Летящи таксита за Олимпиадата в Париж

Полетите ще бъдат безплатни
Обновена: 9 юли 2024 16:04 | 9 юли 2024 16:00, Инна Ангелова
25
Летящи таксита за Олимпиадата в Париж
Снимка: NDTV, Х

Във френската столица Париж ще бъде изградена плаваща платформа, която да позволи кацането и излитането на летящи електрически таксита. Полетите ще бъдат безплатни и демонстрационни по време на Олимпийските игри, съобщава Нова.

Сочен като пример за декарбонизирана авиация, експериментът е остро критикуван от много общински съветници в Париж както от мнозинството, така и от опозицията, които го определят като "абсурден проект" и "екологично отклонение".

Инициаторите за летящите таксита, представени като по-малки, по-леки и по-безшумни от хеликоптерите, настояват за възможността да ги използват и след Олимпийските игри. В употреба ще влязат по-големи версии – за транспортиране при спешни здравни случаи.

Олимпийските игри започват на 26 юли в Париж и зелената светлина на правителството за този експеримент се очакваше от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Марко преди 1 месец
В Париж със сигурност ще има и много летящи въшки,твари и буболечки.
23
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 1 месец
Пак папагалски работи...хората са протестирали против колите защото те са оставяли стотици хиляди хора без работа...доста тъпо сравнение от простомислещ...тия "таксита" са тотална безсмислица...първо едва ли имат батерия за полет повече от 10мин..второ полета е икономически неизгоден тъй като сигурно самия полет е скъп...трето къде ще кацат такситата трето един хеликоптер за спешни случаи е по бърз и по лесен за поддържане и т.н. нещо като камионите на батерия тотална безсмислица
22
0
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
инвестираш уяяя ми...тия таксита ги има от 40г .все още са безмислени...докато не се открие нов начин за съхранение на енергия всичко е безмислено...на дизела и бензина плътността на енергията е многократно повече от литийките ..все едно се опитваш да направиш самолет който се задвижва с батерии от лаптоп...разбирам че пак говорим за западна лакомия и бързо правене на пари...но айде по полека
21
0
 
0
 
! Отговори
Не Гър преди 1 месец
Сещам се за оня виц, дето на балкона в киното му викат - колега, разпръснете малко струята, ако са сещате.... С тия стада мaймун отдолу дето са завзели "града на любовта"....
20
5
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Всеки месец инвестирам малка сума (по 100-200 евро) в някоя подобна компания. Един ден инвестицията ми ще даде плодове, и това ще бъде наказанието за наглите бакшиши, тираджии и други нагли бачкатори, които ще реват от глад, а аз ще се радвам на малкото си отмъщенийце. Тик-так - чувате ли как времето ви изтича?
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предполагам каруцарите са хулели автомобила по същия начин. Заживей в 21ви век или си остани каруцар. Твой избор.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Падащи фоерверки, неописуема гледка.:))
17
1
 
6
 
! Отговори
Фюууут!: преди 1 месец
До А Помните ли.Конкорда доказа ,че е безопасна машина.Неефективен е и работеше на дотации,за престиж и реклама.Злочестото падане бе изключителна,нелепа случайност.Има достатъчно литература и филми описваща трагедията.Днес се правят изпитания на ново поколение.Това е бъдещето.
16
1
 
6
 
! Отговори
Сименон преди 1 месец
Пуснете една по-разбираема снимка.Тази е като рисунка на Пикасо.Първо я помислих за водно конче.
15
6
 
3
 
! Отговори
А Помните ли преди 1 месец
Самолетите "Конкорд" - и те бяха Супер Идея, до Падането на Първият - след това ги Забраниха, щото вече някаше как да се твърди, че са БезОпасни и си останаха само Ефективни!
14
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 7 "Пък ние се возим на бдж с 40км/ч.." - нали гласувате за евроатлантизъм бе, какво ревеш? 1972 година БДЖ взимаше Бургас София за 5 часа.
13
3
 
4
 
! Отговори
Скептико преди 1 месец
И като духне един силен порив на ветаро и прасне туй летящо такси в некоя спирка убивайки пет шест човека.Кой ще е виновен ?
12
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А макрон ще се къпе ли в Сена, заедно с другите фекалии?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат си във Франция ГЕРБ, който да открадне стотици милиарди.
10
1
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Хахах че тия летящи таксита не бяха ли в матраците? И Макроню щеше в Сена да плува,то по принцип там му е мястото при роднините!
9
11
 
11
 
! Отговори
Ганчо Цончев преди 1 месец
А в расията още са на външни тоалетни хахахаха
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усещам как им се сгади на копърките. Времето им изтича ю.
7
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Пък ние се возим на бдж с 40км/ч...
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези летящи електрически таксита снабдени ли са със станалите традиционни за Париж екстри от местни дървеници?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее , там си нямат бългаски политици които да им унищожават производствата