Българите не са тръгнали за Гърция, турските курорти се поизпразват

На Слънчака приемат толкова българи за ден, колкото Гърция за цял сезон
224

Турските курорти са поизпразнени, а че българските туристи са тръгнали за Гърцие е преувеличено да се каже. Има ли основания за тези твърдения?

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че сезонът ще продължи поне до края на септември.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите" и много скоро България ще си възстанови пазарите.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме. Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: мореСлънчев бряг
Още от Снимка на деня
Времето утре се влошава, на места ще вали и трещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не ходя там където ходят българи. Точка!
76
2
 
31
 
! Отговори
три пъти чета преди 1 седмица
и не вярвам на очите си - "Слънчев бряг за ден приема толкова туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон". През 2023 в Гърция са летували 33 милиона, драги ми смехурко. Дай номера на дилъра си.
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рибай стек, колко струва?
74
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя дето се пише Morski е най-гладното куче, невидяло. Накeндзали са сами скапaния Слънчак, сега ми обясняват в Гърция как трябвало да бъде, как трябвало да го накeндзат и в Гърция за да се чувства добре ГaйБаню, че ако не му е кoчинкаа няма да се чувства добре. В свои води трябва да се чувства... ааа такова де, в своя кал. Не ходят такива заради природата, заради чистата вода и морето, не ходят заради плаж, плуване, спорт, отдих. Заради позьорщина и преяждане ходят по таверни. Стой си на бетон!
73
0
 
14
 
! Отговори
До 77 преди 1 седмица
Ами то дим без пушек няма. Тези неяа, които изброи, ги има, но налице е съяо така некомпетентен кисел пероснал, лош мениджмънт и съответно лоша туристическа услуга. Последно в 5 звезден спа хотел среяу 1000 лв на вече за 4 човека получих такава услуга, че ми идеше да ги подпаля - ужасна храна, вмирисана стая, заместители на хранителни продукти и прочее. Ама има пазар за това, позволяват си.
72
2
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Тоя пичага на ква дрога е , само по гръцките села има стотици хиляди туристи. Ако сметнем и туристите надолу по островите ще се окаже ,че Слънчака на ден приема по 5,6 милиона туриста :)))
71
3
 
9
 
! Отговори
И в крайна преди 1 седмица
Сметка на къде са тръгнали не се уточни в статията?В Гърция,Турция и България си има бая народ по курортите.
70
25
 
8
 
! Отговори
Aбе дай му преди 1 седмица
Абе дай му на простият българин да плюе родното ....щото така се чувства така по- голям. Интелигентните българи съвсем подруг начин мислят .Реалността е че България е страхотна дестинация за почивка - И топло море с невероятен пясък, и с планини и истински СПА курорти /с термална вода/ и с уникална история ...и всичко това на една ръка разстояние! Е, колко страни в световен мащаб ?
69
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки да ходи където иска и където може да си позволи.То различните места привличат различен профи туристи - има и нормални, има и селфери. Колкото по-скъпа е дестинацията, толкова по-нормални са хората. По правило бедните са прости и непретенциозни. няма нищо лошо в това. За тях не е проблем лошата туристическа услуга, която се предлага в България, защото те просто не познават по-добра. Който има претенции - плаща си и си ги удовлетворява- в Гърция, в Италия, в Мадагаскар.Споровете са излишни
68
2
 
21
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
ПеткооооУ! За,щ сведение цените на БГ курортите са по-високи от същия клас в Гърция! Знам от опит! В Гърция трима души ядат и пият за 70 , по черноморието със сигурност прескачаш 150 лв и то с ограничения!Знам, защото живея на черноморието!
67
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Говоря сериозно, който ходи на "почивка" в т.н Слънчак, е потвърден медицински случай. Психиатрите да се заемат.
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво, само след месец да не ревнат пак за помощи щото сезона бил слаб.
65
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Morski: "В Гърция дори и да седнеш след 23:00 ще те обслужват да хапнеш и пийнеш, както си трябва - без да гасят лампите и спират музиката !" - То и в България във всяка кръчма в страната ще ти сервират в 23:00. Но хората като тебе искат да са в ресторанта на хотела и да правят панаири до среднощ. Ти уж си се писал "морски", пък май не си бил на Слънчака точно. Там и в 02:00 през нощта да отидеш и в 05:00 сутринта, пак има манджа каквато искаш. То затова точно хората не искат да ходят там
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гърция. Хотел "all inclusive". Разписание на ресторанта:Работно време: закуска от 7 до 11, обяд от 11 до 16, вечеря от 16 до 20.- Господи! - възкликва Кирчо.- Че кога, по дяволите, ще ходя на плажа???
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В манастира Кузма и Дамян, нощувката е 10 лева!
62
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само б българските хотели, дори тези с 4 и 5 звезди, сервират продукт вместо сирене, заместител на бекон и изобщо най-ниското качество продукти. Храната е под всякаква критика. Лошото е, че българинът е непретенциозен и яде и поема всичко и после даже вика - супер е. Всичките ни съседи имат отношение към храната и там в най-евтината баничарница баницата ще е със сирене, а не с някакъв измислен заместител. Та, в отношението към туристическата услуга е разковничето.
61
2
 
15
 
! Отговори
До Петко преди 1 седмица
В Гърция е по-евтино! В Турция още повече!
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чета коментарите и си правя извод спрямо нещата които съм видял в Гърция, Турция и Слънчака. Ами българинът иска силна музика, яднье и пийнье до наcиpанье, шумна музика "дупца-дупца-дупца" с наркотици или пиянства по кръчми и таверни, вживяване с чупене на чинии и хвърляне на салфетки и надпреварване кой ще поръча повече. И на Слънчака да отидете и в Гърция да отидете, оставате си все същите глaдни кyчета със cвински мантлитет. От хората и възпитанието идва това. Вие си настоявате такива да сте.
59
4
 
18
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
До 51 - Вие явно не сте били скоро в Гърция или обичате да, си готовите на къмпинг! В Гърция дори и да седнеш след 23:00 ще те обслужват да хапнеш и пийнеш, както си трябва - без да гасят лампите и спират музиката ! Затова на Кулата има километрични задръствания!
58
2
 
10
 
! Отговори
Идея преди 1 седмица
Черноморските курорти, да станат зимни!