Мутафчиев: Младите да уважават онези, които не са завършили с Google

"Плач на ангел" - един моноспектакъл за избора за свободата
28 яну 2021 15:00, Ния Христова
43
 
Високата цена на свободата, странните и неподозирани проявления на самотата и тревожните размисли около всекидневните избори на малкия човек са в основата на разтърсващата актьорска изповед, наречена "Плач на ангел".
 
Този моноспектакъл може да се гледа от 22 януари премиерно на камерна сцена в Народния театър с участието на Христо Мутафчиев, който дава живот на текст на Стефан Цанев, отлежал повече от 5 години. 
 
"Това е философски избор, но вътре има една основна тема - за избора - свободата или несвободата. "Плач на ангел" промени самия мен много, започнах да оценявам това, което имам, по-сериозно", каза актьорът Христо Мутафчиев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той сподели, че вече е започнал много да внимава какво има и какво губи.
 
"Точно сега му е времето, когато свободата у нас вече започва да се превръща в свободия. Стефан Цанев знае, че аз съм изключително отговорен като човек и творец. Първата ни среща беше в "Духа на поета", където аз играех Стамболов. Останах очарован от неговата работа от това, което го вълнува като мисли. Аз съм екипен играч, но хубавото на моноспектакъла е, че накрая аплодисментите са само за един човек", сподели актьорът.
 
Подзаглавието на "Плач на ангел" е: "Носталгия на човек, отчаян от свободата". 
 
"Връщането назад трябва да е, като това, което правиш вкъщи, когато отидеш на село и отвориш кутия със стари снимки, но не хленчиш над снимките, не плачеш. Умните хора могат да се върнат в историята си и да вземат това, което е необходимо, за да не правят същите грешки следващите поколения. Искам да науча съвременното поколение да уважава поколението, което не е завършило училище с Google, а е чело", коментира още Мутафчиев.
 
Той сподели, че за първи път му се случва да има премиера за представление и да няма билети за 4 представления напред. Мутафчиев покани публиката на 5, 14 и 28 март, когато "Плач на ангел" отново ще се играе.
 
"Мечтая да продължаваме да работим усилено. Не сме си позволили ние, като синдикална организация, при всички тези затваряния да оставим колега без заплата", отбеляза Христо Мутафчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Майтапчиев...
25
6
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Тоя претендира че знаел повече от гугъл .Пак големи претенции .Тубата на гугъл е реалния свободен пазар .Там няма вишу от витиз .Там е реалността а не като тоя само голи претенции .И знайш ли кво казва гугъла ? Най много от тубата на гугъл печелят от тутурутка ;) Няма вишууу няма субсидиии от данъкоплатеца и имат клипове с по над 1.2 милиона гледания а те имат хиляди клипове .Къде ще се сравнява тоя с тутурутките ??? Много нагъл тип без постижения на свободния пазар.
24
4
 
5
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Като го видя и си казвам "аха инсулт"! Такива хора Господ ги праща за да знаят младите, как не трябва да се живее.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, казионните хрантутници бозаещи от държавната циtzка да си мерят малко приказките. За десет дена ще пукнеш ако не се увъртиш около силния на деня, а разчиташ на това, което си учил без гугъл. Натегач бездарен.
22
1
 
7
 
! Отговори
Ти мене уважа... преди 3 години
Тоя лятоска го бяха насъскали с/у гръцкото море да ни агитира да ходим на мутроморието, произведе крилатата фраза "няма да им стъпим на тез византийци дето ни мразят в червата" :)
21
2
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тоя е един подмазващ се бездарник !!?
20
2
 
6
 
! Отговори
Ням как преди 3 години
Тия дето не са завършили с Google съсипаха целия свят. А сега децата им дето завършват с Google ще довършат започнато от родителите си.
19
0
 
15
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Няма как да задължиш някой да те уважава. Уважението трябва да се заслужи.Друг въпрос е, че уважението е следствие на възпитанието. А по улиците ходят доста хора, които не успяват да надскочат хоризонта на родните си места.И накрая всеки получава каквото заслужава. Когато му дойде времето.Бъдете здрави!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЪДЕ Е ЛАМБО ДА ТИ УДАРИ ПАК ЕДИН ЩАМАР
17
3
 
4
 
! Отговори
Желяз каменноff преди 3 години
Младите с google образование са *** в главата тъпуци на квадрат по 3 на гумннена степен.
16
2
 
5
 
! Отговори
ОБИЛЕН МЕНЗИС преди 3 години
ЩЕ СИ ПОРКАМ ЗАЩОТО АКО ПРЕКАЛЯ ЩЕ МИ ПРАТЯТ САМОЛЕТ.МОЛЯ ПО ВЬЗМОЖНОСТ ДА НЕ Е СПАРТАН ЧЕ МНОГО ДРУСА.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиянка
14
4
 
11
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
А кои да уважаваме ,може би тези които са завършили с благословията на БКП и по програмата на партията водителка.
13
11
 
13
 
! Отговори
майна преди 3 години
В казармата служих с Мутафчиев, беше невероятно талантлив, имитираше командирите ни до съвършенство и се късахме от смях. Самороден талант.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен долняга!!!
11
4
 
32
 
! Отговори
8 преди 3 години
Егати некадърника!
10
2
 
27
 
! Отговори
Артист от нене преди 3 години
Ти си един натегач на пунта мара Недей се хвали самин
9
3
 
1
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 3 години
МАХ.РАЗВИТИЕТО НА АКТЬОРИТЕ Е ДО ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕЛИКА ДЬРЖАВА...ОСТАНАЛИТЕ СТАВАТ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ ИЛИ УЛИЧНИ ПОМАГАЧИ НА СЛУЖБИТЕ.
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли правеше публично сви рки на Борисов?
7
0
 
24
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Цял живот пускали за БКП и сега продължават, а ще ми се прави тоя на авторитет.