Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 154Ти изобщо наясно ли си със значението на думата "гнус" ?!? Няма как да свързваш "гнус" със технологии и технологични предпочитания, и да се имаш за редовен. Слагането на повече от 3 въпросителни също говори за нестабилност. Виждаш ли иронията: говориш за стабилна ОС, докато ти самия си емоционално нестабилен. Отговори ми на въпроса, ако може не с друг въпрос: Лъжа ли е, че в сайта на епъл(UK) официално са си написали, че Самсунг не нарушава тяхни патенти с таблетите си ?
147
3
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
"Може да са малко по скъпи но пребиват всеки друг в своя клас, но все пак се плаща за качество. Държат се по стабилно от ОС на андроид и са по бързи въпреки по малкото ядра в някои продукти ползващи същата ОС. И ios върви по гладко"Явно не могат да четат феновете на андроид
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнус ме е от лъжите който изричате ето от това ме е гнус! Пак оставаш сляп за това което съм писал. Епъл с айфон 4С и двете му ядра е също толкова бърз колкото 4те ядра на HTC. Сляп си и за това ще ти казах че е и малко ( забележи МАЛКО) по скъп от корейските ***. Смешно звучиш просто. Колко струва иос? И за какви смущения говориш? това да не ти е андройд?????Нито се заяждам нито съм и болен, болните сте ти и хората който мисят като теб. И е нормално да изпитвам погнуса от долните ти лъжи
145
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
150 я ми ккажи кое от нещата, които съм изброил е в полза на епъл(примерно за Nexus4)?? Процесора ли им е по - мощен, съотношение цена/производителност ли, цената на софтуера и сервиза ли, смущенията ли са по - малки(нека се ограничим до тук). Или си крайно неинформиран или приказваш наизуст или си болен мозък и се заяждаш от нямане какво да правиш. Гориш масло пич, *** на лекар. Да се гнусиш от истината е доста изкривена реакция и смятам, трябва да вземеш мерки.
144
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 146"Не, не си прав! Ти си доста глупав щом мислиш че коментара до миндо е абсурден, това означава че не си чел нито един негов пост до сега"Хаха, пак грешиш, защото съм изчел всички постове в тази, а и в другите теми. Заключението ти е показателно...Спомени пак 5-6 пъти колко те е "гнус" и си мисли, че е ок и си нормален. Неадекватно е. Ето и този от 151. Генерализира и заключава поведение по начин граничещ със вица за рибките и заключението, че ако нямаш значи си обратен ...
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей това безочието на феновете на андроид е безконечно. Само те могат грозно да си затварят очите пред истината ....
142
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До миндо 147Нещата който си изброил са в полза на епъл. Може да са малко по скъпи но пребиват всеки друг в своя клас, но все пак се плаща за качество. Държат се по стабилно от ОС на андроид и са по бързи въпреки по малкото ядра в някои продукти ползващи същата ОС. И ios върви по гладко.
141
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
С примера не се заяждам, само желая да покажа защо някои неща не трябва да се патентоват. Надявам се да съм бил разбран без да обидя някой. Ако съм разсмял някой друг - още по - добре ;)
140
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Само си представям, че някой патентова КРЪГЛОТО КОПЧЕ с формулировката: "обект, който се докосва или натиска, притежаващ заоблени елементи."... Епълфеновете нямаше да могат да си пипат х.я без да плащат патент ;) Ами на жените си ц..те ако пипнат пак требе да плащат ;). За жените мога да помогна, ама за другото не мога :). Нали всичките андроид фенове са патентонарушители та и на мен няма да ми пука ;)
139
1
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
142 ти си един от малкото, които не могат да различат от 2 метра телефон или таблет на самсунг от този на епъл. Случайно ако беше забелязал, по назад споменавам: процесор, съотношение цена/производителност, цена на софтуер и сервиз, устойчивост на удар или смущения и т.н. Начина, по който продават(маркетинга) е само една дразнеща подробност, която обижда интелигентните хора. Тези два факта правят изказването ти безпредметно, а тебе да изглеждаш неадекватен. Пича от 143 е прав ;). Имаш проблем.
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 145Не, не си прав! Ти си доста глупав щом мислиш че коментара до миндо е абсурден, това означава че не си чел нито един негов пост до сега. Означава че се появяваш и понеже и ти няма с какво да блеснеш просто четеш последното което е написано и пишеш ей така, държанието ти е същото като на корейчето което гледа как се правят телефони, как е като си ги "разцъкваш" и набързо изкопирва, след което лепи етикета Самсунг, слага някаква недъгава и грозна ОС без идея за ъпдейти и то го продава!
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 144Не, ти си доста глупав и е видно от поста ти. Абсурден е ...
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 143Ти си много глупав
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 142Имаш много сериозен пробллем!
134
3
 
2
 
! Отговори
До миндо преди 11 години
Ти си безочливо сляп бе Пич ! Говориш че епъл били откраднали а в ръцете си държиш продукт на най кадливия пройзводител в света и той се нарича Самсунг! То бива бива безочливо и гнусно отношение ама такъв като теб е направо ужас. Само маркетинга ти е на устата щото друго неможеш да измислиш за да се опиташ да защитиш *** в ръцете си. Не те ли е срам бе? Как се гледаш в огледалото, как възпитаваш с гнусното си затваряне на очите? Гнус ме е от теб!
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 140edit:"във", да се чете "в"
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 139Всеки, който те нарече *** заради личния ти избор на лаптоп или телефон е ***. Кратка справка във мненията тук и ще се убедиш, че има "***" и от 2те страни на темата. Но да се опитваш да наложиш мнението си, което е лично, е съвсем различно. Тогава няма как да не бъдеш опониран.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм очаквал подобно нещо, не твърде често съм наричан зомби, овца и т.н., заради това, че съм бил ултра *** да си купя лаптоп, който струвал два пъти повече от еквивалентен уиндоуски такъв. Проблемът е, че еквивалентен уиндоуски лаптоп няма как да има най-малкото, заради разликата в ОС-ите.
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 136Да, няма как някой да ти внуши това (почти), но то си остава ЛИЧНО твое усещане и не можеш да очакваш всички да го споделят. На мен лично работата на макбука не ми допада, хайде сега ме изкарай бедняк, любител на пластмаса, "андроЙд-лузър" и т.н.
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 135Горе-долу всичко което си написал в последния си пост, простако ?