Пътят до дома - през прозореца, една съседска драма в кв. Коматево

Жена с блокиран достъп до къщата си в Пловдив
23 дек 2020 09:00, Петя Славова
26

Жена и куче вече 6 месеца са с блокиран достъп до къщата си в Пловдив. Историята е от квартал Коматево,  където в един дом може да се влезе само не и през входната врата.

В продължение на половин година единственият достъп до дома на Венета е прозореца на първия етаж.

"Макар и усмихната така с малко тъга с малко по-тъжно настроение, че от 21 юни аз съм принудена да влизам в собствената си къща през прозореца", така се чувства жената.

За да се използва алтертанивният вход към дома, не трябва много – само една стълба.
"Качвам се по една метална стълба, която смених с табуретка, защото почва да се хлъзга", разказа Венета.

Причината за абсурдната ситуация – междусъседски войни.

"На мен лично ми е забранено правото да преминавам покрай къщата на 1 метър. Каквито и отношения да има господинът, който ползва тази част, те са нарушени", каза още жената пред Bulgaria ON AIR.

Свързахме се макар и по телефона с мъжа заключил вратата. Илия Елкин обяви, че спорът ще се реши в съда, но той не е направил нищо незаконно.

"Госпожа Бонева извършва незаконни строителства, фалшиви свидетелства и прави каквото си иска в нашия собствен имот. Тя си има вход по проект, който е затворен отново в нарушение на закона", посочи Илия.

Принудена да се качва по стълбата, за да се прибира с новороденото си дете, е и поп певицата Веси Бонева.

"Господинът отсреща Елкин направи така, че да сложи врата в собствения ми роден дом да влизам с детето си по стълба", каза певицата.

Венета е завела дело в съда. До решението на магистратите обаче вратата остава заключена. А достъпът до външния свят е само през прозореца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Искам подробностите в голяма обширна информация
21
1
 
1
 
! Отговори
Vako преди 3 години
да сложат врата на мястото на прозореца
20
0
 
5
 
! Отговори
subzero преди 3 години
всяка монета има две страни. Преди да съдим прибързано, нека се запознаем с всички факти. Истината ще е някъде посредата !
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звучат ми като да са мур гави сънародници.
18
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 3 години
Не само тук става така гледах по немската телевизия някакви баварски селяни не дават достъп до къщата на други източно германци купили съседна къща и им забраняват да минават през улицата и даже налитаха на ой без да знаят че ги снимат..Луди всякакви.
17
6
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Елкин е вариант на името Елцин другарят сигурно е с руско.еврейски произход.Това че е купил част от имота не му право да отказва правото на достъп на съсобствениците .
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селски драми, кой му пука.
15
5
 
2
 
! Отговори
Все тая преди 3 години
Така е на село в Доматево!
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е при демокрацията.
13
1
 
25
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
И аз имам едни съседи , които се оказаха без достъп до къщата си , защото в един двор са построили 2 къщи и 40 години по-късно е станало така , че къщата с вход я продават на чужд човек и той решава да си огради имота , както е по скица. Потърпевшият се наложи да си купи 50кв м просека от друг съсед .Такива недомислици има навсякъде, защото старите все си мислят че техните деца ВИНАГИ ще се уважават и НИКОГА няма да продадат наследствен имот.
12
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Трябваше и не само момичето с бебето и кучето да е там може би и 2-3 от местните баби за още по голям колорит. Общото месо и кучетата не го ядат. Но всяка жаба да си знае гьола(входа).
11
2
 
11
 
! Отговори
Това преди 3 години
само *** може да го направи.А къде е общината,къде са техниците тази врата е законна до един метър от стената на къщата никой няма право да я взема. Тоя е от мутрогените който е затворил входа. Нарушаване на закона.Ако му запали къщата е в нарушение ама да и блокират вратата е било законно.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е затва орташки къщи не не и пак не ! И в САЩ е същото един от собствениците кове врата другият я кърти и реже.Накрая се сбият или изпозастрелят.
9
1
 
22
 
! Отговори
Абе преди 3 години
доколкото разбрах, още бабата и дядото на жената са ползвали незаконен вход и са преминавали през двора на съседа. Да си направи вход от правилната страна, да си го узакони, да направи вход на мястото на прозореца. Но като гледам дори мазилката около прозорците не са си оправили. Иначе задължително за добра междусъседска война е да включиш в трагедията дете и куче.
8
6
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Каква певица...какви 5 лева...нещо се е направила на много отворена...
7
6
 
10
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
По умния трябва да отстъпи.Вместо да се жалва по телевизията,да си направи врата.Затворената камо ли да е трудно да се оправи.Хората не разбират,че в гроба нищо не можем да вземем.Сами си създават ядове...
6
11
 
6
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 години
И в Германия ще се принудят да влизат през прозорци и балкони на първия етаж, защотоМеркелицата им зазидва входните врати на блоковете- да не излизат заради поредицата локдауни.
5
2
 
18
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Какво незаконно строителство като къщата е била на баба и дядо и? Като гледам мазилката колко е очукана надали въобще и ремонт е правила!
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е направил проекта законно и го узаконил е сложил вратата от незаконната страна. Тъй е в държавата на тиквите.
3
4
 
12
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Междуселски войни Епизод 2020