В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо

Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Янович, отбелязва сайт
Обновена: 10 фев 2017 11:53 | 10 фев 2017 11:51, Веселин Коларов
168
В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо
Снимка: Bulphoto.com

Полските медии оплюха българската публика след снощната победа на Григор Димитров с 3:6, 6:3, 7:5 над Йежи Янович в осминафинален мач от турнира Sofia Open.

Част от публиката в "Арена Амреец" бурно освиркваше съперника на Гришо, докато той изпълняваше сервиси. Нервите на поляка не издържаха и той на няколко пъти се оплака на съдията и след молбата на диктора, страстите се укротиха.

"Многократно прекрачваха границата на добрия тон и подсвиркваха. Поведението им определено попречи на концентрацията на Янович, а бразилският съдия на можеше да направи нищо, за да спре няколко хилядната публика".

"Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Йежи. Иначе играта беше зрелищна и двамата играха агресивно и много разнообразни удари", пише sportowefakty.wp.pl, цитиран от БНТ.

Przegladsportowy.pl пък подчертава, че дори коментаторите на Българската национална телевизия, излъчила двубоя, на няколко пъти са определили като некоректно поведението на родните фенове.

"Янович постоянно беше провокиран и трябваше да контролира емоциите си. Обърна се към съдията, но и той не спря звуците от трибуните. Местните фенове толкова защитаваха Григор Димитров, сякаш мислеха, че съперникът му няма право да ударя топката и постоянно крещяха", пише изданието.

Доста родни фенове, посетили мача, също се възмутиха от липсата на тенис култура. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
15
 
! Отговори
До 83 преди 7 години
Казваш, че сте започнали да викате, когато поляка се е оплакал няколко пъти на съдията от вашето викане...... Браво на теб ....
76
2
 
18
 
! Отговори
До 83 преди 7 години
Тъй че дайте да покажем, че сме селяни, излезли от горатаБЪЛГАРИ ЮНАЦИ НАВСЯКЪДЕЕЕЕЕ!!11111
75
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубав тенис и слаба публика, голяма част от която не знаеше, че при тениса има други правила. Накратко: Браво Гришо!
74
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сте следили реакциите на публиката...то стана арогантно отношението към поляка когато той 2 или 3 пъти ходи да се оплаква на съдията.До тогава хората се държаха горе долу коректно.После започнаха освиркванията и уканията...Това не е среща от Аустралия оупън когато играят германец и американец примерно.Гришко за първи път е в арена Армеец и е нещо нормално така да е подкрепян.Няма да подкрепяме поляка я.Все пак да разбере че е на Балканският полуостров.
73
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, моля ви ходете на футбол, тенисът е друга бира ! По-добре трибуните да са полупразни, отколкото пълни с всякакви...
72
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Футболните запалянковци на спортна среща: половината се обръщат с гръб към спортистите на терена и дирижират викането на останалата половина, като малко гледат какво става на терена, а още по-малко разбират какво става. Важното е да викат. Ако си стояха само на футболните срещи, нямаше да ги забележим, но те от много години идват и "гледат" по същия начин и други спортове. Сега додрапаха до тениса. Трябва да си без акъл, за да твърдиш, че тези футболни запалянковци са българския народ.
71
5
 
5
 
! Отговори
една българка преди 7 години
До ГришоманкаПрави те горда теб,мен - НЕ....научи се да уважаваш чуждото мнение,не държа да ме коментираш,просто има и друг поглед към света освен твоя
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами след кражбата на трупа на Чарли Чаплин, типично шопско-балканското подливане на вода в ООН, трябваше да се прочуем и с първобитна публика в тениса. Балгариа на 5 морета, Македония е наша!
69
13
 
9
 
! Отговори
Дришельо преди 7 години
Видяхте ли се феновете на Дрешо какво представлявате. Ганчовци и кауни сте!
68
1
 
20
 
! Отговори
Бивш спортист преди 7 години
Повечето отиват на спортно събитие не като истински любители, а като на война. Спортът е красив, когато се възхищаваме и на противника.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами има защо да оплюват публиката. Много от тези няклко хиляди души в залата явно никога не са ходили да гледат тенис и си мислеха, че са на футболен мач! Просто такова поведение на професионален турнир от такъв ранг е недопустимо! Независимо кой е противникът на Гришо!
66
6
 
8
 
! Отговори
Гришоманка преди 7 години
Една българка,голяма гъска си!!!Кой знае колко комплекси избиваш!!!Този млад мъж ни прави горди и е на почит в целия свят.Мери си тъпите думи.
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям национален нихилизъм показват тук един-двама покрай тениса. Винаги съм се учудвал с какъв акъл, някои правят едни глупaви злобни обобщения за българския народ, когато самите те са най-лошата част от същия този народ.
64
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
А публиката - сме ни е. Едва са измели семките от залата после- 270 кила само люпки от слънчоглед - отделно баровците къде са люпили и тиквени - 20-25 кила. *** поляка не са го били - щото у Чапръчане бият като не паднеш навреме.
63
11
 
6
 
! Отговори
айде у лево преди 7 години
Тя, полската публика, е една коректнаааа!!
62
4
 
23
 
! Отговори
Край преди 7 години
Сега пък акцента на Гришо бил английски - ми къв да е бе госпожа като от 10г. говори основно англииски и със жените си също. Гришо е българин -гражданин на света. Ти искаш да говири на вашия чапръчънски диалект.
61
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе всички станахте големи граждани, а всъщност преливате от комплекси седнали да плюят хората дето отишли да подкрепят Григор. Гледайте си мизерния животец и не ни занимавайте с злобните си коментари. Нещастници
60
1
 
4
 
! Отговори
COBA преди 7 години
"...че съперникът му няма право да УДАРЯ топката"ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!п.п.същите сте като публиката...
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са. Аборигените тук кога са виждали тенис...
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото това е прос.т народ!!Вечно се прочува само с негативни нещо. Не знам дали не е като киселото мляко, някакъв бацил на прос.тащината, която я има само по тези земи.