ћъск интегрира »» в платформата за социални медии "’"

Ѕотът √рок е създаден да отговар€ на въпроси с остроумие
6 ное 2023 11:02, ≈лка ¬асилева
11
ћъск интегрира »» в платформата за социални медии "’"
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

—тартъпът за изкуствен интелект "xAI" на »лон ћъск ще бъде интегриран в неговата платформа за социални медии "’" и ще бъде достъпен като самосто€телно приложение, съобщи той в публикаци€, цитирана от –ойтерс.

ћилиардерът добави, че стартъпът е пуснал първи€ си модел с изкуствен интелект – бот на име √рок, след като в петък го е предоставил на всички абонати на "’", които са на план "ѕремиум плюс".

—тартъпът има за цел да създава инструменти за изкуствен интелект (»»), които "да подпомагат човечеството в стремежа му към разбиране и познание", а ботът √рок е създаден да отговар€ на въпроси с остроумие. ћъск, който критикува усили€та на големите технологични компании в областта на »» като изпълнени с цензура, стартира "xAI“, наричайки го "максимално търсещ истината »»", който се опитва да разбере природата на ¬селената.

"√рок има достъп до информаци€ в реално време чрез платформата "’", което е огромно предимство пред другите модели", добави ћъск.

—оциалната меди€ "’", известна преди като "“уитър", ко€то ћъск притежава, е отделна от xAI, но компаниите работ€т в т€сно сътрудничество. "xAI" работи и с негови€ производител на електрически автомобили Tesla и други компании, отбел€зва –ойтерс.

ћиналата седмица ћъск за€ви пред британски€ премиер –иши —унак, че според него »» е "най-разрушителната сила в истори€та". “ехнологи€та ще може да "прави всичко" и ще превърне заетостта, каквато € познаваме днес, в нещо от миналото, предположи ћъск на първата глобална среща на върха за безопасността на »» в Ѕлечли ѕарк.
(Ѕ“ј, јсен √еоргиев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ѕраво!
8
0
 
0
 
! ќтговори
»лън е чипиран преди 3 месеца
»»...
7
0
 
0
 
! ќтговори
≈лън е √ений преди 3 месеца
“ози "клоун" направи революци€ в космическите полети, електрическите коли и електронните плащани€ - това са 3 коренно различни области.
6
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒо до анонимен 1»лон, 30-ти ћарт - "“ренирането на AI модели тр€бва да бъде спр€но за поне 6 месеца за да разберем вредите"»лон, 5-ти Ќоември (малко над 6 месеца) - ѕредстав€ √рок, нови€ AI модел на XTwitterЌа този етап съм изумен, че останаха хора които в€рват на думите казани от този клоун.
5
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 3 месеца
ƒј ќ“√ќ¬ј–яЎ Ќј ¬Џѕ–ќ—» Ќ≈ ≈ »« ”—“¬≈Ќ »Ќ“≈Ћ≈ “ ј √ќ¬ќ–≈ўј Ѕ»ЅЋ»ќ“≈ ј! »« ”—“¬≈Ќ »Ќ“≈Ћ≈ “ ≈ —Џ«ƒјЌ»≈  ќ≈“ќ «јѕќ„¬ј —јћќ ƒј ¬«»ћј –≈Ў≈Ќ»я“ј  ќ≈ ≈ ѕ–ј¬»ЋЌќ“ќ » ƒј —≈ «јў»“ј¬ј ј ќ Ќя ќ… √ќ ЌјѕјƒЌ≈!
4
0
 
1
 
! ќтговори
до анонимен 1 преди 3 месеца
с малката разлика, че е единствени€т, който говори за регулации и възможност негови€т »» да бъде ограничен/изключен. докато всички останали просто са пуснали ботовете си "да пасат", за да ги включат в решени€ начевайки от автоматизирани€ чат бот в сайта на банка до телефонен бот на регистратура на болница или дежурен телефон на силово ведомство.
3
0
 
2
 
! ќтговори
до 1 преди 3 месеца
ƒа си чувал че е сред основателите на openAI и charGPT? » аз бих инвестирал в »» при толкова цъppвули и rалфони около мен вече н€ма човек на когото да разчитам.
2
1
 
0
 
! ќтговори
граматик преди 3 месеца
ѕак ли »лон. Ќе се ли научихте, че малкото му име се изписва ≈лон. »ли в краен случай »лЏн, но »лон е най-грешното.
1
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
–еве че изкуствени€ интелект ще ни измести но той го развива също че и достъп до мрежата му осигур€ва