Свирепа Германия прегази Шотландия на старта на Евро 2024

Бундестимът спечели с 5:1 в Мюнхен
Обновена: 15 юни 2024 00:02 | 14 юни 2024 23:57, Красимир Ангелов
181
Свирепа Германия прегази Шотландия на старта на Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Германия стартира по перфектен начин домашното Евро 2024. Бундестимът прегази с 5:1 Шотландия в първия мач от турнира, игран на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изиграха невероятно първо полувреме, в което тотално надиграха своя противник и изковаха заслужена класическа преднина.

Флориан Вирц откри резултата в десетата минута, а малко след това Джамал Мусиала завърши атрактивно бърза акция на своите. В края на първото полувреме Кай Хаверц вкара от дузпа, а малко преди това Портиъс беше изгонен с директен червен картон за грубото си нарушение срещу капитана на Маншафта Илкай Гюндоган.

Темпото след паузата очаквано не беше толкова високо, но пък влезлият като резерва Никлас Фюлкруг реализира зрелищен гол в 68-ата минута. В 87-ата минута Антонио Рюдигер си заби автогол, но в 93-ата минута Емре Джан оформи крайното 5:1 с шут от дистанция.

Така Германия стартира ударно домашния шампионат и без съмнение вече е сред големите фаворити за спечелване на титлата. Утре е двубоят между другите два отбора в групата –Унгария и Швейцария.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от Театър
Нова постановка пита “Съществува ли идеалният мъж”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
Бaт Caли преди 1 седмица
Бай Г а н ъ о Е цензурирано, а пък това е творба на един от най великите български поети Алеко Константинов.
78
0
 
5
 
! Отговори
Бaт Cали преди 1 седмица
Бaй *** със poм за шеф на футбола рече и отсече че в германския отбор няма достатъчно чернокоси арийци като Михаел Балак
77
4
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 1 седмица
Не му обръщай внимание то в Българския национален отбор по футбол никога не е имало 7/11 българи. Първо че винаги ще има некой цъpен - Лусио Вагнер, Марселиньо, Тиаго Силва и т.тн. Второ!!! Преминаваме към пoмаци/poми/турци които представляват над 1/3 от населението на Република България. Няма смисъл да се споменават имена, щото всички ги знаем. Трето, ако искате да гледате чисти национални отбори бих препоръчал Аржентина, Испания, Италия. Най вече последните.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 91, АБСОЛЮТНА ЛЪЖА, а ти си НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ! Мануел Нойер, Джошуа Кимих, Максимилиан Мителщад, Тони Кроос, Роберт Андрих, Юрген Вирц, Кай Хаверц - от 11 титуляри, 7 са чистокръвни германци! От влезлите като смени - Паскал Грос, Никлас Фюлкруг, Томас Мюлер - отново чистокръвни германци!
75
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то няма 1 германец в отбора е
74
4
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 1 седмица
Ти добре ли си преди като играех на фифата много често ме пускаше срещу руснаци, въпреки че не сме в един регион. Най често те пуска със гърци, унгарци, румънци или англичани, щото англичаните там от 10 човека 8 имат плейстейшъна и ги разпределя навсякъде. С българи ме е пускал сървъра 4-5 пъти макс.
73
4
 
6
 
! Отговори
Браво на Турците преди 1 седмица
Големи Спортисти са - Потомци на Велика Империя, Поробила Слабите Българи за вече 700 години! България, така и не се Освободи, да Живее ПП Премиерът Пеевски!!
72
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 80, поне 90% от руснаците са смачкани от живота - бедност, мизерия, пиянство и безпътица! Тях не е нужно да ги мачкаш повече
71
7
 
6
 
! Отговори
Архиваря преди 1 седмица
Великия маншафт гази наред, докато Блатная Рус играе само на плейстейшъна, и то като знаем колко бедна страна е Блатная Рус, само много малък процент богати имат плейстейшъни, и то главно 3-ки и 4-ки! PS-5 вече масово разпространен дори в бедна България, е недостижим лукс за обикновения руснак
70
5
 
4
 
! Отговори
сали преди 1 седмица
До българин Нали това говорим,че дойчехалифат ще е с предимно цветнокожи граждани
69
12
 
8
 
! Отговори
Илкай Гюндоан преди 1 седмица
Почнал е най големият спортен празник на Европа и вместо да коментират за играта нашите бели бг арийци бълват расистки лозунги!А бе вижте си собствените физиономии бе балкански тъ...па...нари!Видя ли българин и си спирам дишането,щото знам,че отпред чур...ката му е пълна с бок...луци като зарзаватчийница а отзад е минал с един вестник и мирише ли мирише!Пфууу,отврат!За 500г. нула резултат с тия!
68
4
 
4
 
! Отговори
До Мачкам Русофили преди 1 седмица
А руснаци можеш ли да мачкаш? Че там ще ти е малко по трудно. Те русофилите в България не са фактор в обществото. Кълват на руската пропаганда, нали затова го прави това руската интелигенция. В Словакия даже имат супер русофил който е за излизане от ЕС и отива в Европарламента. Те американците дето набиха целия свят са въздържани към Русия, тоя бил мачкал нещо си..
67
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
Истината е че в Германия има истински футболен съюз, близо 8 милиона души членуват! Всеки плаща членски внос - пари има. Има и работа с деца и юноши. Таланти се търсят активно и се подготвят. Няма значение цвета на кожата тези са раждани в Германия и са си по закон немци. Освен това са продукт на тамошната школа. Това е положението. Обичам си Родината ама ние вече май нямаме общо толкова хора, къде ще можем да се борим с тях. Да помним с умиление 1994, скоро това няма да го има пак
66
9
 
6
 
! Отговори
Мачкам русофили преди 1 седмица
Едно нещо съм научил от тате в живота, бий, за да те уважават. Мачкай!
65
7
 
7
 
! Отговори
Бивш футболист преди 1 седмица
Помните ли Зенит Петербург как преби Байерн Мюнхен преди 10-15 години?
64
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Расизма в днес.ру е подобен на расизма в Германия от края на 30-те години миналия век. Аз като ви разправям, че Русия е чисто фашистка държава, вие не вярвате. Само чуйте русофилите кви глупости дрънкат.
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знаеш ли че франките са германци бе, неграмотен путинофил
62
5
 
5
 
! Отговори
Али, Амед и Моамед преди 1 седмица
Правят Европейско - какво хубаво Заглавие по Алеково!
61
9
 
6
 
! Отговори
сали преди 1 седмица
До Die Fahne hochНемски Курвел,Когато Българите са имали Империя и са граничели с франките у немско са били още маймуни.Маймуни сте и сега,Маймуни неистрепани.Много се надявам на Путин да разчисти поне малко в Централна Европа
60
3
 
4
 
! Отговори
сали преди 1 седмица
До Die Fahne hoch.Говорите немски,ама сте само збирштина от *** от целия свят,щот няма кой да плаща пенсиите на умиращите немци