa na kub vsichki im triabva edna limonka i prisadata e izpalnena.
8
6
 
6
 
! Отговори
алла преди 14 години
Делото ще се протачи докато не стигнат до заключение че няма достатъчно доказателства....както всички останали дела жалко за нашата страна!!!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
aaaaaa lelel kir4o Zleto ot pernik!!! 1 red 2 ot lqvo na dqsno! zaloven s 480 grama marijuana
6
1
 
2
 
! Отговори
shakesbeer преди 14 години
Much Ado about Nothing
5
1
 
4
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Той вече е в ареста от 1 година. Гаранция се дава, когато бъдеш арестуван, за да не лежиш в затвора докато чакаш делото си.
4
1
 
7
 
! Отговори
митко преди 14 години
специално от европа са пратени наблюдатели и за делото *** маргина,и този пат няма как да лапат съдиите
3
1
 
6
 
! Отговори
anita преди 14 години
АМИ ДОЗНАНИЕТО Е КАЛПАВО И НЕКОПОСНО, КАКВО СЕ СЪРДИТЕ НА СЪДА- СЪДИЯТА РЕШАВА САМО ПО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПО ДЕЛОТО ДОКАЗАТЕЛСТВА, НЕЗАВИСМИО КОЙ КОЙ Е ,КАКВА СЛАВА ИМАЛ И Т.Н ВСИЧКО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ПО КОНКРЕТНОТО ДЕЛО,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е НОТОРНО ИЗВЕСТЕН ФАКТА, ЧЕ ЕДИ КОЙ СИ БИЛ НАРАКОРАЗПОРСТРАНИТЕЛ И Т.Н.ВАЖНОТО Е КАКВО ИМА КАТО ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!
2
4
 
5
 
! Отговори
темида преди 14 години
жалко само,че няма да го осъдят,а ще плати 10-15000лв.гаранция,или пък въобще няма да има доказателства срещу него,зависи колко е прибрал господин корумпираният съдия.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички *** в кауша!!!