Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се "размириса", че вчера медиите осмяха жалкия опит на Самсунг да търси под вола теле с това, че в журито имало член, който бил бакрутирал от една от компаниите на Самсунг и едва ли не сега си отмъщавал за това чрез присъдата, все едно той еднолично е взел решението, или би могъл да убеди всички останали. Както се изразиха в един вестник "Този опит за обжалване се разпада като парче вестник в купа с топла вода". А междувременно още компании завеждат дела срещу Самсунг за патентна кражба.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@49"милиардното поражение" отдавна се размириса и става интересно там! Не следиш нещата а четеш зомбаджийски сайтове!В Холандия става дума само за фройо и джинджърбред, които Самсунг отдавна не слага в новите си уреди! За какво опразване на рафрове може да става дума? Един ъпдейт със Сандвича решава нещата при старите модели!
46
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измислените факти на измисления претендиращ за факти не ни интересуват. Мнението на разни глупави, но зомбирани никога за никого не е било важно. Андорид е по популярната система и това е все по очеизвадно. Все пак тази система е дотолкова приспособима, че върви нормалн на всякакви телефони и устройства, даже и фотоапарати. Докато ИОС се разработва за скопени устройства със скопени функции и възможности и то за цели пет устройства. То се вижда кой работи и иноваира и кой само зомбира.
45
8
 
9
 
! Отговори
До 52 преди 11 години
Фактите са си факти! А ти си мишка и се криеш от тях или казваш че било смешно. Ми да смешно е да ползваш продукт който краде от друг по всякакъв начин. Друг Факт Мишо !!!
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 49Ох, ето го латерната със смешното "факт" ... Някой казвал ли ти е, че така "дебатират" ученичките ( слагайки "факт" накрая ) ? Много си смешен!
43
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Да не забравяш че андройд се интаслира и на много по евтини пръчки? Такаче тази статистика е малко всеобхватна и малко трудно ще преборят продуктите на епъл. Повече се продават тези най евтините продукти ползващи някакъв андройд, а не онези дето искат да са като айфона ...
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега се вижда, кой е с вакума между ушите и това определено не са епъл феновете! Това са всички андройд тикви който отричат очевидните кражби на всяко едно ниво от гнусмаС ! Ами нормално е да крадат, какво друго може да измисли корейчето, освен да погледне в страни и да види как го правят най добрите и после и то да иска да играе около тях!
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
'' След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия ... "Почна се, вижда се кой от кого краде най безочливо. Факт!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 47Заблудени Анонимен 47, въпроса си го задал на друг, аз няма как да отговоря.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А човек, който не може да отговори на поставения пу въпрос излиза точно с "аргумент" като твоя.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 45На човек, който твърди, че рекламите на Самсунг са "жалък подход и знак за безсилие", нищо не можеш да му обясниш.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я се аргументирай за аругантния и агресивен маркетинг. Ако ще си говорим за арогантен маркетинг, трябва да погледнеш именно към Самсунг. Те горките в последните две години не правят друго освен да включват айфони в рекламите си, в които показват колко по-як бил техния ***. Това е доста жалък подход и знак за безсилие.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има абсолютно технически обоснована позиция от доста хора, че iPhone-ите не са технически кой знае какво. Единственото, което предлага Apple е арогантен и агресивен маркетинг и изчистен дизайн. За този дизайн Apple смъкват от гърбовете на клиентите си няколко кожи (500$-600$ в брой). Извън дизайна всичко е китайско/корейско/японско, нищо американско няма в изработката на това устройство, така че е точно толкова жълто, колкото и един Samsung.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 42А това, че продуктите на епъл са "без аналог" колко се изтърка, ако знаеш... почти толкова, колкото, че епъл е лайфстайл ...
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва с панелките в Люлин доста се изтърка. Не съм си взел телефона на изплащане, нито си го показвам, за да ме уважава някой. Но истината е, че ай продуктите са без аналог, особено при таблетите Андроид на практика го няма. А за Surface таблета с пълната версия на W8, вчера стана ясно, че ще започва от 1000 USD, и коментарите на всички са че с това Майкрософт са го обрекли на провал от сега.
33
0
 
4
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Как не им се ощавиха езиците от толкова *** на американски зад*ници
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами това, че епъл било скъпо и вие богаташите горди собственици на панелка в Люлин сте преуспели хора защото сте го взели на далаверка само за две годишно изплащане нещо взе да се изтърква, при положение, че някои модели на самсунг и единствения модел на епъл са в една ценова листа. Още повече, че в САЩ операторите раздават айджаджите с договор като шир потреба .Смешни и жалки сте ми. Взимате си някакъв скопен телефон и очаквате някой да ви уважава, но между ушите и преди и сега ви е вакум.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 37 и 38 Парите не са проблем за собствениците на GS3 или GNote. Дори да ми подарят няма да ползвам ай продукт. Купуването на ай-устройството е само началото на тоягата. И само началото на голямото набутване. Много зомбита не напускат заради големите инвестиции след закупуването. И пак не си виждат файловете и не могат да ги трансферират нормално. Тъпотия и робство. МС с W8 ще ги издуха и при таблетите с хибридните ултрабуци.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 37Не, не, няма такава причина, тя съществува само в главата на слабоумния, зомбиран потребител.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да де, това е причината повечето като тебе да плюят Епъл. Ако ти подарят ябълка ще я ползваш, ама понеже ти е скъпо, няма да си купиш ;)

Спонсорирани публикации