Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: SamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ти не ряазбра ли че няма да ти отговоря на въпроса до сега? Никога не съм говорил за таблетите а ти се появяваш и ме питаш за тях. Какво ти става, не можеш да се контролираш ли или бъркаш темите? Защо не ми зададеш въпрос и за марулите на пазара, или за метеорологичната прогноза в хонолулу докато си говорим за телефони.Гнус ме е от такива като теб. Ето казах пак тази думичка.И до 174 като няма за какво да се хванеш ще се хванеш за малка правописна грешка ...
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 172И продължаваш да не ми отговаряш на въпроса: Епъл публикували ли са твърдение в сайта си, че Самсунг не нарушава техeн патент с таблетите си ( Galaxy Tab 10.1, Tab 8.9 and Tab 7.7) ? Гнус ли те е от въпроса? А може би от отговора?!?
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 172Пише се еВтини, не знам за английски, но ти определено не знаеш Български, а си тръгнал да се правиш на отворен...
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Google Maps app back on iPhones"имаме поговорка "летя, летя и пак на моя кацна..."Австралийската полиция излезе със изявление, в което обяви картите на Епъл за потенциално опасни и застрашаващи живота ...
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 171Това вие правите най добре, да лъжете и да изкривявате истината. Ти май не знаеш английски. Не ме карай да броя колко пъти във видеото казаха че айфона е по бърз. Я ти си свали ефтините очила и си отпуши ушите ...
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 170чак пък срамота?!? наистина сте уникална порода ... Свали си белите очила и гледай видеото пак. В половината от тестовете аюйфона беше 2ри ?!?
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук ясно си личи за какво става въпрос. Прехваления от миндо нексус 4 срещу айфон 5" youtube/watch?v=MIWYp6ZXe-s "Отново срамота за нексус и компания. Просто не го могат !
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 166и аз съм ги тествал, няма разлика
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айфон 5 в пускането на приложения и игри е по бърз от нексуса миндо, до сега гледах сравнения. :)) Съжалявам но въпреки по високата тактова честота и повечето рам и повечето ядра сте също толкова бързи и пройзводителни, което означава че сте назад. А представям си какво ще стане ако епъл пуснат модел с спецификации като на нексуса.... Направо ще ви издухат. Тогава самсунг и компания ще трябва да пуснат модел с 16 ядра и преносим хард диск да си монтирате рамта за да ги стигнете хахаха :))
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 166 Не говоря глупости а факти. Провери ако искаш. Аз съм го тествал един до друг.
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 165нека не говорим глупости, а ?
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХТС X one e е бърз колкто 4с въпреки 4-те ядра бе миндйо
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най голямата смешка която прочетох от миндо е че 4с е по бавен от галакси с2. Ти си с проблрмите в главата не аз. Че 4с е бърз колкото сгс3 бе пич, само ти ли си сляп за да го видиш?
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HTC колко модела имат с 4 ядра?
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нй-вече за това, че никой друг телефон все още няма гладкостта на работа на iPhone, просто Андроид задейства по много процеси наведнъж и това го спъва, а за мобилно устройство това се усеща много.
153
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Щом сравняваш 4S, защо не го сравниш с галакси с2??? Галаксито е 2 пъти по - бързо, въпреки че тактовата му честота е само 1.8 пъти по - голяма... Освен това галаксито е излязло 9 месеца ПРЕДИ айфон 4с и струва 65 - 70 % от цената му... Говориш за НТС...Ами кажи кой модел, те да не са като епъл с един модел, имат сигурна 20 актуални телефона... а последните им 2 модела процесорите им са около 4 пъти по - мощни от този на Айфон5! За какво говорим???
152
0
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Готин, ти си истински ***. Кой ти говори за НТС?? Аз ти казах ; Нехус4 с/у айфон 5. Казах ти че гориш масло. Добре че си бръмчиш сам, ама малко и чети! Или чукча писател, не читател ;).. Мен лично не ме е гнус от теб. Болен си, всичко(почти) мога да ти ппростя ;) И все пак, сравни цените и параметрине на айфон 5 и Нехус 4 и докладвай какво те е депресирало ;) Ще се опитам да ти помогна да преодолееш емоционалните си проблеми щом си решил да ги изливаш тук ;)
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТойИ аз това се опитвам да му обясня ...157,Никъде не съм писал "че те е гнус от дадена технология", а че свързваш технология и "гнус". Явно трябва по няколко пъти да ти се нарусива, за да го схванеш. Зададох ти и въпрос, който не отговаряш, дали не е нарочно или е щото не можеш ?
150
1
 
2
 
! Отговори
Той преди 11 години
Безкрайно безсмислен спор според мен. Странното обаче е, че след изчитането на няколко поста, в главата ми се наби една дума - "...ГНУС..." !?!@*%@& Пич, е може ли да я използваш толкова често тази ГАДНА думичка. Обогати малко речника си, че правиш ОТВРАТИТЕЛНо впечатление...
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 156 Това че си брзмозъчен личи от километри. Къде видя че съм написал че ме е гнус от дадена технология, питам? Ти въобще можеш ли да четеш??? Многократно написах че ме е гнус от лъжите които бълвате. Хайде сега чети внимателно! И това че слагам еди си колко си въпросителни няма нищо общо със психическото състояние на човека, но ти липсва мозък за да го осъзнаеш!