Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От познатите ми, никой започнал работа на ОSX не се е върнал към Уиндоус"Нормално особенно, ако имаш предвид познатите от гей дружинката, търсещи красивото стилното и маркетинговото.За някои неща просто ти трябва мощна машина, каквито не са скопените епълски машини.
107
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
97 ако смениш малко тона може да изглеждаш маалко по - интелигентен, но на тоя етап... Сори, ама това показваш. А тези точно патенти ако не бъдат отменени ще е голям смях. Те дори и американците им се смеят та какво остава за целия останал свят... И точно тези патенти превърнаха чичо ти Стив във една не особено тачена личност в средите, занимаващи се с научни и технологични разработки.
106
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пич, съгласен съм, че от познатите ти минали на епъл никой не се е върнал на виндос, а сега кажи колко от тях са технически личности? Защото за мен има значение дали си купувам процесор с една или друга производителност, с какво е съвместимо устройството, цена на сервизна потдръжка, цена на софтуер, съотношение цена/производителност, устойчивост на удар или смущения, непромокаемост и т.н. Дизайна също е важен, ама ако при едно изтърване заминава на кино за какво ми е??
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали си наясно, че Епъл не произвеждат само телефони. За да наречеш OSX "скопена", трябва никога да не си работил на нея. От познатите ми, никой започнал работа на ОSX не се е върнал към Уиндоус и за това си има причина - стабилност, липса на грижа за антивирусен софтуер, супер юзър френдли интерфейс. Просто ти е кеф да работиш. А фактът, че софтуера се пише специално за хардуера, на който да работи няма как да не е причина за в пъти по-добрата работа и стабилност на системата.
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"сайт, посветен на Епъл" медии посветени на Епъл добре заплатени от Епъл, овце висящи на опашките посветени на Епъл, гей дизайнери, а и обикновенни гейчета посветени на Епъл, цяла юрта овце посветили се на епъл хаха Аз като купувам техника не гледам да е гейски красива, а да върши работа, а скопената епъл система такава работа върши пред другите подобни техники от този клас, че е трагично смешна и отчайващо заключена поради което няма как да си я купя.
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 110Пак заповядай :)п.с. никой не е казвал, че си каквото и да е, но благодаря за признанието ти.
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами явно не си влизал в сайт, посветен на Епъл. Основния акцент на всеки продукт на Епъл е дизайнът, и това е всепризнато. Акцентирам на "красотата" на продуктите им, защото са може би единствената компания, която не просто прави работещи и функционални продукти и, но и ги прави да се открояват отдалече от всичко останало. Та не знаех, че съм гей, добре че бяхте вие да ме светнете колко гейски звуча ;)
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 108 Човек, при положениеа че говорим за техника и ти се включваш с приказки за красота, е съвсем нормално де бъдеш сметнат за нъж. Акцентирай върху други предимства на защитаваната от теб марка, не са малко. Но не се заблуждавай, навсякъде щяха да те сметнат за "палав".
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В последните няколко коментара само доказвате в каква държавица живеем - щом харесваш красиви неща значи си гей, красивите неща не са за мъже. Ами я кажете тогава като мъж какви точно неща трябва да харесвам според вашите представи? Не самое харесват красивото, а фактът, че изобщо можете да правите подобни абсурдно елементарни асоциации показва, че в БГ наистина нищо читаво не е останало.
