Българите не са тръгнали за Гърция, турските курорти се поизпразват

На Слънчака приемат толкова българи за ден, колкото Гърция за цял сезон
224

Турските курорти са поизпразнени, а че българските туристи са тръгнали за Гърцие е преувеличено да се каже. Има ли основания за тези твърдения?

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че сезонът ще продължи поне до края на септември.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите" и много скоро България ще си възстанови пазарите.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме. Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: мореСлънчев бряг
Още от Снимка на деня
Времето утре се влошава, на места ще вали и трещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 1 седмица
Над 1 милион са само украинците.
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бърза справка показва 2.9 милиона посещения на българи в Гърция за 2023. След като тези селфер призовава да внимаваме с информацията,нека той да обясни как за ден в тази клоака Слънчака идват 3 милиона туристи.....хахахах
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Специално за разходки из Слънчев бряг и Стария Несебър са пуснати фланелки с надпис:- "Не, благодаря!".
54
22
 
10
 
! Отговори
до коментиращите преди 1 седмица
Мн сте смешни -Никъде не ходите само плюете ! аз бях на Приморско , Албена ,Русалка ,Поморие и гр.Амулиани , ми в България е много по-хубаво ! Срещнах чужди туристи и бяха възхитени от Сл.бряг 5 *- Децата им пощуряли от кеф-аквапарк в хотела ,олинклузив ,басеини ,лунапарк и тн - само байбългараш плюе
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надпис в хотел на Слънчев Бряг:- Хотелът няма да работи през август и септември. На почивка сме в Гърция.
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръгнаха за Гърция още от миналия петък и събота. Колеги заминаха миналата събота. Съседите заминаха снощи. Познавам повече от 10 семейства, които заминаха за почивните дни. Повечето си сляха почивката още от края на август. Не са заминали, ама дръжки. Всеки има познати, които заминаха. Кого лъжете, бре?
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мммм да.Не знаех че Слънчака има такъв капацитет.Според същата тази асоциация е имало 2,9 млн посещения на българи в Гърция през 23 година.
50
5
 
17
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
Балкантурист сервитьор ите станаха хотеливри и... Резултатът е : Сядаш в Гърция би ти донасят панер бял хляб и бутилка вода,. Житницата на Балканите с Добруджа и Мизия и втората в света държава с минерални извори... Нищо! За обслужването... Няма нужда да се споменава, защото е очевидно!
49
0
 
26
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 седмица
В момента съм на плажа Blue Beach Ираклица. 90% от колите на паркинга са български, около 200 коли само на този паркинг. Навсякъде по улиците 60% от колите са български. Навсякъде се чува българска реч. Според мрн в момента има не по-малко от 400-500 хил. българи по гръцките плажове . Тоя *** сигурно е имал предвид, че само за един ден българските туристи в Гърция са колкото за цял сезон в Сл. Бряг.P. S. Покрит паркинг - безплатен2 шезлонга с чадър на плажа - безплатно.
48
2
 
28
 
! Отговори
хи хи преди 1 седмица
Ами щом пък е такава навалица на фекаломорието, ще идем в Гърция.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Morski: " Тип - кухнята затваря в девет часа...!" - Абсолютно задължение на всеки уважаващ себе си курорт е кухните да затворят максимум около 10. Което е много близо до това което си казал. Като си написал тоя твой коментар, предполагам си искал да кажеш, че според теб трябва кухнята да работи поне до полунощ, че и повече. Абе, приятелю, нормалните българи заради такива като тебе ходят в Гърция и Турция. Никой не иска да ви седи в кръчмарска Мyтроландия. Затова се казва "ПОЧИВКА", а не мор.
46
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-долу пишете че Кулата е задръстена с коли. Кое е вярно, миcиpки?
45
27
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 1 седмица
А що не кажеш за камъняка на плажа ,за таралежите и за клисавата спанакопита ? Да не забравиш да снимаш за фейса гръцката салата - картонен домат ,краставиза и парчаци лук -всички сте еднакви-елементарни чуждопоклонници
44
2
 
22
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
До анонимния 46!Вчера се върнахме от Егея, а сме от черноморието! Прави си изводите!
43
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За гърция са тръгнали от близките до границата Села ,и някви комплексирани провинциали ,но вече с номер СА ,дето там ядяли "морски дарове" -колко възвишено "дарове" - ха ха ха гърците се подиграват и същите "дарове" като от бг кауфнда ,ала на петорна цена -яжжжж и снобей селянино ***
42
5
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 седмица
Балкантурист кадрите тип алибеговци и налбантовци режат клона, който ги храни и само те не го виждат! Обслужването е под всякаква критика! Тип - кухнята затваря в девет часа...! Това, ако само си го помисли някой грък или турчин в ресторанта си и още следващия ден мълвата за него тръгва и е свършил!
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как да не са тръгнали за Гърция, като в другата статия пишат, че опашката е 5 километра?
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слънчака не че приема хора. Слънчака е хорър!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не са тръгнали, защото не се връщат. Накупиха си имоти и ако могат даже оттам работят.
38
2
 
29
 
! Отговори
Поздрави от Гърция преди 1 седмица
Да ви кажа в момента тук е пълно основно с българи и румънци. Времето е рзкошно. Не знам този човек къде се намира, но не е в час с туристическия бизнес.