Българите не са тръгнали за Гърция, турските курорти се поизпразват

На Слънчака приемат толкова българи за ден, колкото Гърция за цял сезон
224

Турските курорти са поизпразнени, а че българските туристи са тръгнали за Гърцие е преувеличено да се каже. Има ли основания за тези твърдения?

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че сезонът ще продължи поне до края на септември.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите" и много скоро България ще си възстанови пазарите.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме. Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: мореСлънчев бряг
Още от Снимка на деня
Времето утре се влошава, на места ще вали и трещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За онези които се стреляха преди 1-2 седмици в някакво заведение в Гърция, какво ще кажете? Ами, българи, сър!
97
3
 
29
 
! Отговори
До 77 Хората преди 1 седмица
бягат и плюят , от такива като тебе .Нека са прости .В Турция и в Гърция знаят как да посрещат ТУРИСТИ !!!Макар и прости да Са (туристите) .
96
3
 
31
 
! Отговори
777 преди 1 седмица
Абе, Налбантов, отиди виж къде са задръстванията и ще разбереш, че се заблуждаваш. Опашките са по границите, а не на входа на Сл.Бряг.
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кво ни занимавате вие медиите всеки път кои тръгват по чужбината да си веят г...вете по празници и не само,
94
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Morski: Самият факт, че искаш навсякъде да се ходи заради кръчми, пиене, кухни и гюролтия, а не заради море, е достатъчно условие доказващо това което казвам за теб. Ти си искаш кръчми, ресторанти, поръчки до късно, нали така? Никой не се е объркал! Реално, заради такива като тебе в един момент и Гърция ще стане място на което ще бъде супер противно да се ходи на почивка. Въобще не ми трябваш в Гърция и Турция. Стой си на Слънчака като искаш ядене и пиене денонощно.
93
3
 
28
 
! Отговори
Налбантов преди 1 седмица
По Великден, в Северна Гърция беше пълно само с българи, дори гръцките продавачки учат български език, за да общуват с нас. А днес, се чака по 2- 3 часа на границата.
92
3
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
До 88-Абе пич, ти къде видя в моите коментари, че аз искам "другите места да станат като слънчака"!?!? Ти явно си се напушил яко, щом бъркаш нещата на 180 градуса! Самия факт, че не искам да стъпвам на "слънчака" е показателен, че не го искам въобще! Хайде честит празник!
91
3
 
34
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
И къде видяхте, че турските курорти се изпразват? Аз на вас ли да вярвам или на очите си? В момента съм в Турция. Виждам че няма свободни стаи в хотела. Българи бол. Самолетите и автобусите все са пълни. И предните десет години бях на почивка тук и следващите пак ще съм. Оправете си услугите, за да не ви подминават, а не бълнувайте.
90
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво са се юрнали всички в Гърция на море? Нашето си е бетон.
89
2
 
21
 
! Отговори
Троян преди 1 седмица
Абе мутри. Кой е луд да се въргаля из пясъците на 45 града. Мерси. Чалгари навсякъде, мерси. Кухнята. Отвратителна. Мерси. По добре на балкана.
88
2
 
13
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 седмица
До 99. Правят реекспорт на колите си. Отиват до Промахон и се връщат...хахахаха
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хиляди българи имат наети бунгала целогодишно в Гърция. 1000 евро е наема за 1 година. Кумовете имат бунгало под наем за 1г. Всяка година го наемат. Още от петък кума отива за риба с приятели. Така почти целогодишно.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди време казвам на мой познат, че съм ходил в едно градче в България на море и много ми е харесало. Да уточня, че градчето не е от типа на Слънчака, кухните затварят рано, около 10-11 може би максумум. Плажът е иначе голям, хубав и ходят доста хора. Решава моят познат също да отиде, а след почивката го срещам и го питам как е било. Очаквам да каже, че му е харесало, а той започва: "Оффф, абееее, къде ме излъга да ходя там! То там няма къде да седне човек на обяд да яде и една ракия да изпие!"
85
2
 
34
 
! Отговори
До 91 преди 1 седмица
И аз това се чудех, но се досетих. Значи....Отиват само да преминат границата и ще се върнат. Да правят калабълък на границата отиват. Щом не отиват в Гърция що ще чакат 5 километра опашка? Хахахахахаха Да дразнят хотелиерите по българските курорти. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
84
2
 
17
 
! Отговори
Поизпразнилсекурорт преди 1 седмица
По плажовете в Крим и Израел стрелят с ракети, но хората пак ходят, а на слънчака и златните - не щат.
83
3
 
34
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 седмица
Интересно, опашката от коли на Кулата, за къде ли са тръгнали? :))))))))))))))))
82
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всяка година така лъжат и после реват за подпомагане. Алибегов вечно реве за помощи.
81
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сутрин не ударя ли едно шкембе, не съм на себе си !
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Morski Ами като не смяташ да стъпваш, не напирай и другите места да искаш да стават като Слънчака.
79
4
 
19
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
До 72 Анонимен!Аз наистина не съм стъпвал на слънчака от десетилетия и не смятам да стъпвам! Но черноморието не е само "слънчака", както България не е само София! То заради "слънчака" по БГ телевизии има реклами на Лопедиум, репортажи за "балконинг" и оргии! Щото таргета за туристи на бившите сервитьори от Балкантурист и настоящи хотелиери е много нисък! От всичките красоти на България бившия Балкантурист сервитьор не е избрал нищо ценно, а само алко-туристите!