Терзиев дарява заплата за пострадали от наводненията

Търсят се източнци на финансиране, за да няма квартали без канализация
23 май 2024 16:37, Стела Стоянова
27
Терзиев дарява заплата за пострадали от наводненията
Снимка БГНЕС, архив

Кметът на София Васил Терзиев ще дари заплата си за пострадали от наводнения къщи след вчерашния порои. Това съобщи на заседанието на СОС зам.-кметът по финанси, строителство и здравеопазване на Иван Василев. Той ще дари заплата за преодоляване на щетите от проливния дъжд.

Всеки месец кметът дарява заплатата си, а за себе си оставя символично един лев от своето възнаграждение.

"Обиколих и посетих Казичане, Кривина, Долни Богоров, "Слатина" и "Христо Ботев". И докато тук е имало разгорещени дебати ние работихме на място. Благодаря на всички, които снощи помагаха на бедстващите хора.

В 21 век има места в София, където няма канализация и домовете на хората се наводняват при всеки проливен дъжд. В 21 век се налага аварийните екипи цяла нощ да изпомпват вода, за да могат да осигурят нормални условия на живот, каза още той. В гарата в Казичане пък нямало достъп, защото имало "езеро" и хората не могат да минат, а тя била ремонтира.

Терзиев обясни, че ще се търсят всички източници на финансиране, за да няма квартали без канализация
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно не разчита на заплатата си, щом я дарява така лесно,та то ако вали цял месец,ще си изкара мандата без да е взел лев. Я НАП да го провери с какво ще живее.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормален човек не би повярвал на не 6инарния
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да беше отпушил канала
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лицемерие, получава заплата по-висока от депутатската, сега я подарявал, при Фандъкова съветниците на БСП също предложиха повишаване заплатата на кмета, но тя отказа и си остана с 2 хиляди лева заплата, но сегашните съветници и кметът са много по-алчни, заплатата им е 70% от кметската, повишава се на кмета, повишава се и тяхната, когато зададоха въпрос на Григорова как може да правят така точно те, социалистите, тя отговори, не съм казала че ще работя без пари, та какво работи точно?
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елементарен гей