Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
оляха се! преди 11 години
Аз "нахапана ябълка" никога няма да притежавам... освен ако не ми е подарена!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 33. То се вижда колко си мозъчно осакатен, но все пак трябва да знаем, че Самсунг произвеждат от кораби и какво ли не специализирано оборудване, през телевизори, апарати, смартфони, до чипове процесори устройства за електротехниката и т.н. и т.н.Това, че ти хал хабер си нямаш самсунг колко са известни и с какво по света, си е твой проблем. Епъл завод за нещо имат ли, или само един център с гей дизайнери.
26
0
 
2
 
! Отговори
dragunov_7.62 преди 11 години
И на Самсунг и на Епъл един среден пръст .
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг не съм видял да "сътворят" нещо, което да искам, дизайн под всякакво ниво, ергономия - също. За ОС-а не говоря, той не е техен, а на Гуугъл. Едва ли ще видим някога изделие на Самсунг в музей за модерно изкуство, както е с G4 Cube на Епъл. Епъл създават не просто техника, те създават цялостна кнцепция за едно устройство и user experience. Те са колкото технологична компания, толкова и лайфстайл икона и това ги прави уникални.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пазарния дял на епъл всветовен план намаля пазарния дял на Андроид се увеличава. Епъл патентова правоъгълника и иконката с микрофонче, света ги мрази и ги тролват какви ли не компании с какви ли не *** патенти, разбира се регистрирани в *** САЩ.Епъл щеше да срива андроид пък сключи споразумение с ХТС. Епъл на всяка крачка се излага. И докато епъл се излага самсунг творят, творят, творят, ама не пишман конектори де.
23
2
 
8
 
! Отговори
Пора преди 11 години
Отделно избора при телефоните с андроид е огромен - за сметка на това айфоните са няколко модела!! Андроид е бъдещето - който не го вижда е или сляп или не разбира нищо...
22
2
 
5
 
! Отговори
Пора преди 11 години
За таблетите си прав - там са номер 1 - докога тепърва ще видим. Но я погледни какво става на големите пазари за смартфони - в Китай андроид държи 90% от пазара, в щатите - 75%, в западна европа - над 70%, докато ябълката бавно но постоянно върви надолу, андроид за 1 година удвои пазарния си дял - това какво значи - хората ИСКАТ да купуват телефони с андроид и ако някой се опитва да им наложи забрана ефекта ще е обратен...затова айпъл тепърва ще губят..
21
0
 
0
 
! Отговори
Кисел Мляк преди 11 години
"получини през изминалата" альооооооооо .... селоооооооо
20
2
 
8
 
! Отговори
pora преди 11 години
В случая тия ябълки не разбраха ли че с постоянните си дела и опита за въвеждане на цензура потребителите ще ги намразят и ще спрат да им купуват айфона колкото и да е добър - ейпъл отива на долу и това е ясно на всеки - проблема е че с тези съдебни дела само утежняват положението си - до 2-3 години пазардния им дял ще падне поне 3-4 пъти....
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sharp не успяха да спечелят поръчките за производството на компоненти за Apple, но това явно не са единствените тегоби за японската компания. Според информация на Wall Street Journal Sharp търси в момента американски инвеститор, който ще получи дял в компанията срещу солидна капиталова инвестиция.
18
1
 
9
 
! Отговори
HTC преди 11 години
ей не се спряха тея янкита,ако си мислят че като спрат определени телефони ще си взема аифон мноо са лъжат,видяха че ще ги закопаят другите и скочиха,въпрос на време е да се сринат.а това че са патентовали правоъгълника е много смешно и не знам какво,все едно утре да патентоват топлата вода,това е абсурдно и подигравка.
17
0
 
13
 
! Отговори
дааа преди 11 години
"недоносчето на Гугъл" ... какъв е проблема с Андроид :) .. кое не му е наред ?
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак да повторя, че гледам че удобни/чко е изтрито:Първо: "милиардното поражение" хич не е сигурно, а напротив, много се размириса напоседък:-) Второ: В Холандия става дума за Фройо и Джинджърбред , които са стари версии и на стари уреди повечето от които са спряни от производство . И само един ъпгрейд ако е нужно, е достатъчен за да духат Епъл супата.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 14В същност, само един го твърди това, така че и тук грешиш.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами поне съм си признал, и съм сбъркал за едно нещо, за разлика от всички останали, според които "Всичко в iPhone е на Самсунг".
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 12"И да те светна, освен прицесорът, който те изработват, но по дизайн на Епъл, нищо друго в iPhone не е на Самсунг""За батерията съм съгласен." T.e. в пост 7 си говорил глупости?!?
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко, което изписахте са пълни простотии. Паметта е на Hynix, дисплеите вече са на Sharp, да Самсък вече не могат да покрият качеството за новия ретина дисплей, ползва се IGZO дисплея на Шарп. За батерията съм съгласен. АЗ, само за батерийката позна, сори:(
11
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
До 7 също батерии,микрофони, говорители, екрани.
10
2
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
до 7 - отоври си скъпоцения епъл и виж - процесор - самсунг, памет - самсунг, разни чипове - познай на кой, всичко на епъл е прозиводство на някой друг. епъл нямат завод за да произвеждат каквото и да е. имат само софтуер
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7Какъв разбирач си, щом пишеш "дисплей" със "и" ?!? Марш оттук!

Спонсорирани публикации