В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо

Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Янович, отбелязва сайт
Обновена: 10 фев 2017 11:53 | 10 фев 2017 11:51, Веселин Коларов
168
В Полша оплюха българската публика след успеха на Гришо
Снимка: Bulphoto.com

Полските медии оплюха българската публика след снощната победа на Григор Димитров с 3:6, 6:3, 7:5 над Йежи Янович в осминафинален мач от турнира Sofia Open.

Част от публиката в "Арена Амреец" бурно освиркваше съперника на Гришо, докато той изпълняваше сервиси. Нервите на поляка не издържаха и той на няколко пъти се оплака на съдията и след молбата на диктора, страстите се укротиха.

"Многократно прекрачваха границата на добрия тон и подсвиркваха. Поведението им определено попречи на концентрацията на Янович, а бразилският съдия на можеше да направи нищо, за да спре няколко хилядната публика".

"Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Йежи. Иначе играта беше зрелищна и двамата играха агресивно и много разнообразни удари", пише sportowefakty.wp.pl, цитиран от БНТ.

Przegladsportowy.pl пък подчертава, че дори коментаторите на Българската национална телевизия, излъчила двубоя, на няколко пъти са определили като некоректно поведението на родните фенове.

"Янович постоянно беше провокиран и трябваше да контролира емоциите си. Обърна се към съдията, но и той не спря звуците от трибуните. Местните фенове толкова защитаваха Григор Димитров, сякаш мислеха, че съперникът му няма право да ударя топката и постоянно крещяха", пише изданието.

Доста родни фенове, посетили мача, също се възмутиха от липсата на тенис култура. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Българи юнациПрав си , за поляците бой където ги хванеш , че много им порасна самочувствието.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как публиката да знае, че не трябва да се държи като на футболен мач, когато интересните тенис срещи в България се броят на пръсти те на едната ръка?! Изключението беше турнира на шампионките, но и там не беше чак толкова интересно за публиката.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа, знаем ги ние поляците, като вкарат по - 5-6 водки стават свръхкултурни, пшипшитковците.
14
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм дал 80 лева да гледам спорт, истинска битка. Нито руша, нито удрям някого... Изразявам си емоциите както е позволено. Откъде накъде трябва да си мълча? Аз имам фаворит и си го подкрепям. Навсякъде е така!
13
2
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Такива като теб дето все пишат за Бай *** (***, ***), всъщност сте байганьовците и с просташки манталитет, но добре че сте малко.
12
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tакива са българите -прости, злобни *** . Те така се и държаха, когато Кристиано Роналдо игра тук -освирквания, подвиквания уууу срам да те хване от селянията . После ще искат да идват звезди от световен мащаб тук , ама надали този Янович ще иска пак да дойде при подобно отношение . Така не се прави , публиката трябва да уважава и противниците . После се чудите защо нямат хубаво мнение за нас ... Ей заради тази злоба и простотия която няма никъде по света .
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та ето за това казвахме, че турнирчето е,,селско" и Григор не бива да му се връзва. Повечето публика, дори не знае правилата, но ревеше, като отвързана.
10
16
 
9
 
! Отговори
петър преди 7 години
Поляка заслужаваше много повече освиркване, отколкото получи. Така че да не се правят! А този сърбоман днес ще чуе нашето мнение ясно!
9
3
 
25
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ами цялата държавна власт се беше изсипала в залата ,а те както знаете не са от най възпитаните зрители.
8
13
 
20
 
! Отговори
Българи юнаци преди 7 години
Ние сме българи и требва да си личи.За поляците само бой, да не реват много.
7
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** на баня... Каквото и да си говорим сме 200 години назад спрямо европейците в културно-социалната сфера. Точно от просташкия ни манталитет произлизат всички проблеми - краде се - няма пътища и много други.
6
5
 
23
 
! Отговори
sdfgfd преди 7 години
Ти правиш ли разлика между тенис и бокс?
5
22
 
13
 
! Отговори
Беснотия преди 7 години
По принцип са прави, но все пак да не забравяме, че това не е опера...
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното нашествие на футболните запалянковци по трибуните на другите спортове. Сега дойде ред и на тениса, но много преди от това нашествие пострадаха и другите спортове, където има публика. Просто досега нямаше интересни срещи на високо ниво при тениса в България
3
24
 
23
 
! Отговори
Мачкай Дришо преди 7 години
Бай *** на тенис мач :) направо можеше да снимат нов епизод.Нашето момче щеше да загуби ако не бяха БГпростаците!
2
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който познава поляците знае, това е най-малкото което миже да чу се случи на поляка. Нямате и идея какви са поляците когат играе техен. В Ню Йорк гледах боксов мач между Галота и един американец. Много поляци имаше в Месисън Скуеър Гардън и воят беше неописуем. Охраната се принуди да дойде и ги предупреждава. Вой и виене което не се издържа. Принудихме се да отидем в другия край за да не оглушеем. Отвратителни са. Малко му е на поляка. Добре, че Григор го отнесе. Нека си плачат.
1
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм. Това не е футболен мач и не е прието да се освирква противника