С боклуци и паразити били пълни балоните към Южна Корея

Сеул посъветва обществеността да не докосва съдържанието
26 юни 2024 21:00, Анисия Иванова
21
С боклуци и паразити били пълни балоните към Южна Корея
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Северна Корея изпрати нова партида балони с боклук през границата с Южна Корея, след като Сеул заяви, че е открил паразити като кръгли червеи в съдържанието на предишните пратки.

Около 350 балона са изпратени от понеделник вечерта, съобщиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея, а правителството посъветва обществеността да не докосва съдържанието, което е прехвърлено през границата. Около 100 балона са паднали главно в северната провинция Кьонги, която е в околностите на Сеул, и в района на столицата, заяви JCS във вторник в съобщение, изпратено до репортери.

 "В по-голямата си част съдържимото е било хартиени отпадъци и досега не е имало рискове за безопасността", се казва в съобщението.

Последната партида балони започва да се носи няколко часа, след като южнокорейското Министерство на обединението заяви, че изследването на десетки от над 1600-те балона, изпратени от Северна Корея от края на май, е показало паразити, свързани с фекални вещества, които се пренасят заедно с бельо, вратовръзки и чорапи, които са били нарязани на парчета.

През последните седмици напрежението по силно милитаризираната корейска гранична зона се покачва. Ким Йо Чен, гласовитата сестра на севернокорейския лидер, заяви, че към съседката може да полетят още балони, след като активисти в Южна Корея пуснаха балони в Северна Корея този месец.

Тя също така призова Южна Корея да сложи край на възобновяването на излъчванията по високоговорители на границата, насочена на север, които бяха спрени съгласно споразумение от 2018 г. между Сеул и Пхенян, което според двете правителства сега вече не е в сила.

Южна Корея се стреми да отговори на последното пускане на балони за боклук.

"Излъчванията на нашата армия за пропагандна война срещу Северна Корея са готови да бъдат приложени незабавно", заяви JCS. "Ще ги прилагаме гъвкаво в зависимост от стратегическата и оперативната ситуация, а това ще зависи от действията на Северна Корея", допълни то.

От десетилетия активистки групи в Южна Корея, много от които са съставени от севернокорейски дезертьори, установили се в страната, пускат балони с листовки, осъждащи семейство Ким, което управлява Северна Корея от основаването ѝ. Балоните носят също така банкноти в щатски долари, торбички с ориз и USB памети с K-pop музика, за да примамят севернокорейците да вземат съдържанието им.

Северна Корея заклейми дезертьорите като "човешка измет" и поиска от Сеул да спре балоните. От години Пхенян също изпраща балони през границата.

Последната мащабна кампания с балони от Северна Корея преди това беше през 2016 г., когато тя изпрати пропагандни листовки през границата, в които тогавашният президент Пак Гън Хе беше набедена за играчка на бившия президент на САЩ Барак Обама и тогавашния министър-председател на Япония Шиндзо Абе.

Отношенията на полуострова се промениха този месец, когато руският президент Владимир Путин направи първото си пътуване до Северна Корея от 24 години насам и подписа споразумение с лидера Ким Чен Ун, според което страните ще си оказват взаимно помощ, ако бъдат нападнати, припомня Bloomberg TV Bulgaria. Пактът вероятно означава, че САЩ и техните съюзници ще трябва да преизчислят какво може да се случи, ако използват оръжия срещу Северна Корея.

Тази седмица САЩ и техните съюзници Япония и Южна Корея осъдиха "по най-категоричен начин" задълбочаващото се военно сътрудничество между Русия и Северна Корея, като го нарекоха сериозно безпокойство и заплаха за стабилността. Те също така видяха в посещението напредък в прехвърлянето на боеприпаси от режима на Ким, които да помогнат на Путин във войната му срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Миш-маш
Таро хороскоп за 28 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 2 дни
Самсунг си е Самсунг. Имам xcover 3 и xcover 5. И двата работят. На 9 години старият няма и драскотина!Перфектни телефони!Имам и един C100 от 2003 година,но няма батерия!И той изглежда като нов!Xcover са произведени във Виетнам,а C100 си е южнокорейски.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Последната пратка балони на Ким са с хартиени отпадаци-защото робите не са биле консумирали храна- като поизчакат още два три дни ще се появят и балони с фекалии- ядат рядко- но пък мятат ръце и глави що се зададе богоизбрания- титанът джудже- а южна Корея- на 19 място по Индекс на човешко развитие/по ООН/и си мисля ако КИМ чо отвори границите на огромния си ГУЛАГ ще останат ли роби- е на от ГУЛАГ Рашистан са избягали над 20 000 000 руснаци в обединения Запад-само в Германия има между 2/5 мл
16
1
 
4
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 2 дни
Всеки изнася, каквото има в изобилие! КНДР - б0000kлyци и ***, Южна Корея - HYUNDAI, KIA, LG, SAMSUNG, DAEWOO...
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Горките копейки, от толкова обладаване отзад вече са готови да се кланят на малкото шишко от .... СЕВЕРНА КОРЕЯ човек..... просто няма такъв смях
14
0
 
6
 
! Отговори
До Христо преди 2 дни
Ами купи си севернокорейски , бепич, да се насладиш на качество !
13
0
 
8
 
! Отговори
Ами преди 2 дни
Всеки дава това, от което има в излишък !
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Болни, червени мозъци!
11
10
 
2
 
! Отговори
страхотно преди 2 дни
Ким-чо ме кефи! Само как ги държи в напрежение!
10
11
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Тази година си купих за пореден път Samsung S. Голяма грешка - и ще е за последен. Телефонът е среден клас, но оригиналната "калъфка" и скрийн протектора, и двете от Самсунг са по-зле от китайските ментета да под 10 лева.
9
6
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Да ги пращат на САЩ.
8
4
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 2 дни
Каква марка е телефона ти копейка?
7
4
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 дни
Те само леко са споменали че от Юга са пращали балони с ориз, листовки и музика да се опитат да облъчат щастливите хора със западна пропаганда. Как да не им отговорят подобаващо. И тука президента Радев трябва да забрани западна пропаганда и да забрани да се ходи на запад.
6
10
 
3
 
! Отговори
КИМ-чо преди 2 дни
И без тези балони Южна Корея беше пълна с ***, болести и бацили. Южнокорейците са най проституиращата нация в света. Всяка втора жена там е роституирала поне две години. Другите са докато одъртеят. За тях това е нещо нормално. Има много видеота за това. Болет и бацили
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Личи си колко е велика държавата и как управлението превъзхожда всички други
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тези още живеят в първобирния строй, дори тогава мисля е имало по-добри оръжия.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Логично е да се връщат боккллуците към производителите на самсунг. Те са свикнали да ги пращат в Африка и Третия свят. Запада си праща бокллуцците из целия свят с кораби.
2
12
 
8
 
! Отговори
Руси преди 2 дни
Ако обичате пояснете първопричината ,понеже излиза че севера е започнал. Много мръсни медии , пристрастни и манипулиращи !
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Колко евроатлантическо