Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Мани, че и Набито не се вясва откакто излезе новината за отменените патенти на епъл(което пък прави безпредметен иска им към самсунг). Сега ще требе да си спорим само с хора дето изказват твърдения, чиито значения не разбират...;) като тоя с гадния андроид ;) или с оня дето твърди че няма самсунг детайли в сегашната епъп продукция ;)
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 94Няма по-голямо доказателство за пълното безхаерие и липса на компетентност, от това да пишеш "Андроид" с "й" ! Много моля, не се вклчвай НИКОГА повече.
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по гадна операционна система от Андройда, и това е ясно на всеки който има мозък в главата !
85
2
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Относно IPS дисплеите: с какъв дисплей е Nexus 4? Википедия казва, че имат малко време на реакция, малък ъгъл на виждане и НИСКО цветово качество. За сметка на това следващото поколение IPS, което се казва Super PLS няма подобни проблеми и превъзхожда най добрата IPS система за момента - тази на LG(Nexus4), . И е на САМСУНГ! А и IPS си е на LG, не на шарп, доколкото знам. Освен това, самсунг са минали от доста време на Super PLS, така че и от тука епъл се излагат като кифладжии на плажа.
84
2
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Преди фокскон дъната за компютрите на Епъл ги правеха Елитгруп. Имах един колега ги наричаше ЕЛИТТРУП. Защо ли??? Политика на епъл е да използват най - евтиния хардуер с перфектна маркетингова стратегия до постигане на максимална цена. На мен маркетинг не ми трябва. Епълфеновете плащат предимно за маркетинг.Всеки си купува каквото му трябва. Лошо няма. Стига да не ми приказват глупости, че не издържам и започвам да обяснявам.
83
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Сигурен съм, че е индивидуално за всеки отделен уред, та нали всичките им 250 милиона телефона са бутикови ;), Едва ли има два еднакви... И съм сигурен, че най - големия производител на дисплеи и телевизори в света не разбира нищо от дисплеи. И батерии знам че не правят за епъл, и памети на самсунг няма в айфон5... Пък и как мога да си помисля, че процесора на айфон 5 е произведен от самсунг... Та те не произвеждат дори и дисплеите им за таблетите... какви глупости си мисля.Да не повярва човек!
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та както казвам не знам за кой пореден път памети и особено ДИСПЛЕИ Самсунг отдавна не произвеждат за Епъл. Най-добрите дисплеи с IPS (нещо, за което Сасмунг дори не са чували) в момента са на Sharp. Ако искаш качествено и непроменящо се от ъгъла на видимост цветопредаване единствения избор е IPS. Самсунг какво правят - AMOLED, особено лошокачествено цветопредаване с ужасен контраст и дори не са цветово калибрирани, нещо което се прави индивидуално от Епъл за всеки Мак, например.
81
2
 
2
 
! Отговори
бончо преди 11 години
Както вече се спомена тука, на 2 места в айфон 5 има памети на самсунг. Освен това произвеждат батерии и дисплеи за епъл. И ред други маловажни компоненти. И както вече се спомена, не е достойнство да нямаш компоненти на самсунг в устройството ти. Дори е обратното - липсата им означава че не можеш да си позволиш качествени компоненти. Ама измитите ви мозъци бълват бял шум бъгнати от бялото гуру... ДНЕС, ЗЕМЕТЕ СИ ОПРАВЕТЕ СИСТЕМИТЕ!!!АКО НЕ Е СМЕШНО ЩЕ Е ТЪЖНО!
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 87такова животно като "ериксЪн" няма ...
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ериксън си заведоха дело срещу Самсунг за патентна кражба преди 2 седмици. Защо пишеш, че Самсунг произвеждали сума ти компоненти на iPhone като това не е вярно? Говориш винаги в сегашно време, а от доста врме нито дисплеите нито рам-та е на Самсунг. Въртиш, сучеш, все лъжеш накрая. Оливаш се!
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
85 се отнася до 80 :)
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг не са осъдени все още, но епъл са осъдени на много места из света, а в Швейцария сами си платиха от страх да ги съдят. Та то се вижда кой дрънка глупости. Всичко това което съм написал си отговаря на фактологичната обстановка, но ти си толкова зле, че пишеш ЕриксЪн. Първо нареждаше като див селянин от необятните руски степи, а сега се оказа, че не знаеш елементарни неща включително и имена на фирми.Някак си ми е под нивото да дебатирам с човек като теб.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 83До преди малко твърдеше, че Самсунг НЕ преви това или онова, сега смени на НЕ прави от известно време. След малко ще смениш на: Не прави на последните модели. А за в бъдеще, да не смениш съвсем на: Самсунг прави новите ретина дисплеи ... За РАМ-та дори и наблюдателя го потвърди, че макар и в по-малки количества все още се прави от Самсунг, но нищо ти си повтаряй своето, латерно!
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сасмунг не прави дисплеите на iPhone, iPad, iMac от много отдавна, защото не могат да предложат качеството на IGZO технологията. Та кои продукти останаха, в които дисплеите са на Самсунг можеш ли да ми обясниш??? Рам паметите са на Hynix и Elpida. Не се изказвайте неподготвени, че много леко седи.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 80Братле, информирай се малко за делата на Епъл и Самсунг и виж че на повечето места Епъл губят абсурдните си обвинения. Надписа още седи на сайта им!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 76Ти си изключително ограничен. Не виждам да си конкретизирал модел на Епъл, за това говорихме за ВСИЧКИ Епъл продукти. Колкото и да не ти се иска Самсунг прави дисплеите на голяма част от тях, а слуховете са, че както няма да прави повече, така и че ще продължава да ги прави. РАМ-та и в момента (аЙфон 5) се прави и от Самсунг, така че и да го повториш 10000 пъти няма да стане истина...
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че Сасмунг баха осъдени за над 1 млрд. долара за кражба на патенти също е ясно като бял ден ;) Че Ериксън заведе дело за същите причини срещу Самсунг - също.
71
2
 
6
 
! Отговори
77 преди 11 години
Аз съм написал факти, който са доказани по форуми, от потребители от съдилища и дори са признати от самите епъл, а ти освен да си ме наредил като див селски каруцар друго не си направил.Така не показваш моето ниво нито мъжествеността ми :).
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко, изброено от теб е невярно. А продажбите вземи ги провери пак. И леко с със скопяването, ти май друга думичка не знаеш, да не са ти скопили някои атрибути, такова нервозно подскачане е типично нали знаеш за кои "мъже"?
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че айсифона е правен с части на самсунг това е ясно като бял ден. Че епъл ползват швейцарски часовник е ясно като бял ден.Че ги осъди малка компания за 360 милиона и то в САЩ е ясно като бял ден.Че епъл тиквочите ползват карти на гугъл и ютюб е ясно като бял ден.Че дела на епъл пада, а на самсунг се увеличава е ясно като бял ден.Че самсунг в сащ където айсифон е шир потреба, продава повече от епъл е ясно като бял ден.Че иос е скопена като мозъците на айзомбитата е ясно като бял ден.

Спонсорирани публикации