Георги Георгиев: Терзиев или не казва истината или е бил заблуден

Защо общината иска да купи 18 частни имота в Южен парк?
24 мар 2024 16:55, Нели Христова
21
Георги Георгиев: Терзиев или не казва истината или е бил заблуден
Снимка: БГНЕС

"Снощи г-н Терзиев самоотвержено защити предложението си и отхвърли искането на ГЕРБ-СДС имотите да се извадят от списъка за изкупуване, докато не се проверят.

"Необяснимият инат на г-н Терзиев да провери преди да плаща, ни накара да проверим 18-е имота и техните собственици в публичните регистри. Оказва се, че 10 от 18-е имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. На 5 от тези имоти строителната фирма "ИНТЕРМЕКС ИН" ООД е съсобственик. Тя купува идеални части през 2020 г.“, това написа в своя Фейсбук профил зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предложението си до общинския съвет, г-н Терзиев пише: "Въз основа на анализ, в проекта за програма са включени само имоти, чийто собственици ги притежават по реституция и попадат в реализираната част от парка. Изключени са 3 имота, поради факта, че са придобити от трети лица чрез сделки или на публична продан“.

Георгиев сподели, че следователно, г-н Терзиев или не казва истината или е бил заблуден. След среднощната пламенна защита на тези сделки, втората възможност категорично отпада.

"Питам г-н Терзиев какъв е принципът, по който 5 имота, на които съсобственик е строителна фирма, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от списъка именно с мотива, че са били препродадени", пише Георгиев.

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

”Аз няма да питам г-н Васил Терзиев чии интереси пази. Фактите дотук всеки може да прецени. Продължавам да питам г-н Терзиев дали ще оттеглили тези предложения от доклада си", пита Георгиев и допълни в заключение: „Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, г-н Терзиев!“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Как мислите? Ами тогава да избираме неуспешните и нереализираните? А, как мислите?
17
0
 
3
 
! Отговори
На ВСИЧКИ е ясно ? преди 1 месец
Държавна Сигурност кметчето разбира се че не е заблуден , ами направо ЛЪЖЕ, както излъгаха Софиянци с избора му. ГОЛЯМО недоразумение и ИЗЛАГАЦИЯ с това подбие на кмет. Не бойте се деца - ИДЕ ВИДОВ ДЕН
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ухото тръгна да избива инвестицията си за местните избори.
15
0
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Кой вярва че това недоразумение е успешен бизнесмен? Децата от детската градина заблуждават по успешно. Една детска градина или училище няма да видим от тази община.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси нахалника е тоа ше строи в парка
13
7
 
4
 
! Отговори
&~~ преди 1 месец
Ооо, лъжливото Гоше пак се обади. Га крадохте не ревяхте, сега ревете гербари нещастни. Съд за вас, съд!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй червеното отпадъче,тая твар,наследник на най тъмната и мрачна част от българската история-Държавна Сигурност няма ли да бъде прогонено?
11
0
 
8
 
! Отговори
Ко съ чудите, бря? преди 1 месец
Когато Горбачов идва на власт и вече се заквасва идеята за премахване на социализма, Васко е бил почти на 6 годинки. Още тогава съдбата му на бизнесмен-милионер е била предначертана.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Или се е бил напил и се е бил бил
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин 1 - Шеф на комунистите в София в момента е Ванчо Таков. Васко Терзиев е от момчетата, за които БКП е взела решение да станат милионерчета още по времето, когато те са били в детската градина. Това, че предстоят промени, върхушката го е знаела още когато Горбачов дойде на власт.
8
2
 
16
 
! Отговори
И за децата е ясно преди 1 месец
Крупен бизнесмен, който претендира, че бизнесът му е за стотици милиони, няма да забатачи собствените си бизнес дела, нито ще тръгне да ги съчетава с пренатоварената с ангажименти кметска дейност. Щом е предприел такава стъпка, значи кметската позиция му носи приходи, които са по-високи от тези от частния му бизнес.
7
0
 
19
 
! Отговори
Как мислите? преди 1 месец
Защо човек, който се представя за сериозен бизнесмен ще си изостави работите и ще се нагърби да е кмет, при това без заплата - нали я дарява?
6
3
 
4
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
За големия мизерен хаус който се е разпрострял в СОС,единствен,със сигурност е този Г.Г.който не успя да кацне на кметския стол на 20-окт. м.г.Номер 1,Великият Дън Сяу Пин е казал:"Не е важно котката дали е черна,или бяла,важното е,да лови мишки"!
5
0
 
11
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
АМан от схемаджий. Нема да има парк а бетон и дувари
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 г. СДС и ГЕРБ приватизираха и разграбиа София.
3
5
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 1 месец
Скрий се бе плъх
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато става въпрос за милиони ,все заблудени бря
1
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Защото Терзиев е комунист и като шеф на комунистите в София му се иска да има повече имоти.