99
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
103 готин харесвай си ги. Аз пък примерно харесвам в момента Nexus4 на гугъл. Кевларен корпус с непадащо покритие, 3.5 пъти по - мощен процесор от тоза на айфон, най - добрия за момента дисплей в класа си, качествена батерия, приятен дизайн и удобен за работа. Освен това, 2,5 пъти по евтин от айфон 5. Каквоповече да желая? Това все пак е телефон. Няма да се женя за него или да правя секс с него или... Ако го изтърва няма да се чудя как да му сменям стъклото или да го пребоядисвам ;)
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"И какъв е проблемът да харесвам добре направените неща с вкус и усет към добиря дизайн"Доста гейско звучи не смяташ ли. Нормално е да харесаш нещо направено от фирма в която работят предимно гей дизайнери. В едно интервю на *** Кук за една телевизия, човека ти казва, че епъл не може да произвежда в САЩ, защото в САЩ няма квалифицирана работна ръка :).Та не ми говори какво харесваш Хамериканците, там епъл си е шир потреба, а за родните селяни изпълзяли от панелките е нещо престижно :))
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 103Няма НИКАКЪВ проблем да харесваш каквото и да е, стига да не го натрапваш и да не се мислиш за повече от останалите, заради това. Не знам от кои "хора" съм, но в продуктите търся функционалност, не красота. Красотата е за някой нъж (като мъж ама с "не" отпред). Макбуците миришат за цената на която се предлагат у нас. Ако цените бяха като в САЩ, щеше да е по-различно, но уви не са.
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епълските продукти са обикновенни китайски сапунерки сглобени в китай с части от китай, а тука някакви се напъват да ни обясняват колко полезно било за собственото им самочувствие да имаш айджаджа на изплащане.Еми сори пичове някои нямаме комплекси и ни трябват функционални машини, а не за хвалене в кафето пред кифлите. То рекорда по загубени дела в сферата го държи точно епъл и дълго време ще е така. Къде ли не по света ги осмяха.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какъв е проблемът да харесвам добре направените неща с вкус и усет към добиря дизайн. Или си от "хората", кото смята, че щом си падаш по красивите продукти, значи си комплексар, те и в Америка са комплексари всички, дето си ги купуват, а тук в БГ "разбирачите", дето все много разбират се пънат да обясняват колко по-мощен лаптоп съм щял да купя за парите на Макбука ми. Точно подобни хорица са супер комплексирани.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 101В БГ, в момента, е най-модерно да си "лукс" и "вип". Да ви таковам в комплексарите ...
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала! Когато видиш продукт на Епъл, той излъчва лукс и изпипаност, а като видиш телефончето на Самсунг бие на пластмасова играчка. *** Куук ясно показа, че в Епъл са напълно уверени в успеха си и тепърва ще пускат продукти, които ще преобърнат цялата технологична индустрия, както направиха с iPhone и iPad в интервюто си преди 3 дена.
92
3
 
4
 
! Отговори
АндроЙд преди 11 години
Тъжни сте вие с андроЙдите ... То не стига че завиждате за всяко следващо епъл устройство което излезе, то не стига че продуктите който си купувате копират всичко от епъл, за което ги скъсват от ходене по съдилища и все губят и губят и плащат ли плащат пройзводителите на смехотворните ви тояжки ами и постоянно отричате за тези неща! Това е смешно и много ама много тъжно! И андроЙда ви е ужасно грозен ...
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да пич все по напред отиват и на всяка следваща издънка все повече им се смеем. То гледам и твоето мнение, хвалиш епъл с адвокатите им. Няма продукт, но има яки адвокати и *** американски закони.Защо им е продукт то това е достатъчно. Онзи гей дизайнер *** Кук колкото пъти излезе да каже нещо, се излага като кифла, а ти ни обясняваш колко напред отивали. Колко напред е компания която сключва примирие с конкурент в лицето на хтс
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 97"Това за срива и фалита им го чета още от пускането на първия iPhone, пък те все по-напред отиват"твърдение, от което ти явно изпитваш "оргазъм" ?
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооохх, невежеството на Андроид социума е силно депресиращо. Миндиле, във всички статии в медиите за т. нар. отменени патенти на Епъл се казва, че най-вероятно Епъл ще се справят с това чрез адвокатите си както е правила преди и това няма да има никакъв ефект над присъдата на Самсунг. Много сте ми смешни такива като тебе, дето изпитват оргазъм, докато си фантазират как Епъл фалират. Това за срива и фалита им го чета още от пускането на първия iPhone, пък те все по-напред отиват.