В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо

Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Янович, отбелязва сайт
Обновена: 10 фев 2017 11:53 | 10 фев 2017 11:51, Веселин Коларов
168
В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо
Снимка: Bulphoto.com

Полските медии оплюха българската публика след снощната победа на Григор Димитров с 3:6, 6:3, 7:5 над Йежи Янович в осминафинален мач от турнира Sofia Open.

Част от публиката в "Арена Амреец" бурно освиркваше съперника на Гришо, докато той изпълняваше сервиси. Нервите на поляка не издържаха и той на няколко пъти се оплака на съдията и след молбата на диктора, страстите се укротиха.

"Многократно прекрачваха границата на добрия тон и подсвиркваха. Поведението им определено попречи на концентрацията на Янович, а бразилският съдия на можеше да направи нищо, за да спре няколко хилядната публика".

"Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Йежи. Иначе играта беше зрелищна и двамата играха агресивно и много разнообразни удари", пише sportowefakty.wp.pl, цитиран от БНТ.

Przegladsportowy.pl пък подчертава, че дори коментаторите на Българската национална телевизия, излъчила двубоя, на няколко пъти са определили като некоректно поведението на родните фенове.

"Янович постоянно беше провокиран и трябваше да контролира емоциите си. Обърна се към съдията, но и той не спря звуците от трибуните. Местните фенове толкова защитаваха Григор Димитров, сякаш мислеха, че съперникът му няма право да ударя топката и постоянно крещяха", пише изданието.

Доста родни фенове, посетили мача, също се възмутиха от липсата на тенис култура. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
7
 
! Отговори
Космос преди 7 години
ако беше спечелил полякът, публиката нямаше да има никакво значение.но могат да играят на закрити врати с топки по съдията, щом се притесняват, а ще се гледа през нета
116
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът ще си остане *** и това си е. *** народ сме си.
115
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мен 121Нещо не си в час.Мришо ЗАЯВИ че е горд от публиката и ......възхитен от поведението И!!!!Той е от село и публиката в мнозинството си са селяни така че се ХАРЕСВАТ!!!
114
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така наречената "публика" всъщност представлява една подивяла маса провинциалисти живеещи в София или пристигнали специално за "събитието".Тая пап*лач бере зарзват и цитруси в Европа през лятото а зимата идват даосират София.Това е положението с "публиката" в Армеец.Това е и профила на 90% от бълга*раците а именно .........***.Чак в Полша ви се отвориха какви цгойнери сте това българите.
113
4
 
35
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Коментари от рода на "като не му харесва публиката да си ходи" и " като съм дал пари, ще правя каквото си искам" показват как българинът (не всеки, разбира се) освен всичко споменато, не може, а и НЕ ИСКА да разбере, че това поведение е неправилно, а най-лошото е, че няма никакво намерение да се промени и така ще възпита децата си!Това е просто трагедия!
112
5
 
18
 
! Отговори
;) преди 7 години
До Анонименкато си дал 80 лева, върви хвърляй салфетки някъде другаде.На АО като са дали 1000 долара да сер*т на корта ли?
111
1
 
4
 
! Отговори
;) преди 7 години
същата като между умен и културен човек и теб
110
4
 
28
 
! Отговори
Мен преди 7 години
И аз исках да отида на финала, но вчерашният мач ме отказа. Наистина ме хвана срам. Няма оправдание за просташкото поведение на българина, където и да се намира той - на улицата, в банката, на тенис мач, в театъра......Няма, няма да се оправим, а така ми се искаше. Сигурна съм, че и на Гришо не му е приятно, но заради очакванията на всички благодари на "невероятната" публика. Е, поне той е възпитан!
109
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** е долен и подмолен ако беше загубил Гришо Тогава *** щеше да го плюе никакво културно отношение към губещия
108
5
 
13
 
! Отговори
Лопатар преди 7 години
В тениса покрепяш твоя човек а не викаш против другия. При нормална атмосфера, хората ръкопляскат и ако другия спечели точка с красив или труден удар. И 99% от тенесистите се държат нормално ис уважение един с друг. А аргументите "Ми оди да видиш кво става на оня турнир в Испания" не върви. Нали сме били с къде-къде по-ценни ценности от европейците? Ама както споменават доста хора, е няма как ако само си виждал ЦСКА, Левски и Лудогорец на живо.
107
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Публиката не беше чак толкова зле, колкото очаквах, като публика, която за пръв път отива да гледа тенис на живо.
106
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Публиката е каквито са ни тенисистите - слаби тенисисти с изключения на Гришо и Цвети и съответно слаба публика. Откъде да знае публиката в България, че тениса не е футболен мач? Така е навсякъде по света, където публиката е предимно от футболни фенове.
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравихте Олимпиадата в Бразилия миналата година и публиката на тениса там - същата като сега в София. Викат като на футболен мач - единственият спорт, който си знаят.
104
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименами оди у Европата да ти разширят ауспуха тогава, пък за Чърчил кво да кажем никой не обича тези дето го бият
103
4
 
21
 
! Отговори
Гум преди 7 години
Нищо кой знае колко драматично не се е случило. Да не би на тенис турнирите в Италия или Испания да е по-спокойно ? Април или май месец като почне турнира АТП 1000 в Рим си пуснете един мач на Фонини и гледайте какво се случва...Единственото лошо нещо бяха освиркванията, това беше недопустимото. Но проблемът в крайна сметка се дължи на липсата на тенис култура
102
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много възпитани се извъдихте.Ако не бяхте прочели какво е казал полският сайт щеше всичко да е нормално.Аи не виждам чак какво толкова е станало...Разбиратели.....
101
4
 
11
 
! Отговори
Трепни преди 7 години
Най - силни овации в залата обра Лепа Брена :)
100
2
 
22
 
! Отговори
до 105 преди 7 години
Именно. Промяната започва от вътрешния ти свят, от вътре навън.Когато проумеем, че светът не започва и не свършва с нас самите; когато пожелаем да оправим градинката пред блока, просто за да е по-красиво; когато започнем да казваме благодаря на човека, който ни дава предимство в някаква ситуация, е тогава ще се оправим.Поне аз така си мисля.Колко години чакаме някой да ни оправи? Колко още ще чакаме?Как да ни оправи като ние самите правим ***?
99
5
 
17
 
! Отговори
ДДТ преди 7 години
Кво да правим,такъв ни е матряла! Истината е,че ако има по-често такива турнири и публиката ще се промени. Не става от първия път.
98
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нещо провали този турнир в краткосрочно бъдеще, то това ще бъде публиката.А, в тенис средите много бързо се разпространява информацията.Веднъж да се разбере, че тук атмосферата за игра е лоша, заради просташка публика...и участието на Гришо няма да спаси турнира.