Започва черешоберът в Кюстендилско, изкупната цена над 1 лв. за кг

Тази година кампанията се забави заради дъждовете
7 юни 2023 12:12, Анисия Иванова
12
Започва черешоберът в Кюстендилско, изкупната цена над 1 лв. за кг
Снимка: БГНЕС

Започва брането и изкупуването на череши в Кюстендилско - тази година кампанията се забави с около 10 дни заради дъждовната пролет, казаха земеделски производители. Изкупната цена се очаква да е над 1 лев за килограм, съобщи БНР.

Пунктове за изкупуване могат да се откриват само върху имоти общинска собственост, наемът е 15 лв. и 20 стотинки за килограм, каза Мирослав Миланов, завеждащ организационния отдел на Общината.

Очаква се надницата на берачите да е до 1 лев за килограм, което означава, че изкупната цена на плодовете не трябва да е под 1,50 лева за килограм, за да остане някаква печалба и за производителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
До АнонименНа Красно село, в неделя бяха на 7, 8, 8.50 лева килото. Дори на едно място бяха 10 лева едри и сладки. Затова написах средно аритметично. Както и да го погледнеш, скъпички са...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пловдив са по 6 или 7 лева.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 7 Koй пазар това? Софе?
9
2
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
8 лв е цената при прекупвачите .Аз си ги купувам на 4 лв за кг от пазара директно от производител .
8
6
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Така ли бе копейка ? Много "умно", как може да бъдеш такъв мозъчен "новатор" ?
7
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
А защо на пазара са 8 лева???
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
у наше село са по 150 лв кг, оправданието било украйна
5
1
 
13
 
! Отговори
ОВОЩАР преди 1 година
Само много много много НЕумен черешопроизводител ще позволи някой друг да му определя цената на продукта. Лично аз отдавна си пласирам цялата продукция на краен потребител и прибирам целия марж вместо да го деля с накой тарикат !!
4
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 1 година
Кой ги пише тези статии? Няма ли поне редактор да ги пооправя малко? Някой разбра ли колко е изкупната цена в крайна сметка? Щом само за бране отиват 1 лв, за серията нам колко стинки.
3
3
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
"За да остане НЯКАКВА печалба и за производителят" ???? Испания е на първо место в ЕС и светът по производство на селскостопанска продукция знаете ли това в България и знаете ли защо е така което е ПО-ВАЖНО ? ЗАЩОТО ЗА ПРОИЗВОДИДЕТЕЛЯТ НЕ ОСТАВА "НЯКАКВА" ПЕЧАЛБА А ЦЯЛАТА ПЕЧАЛБА ТУК ДЪРЖАВАТА Е ПОСРЕДНИК НА ПРОДУКЦИЯТА ТЯ И ОСИГУРЯВА ПРОДАЖБАТА НА ПРОДУКЦИЯТА НА ЧАСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ! Имате много да учите в България, но пък не искате да чувате истината от нас емигрантите, като не искате стой
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това звучи като подигравка за производителите. Приходите на всички по веригата са 3/4 от стойността на продукция а за производителя 1/4. Не е редно и правилно.
1
1
 
4
 
! Отговори
Се некой преди 1 година
Накрая требва и да ги купи, та да внимават до какви висини се издигат, последния преди крайния клиент може и да си ги има за постоянно тези череши.!рокфелерови няма да наминат по сергиите