Д“елематик »нтерактивУ подкрепи изложението Дћладежко техническо творчествоФ в √орна ќр€ховица

ќбновена: 14 ное 2023 09:08 | 14 ное 2023 08:45, јлександър ѕопов
Д“елематик »нтерактивУ подкрепи изложението Дћладежко техническо творчествоФ в √орна ќр€ховица

„“елематик »нтерактив“ подкрепи блест€щите технологични проекти, представени на седмото издание на националното изложение „ћладежко техническо творчество”, което се проведе на 9 и 10 ноември в —портна зала „Ќикола ѕетров” в √орна ќр€ховица. ÷елта на инициативата е да се даде възможност за попул€ризиране на иновативни проекти, разработени от младите хора в Ѕългари€, за да се засили връзката професионално образование – бизнес.

ѕървата награда от изложението „ћладежко техническо творчество“ получи възпитаникът на ћатематическата гимнази€ в ѕловдив —то€н √анчев. ѕобедител€т разработва медицински софтуер и усп€ да впечатли изключително много експертното жури и организаторите.

ќтличи€та, включващи плакет, диплома и преми€ от 1000 лв., б€ха връчени от –оси ћак ий, краен собственик на мажоритарни€ акционер на „“елематик »нтерактив“, кмета на община √орна ќр€ховица Ќиколай –ашков, инж. ¬ладимир √ригоров, и директора на ќбщинско предпри€тие „ћладежки дейности, спортни имоти и про€ви” инж. ѕет€ Ѕогданова.

„»стински повод за гордост е да видиш толкова много млади таланти, събрани тук от всички краища на Ѕългари€. Ќие в€рваме, че е важно бизнесът да насочи усили€та си към осигур€ване на подкрепа за талантливите български младежи и да им предоставим повече възможности за професионално развитие в страната“, сподел€ –оси ћак ий, краен собственик на мажоритарни€ акционер на „“елематик »нтерактив“.

ќбщо 47 проекта на 170 участници б€ха представени на изложението, като сред най-интересни за публиката б€ха обувки с пиезо генератор и водно-електрическа турбина, представени от екипите на ѕ√≈≈ „ћ. ¬. Ћомоносов“, както и ретро кътът, където бе изложена техника от миналото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase