Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин

Пиарите на кмета му взеха парите и го изоставиха затрупан в снега
29 ное 2023 13:15, Петър Бойчев
115
Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин
Снимка: БГНЕС

Новият столичен кмет Васил Терзиев бе затрупан като росна китка след първия сняг.

В първата си битка на "Московска" той изглежда точно толкова нелепо, колкото като се подхлъзна по време на разширението на третата линия на метрото в София, коато ще минава през кв. “Слатина” и ще стига до "Цариградско шосе".

Изключително точно избрано по време и място събитие - когато половин България мръзне без ток, а София е мръсна, заледена и непочистена. Кметът се подлъхзна в Слатина, но падна лошо на "Московска". Васил Терзиев изглеждаше като ученик, който е пратен в първи клас, уроците са свършили и детето стои и подсмърча, но няма кой да го прибере от училище.

Ей, коварно нещо са пиарите. Успяха да го промушат на мъка до кметския стол, сложиха го да седне, прибраха си парите и го... захвърлиха.

И в същото време заваля сняг.

Ама бил мокър, ама 15 часа валяло непрекъснато, ама дърветата не издържали, ама жиците... Добрите и умните му носят от десет дерета вода за оправдания. Лошите го навряха на кучето в г.за. Най-хитрите му защитници ловко пратиха спора в социализма - какви зими имаше навремето и как се справяха комунистите тогава. Там грешка няма, хващат се за гушите, спорят за миналото и забравят сегашното.

Горе-долу същото сполетя и Денков, но неговите пиари ловко подхвърлиха проблемния кокал на Пеевски. И двата лагера люто се вкопчиха в тази епична битка. И днес кандидат-премиерът Пеевски пак атакува онлайн премиера Денков. И всички забравиха снежния човек от "Московска".

Терзиев обаче очевидно е останал сираче откъм умни пиари. Как пък никой не се намери да му каже, че два дни няма да спре да вали и поразиите са много вероятни. Как никой не му даде акъл да сложи каската дето му я подари Фандъкова за добре дошъл. Че да се качи на един снегорин, че да извика телевизиите. Майко мила каква дандания щеше да стане! CNN щяха да го излъчат. Ако ще цяла България и половин София да бяха останали на тъмно и студено, бабите щяха да превъзнасят момчето със снегорина и да се кръстят, че ако не случихме на време, то най-после си имаме кмет на място.

Но не би. Момчето си отива още недошло. Колко малка е разликата от славата до позора - една нощ, една каска, един снегорин.  

В същото време един герой от Калипетрово си направи сандвич местното електро и вдигна до тавана продажбите на парти грилове и псувните по властта. Както отбеляза някой във фейсбук, сега да очакваме някой да си вземе душ в управление на ВиК, когато спре водата в квартала или селото. И да не си представяме какъв би бил протестът, ако им се запуши трайно канализацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: снягвасил терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не, никога не е имало толкова повалени дървета и клони! Справяли са се, защото е ималко само по няколко повалени тук-там. А в момента ежедневно се обработват стотици дървета. Явно изобщо не сте запознат с големината на бедствието...
59
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От три години слушаме само оправдания. Точно за тяхното управление дошли няколко последователни кризи. Както се пее в детската песен ... Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо...Фандъкова не я разбрахме кога е на терен, кога е в кабинета, но успяваше да организира добре всички служби. Да се чудиш защо сега образованите по чужбина са толкова безпомощни и кал*пави.
58
1
 
12
 
! Отговори
Объркал е каските преди 9 месеца
тази е за езда, а не за строителни обекти...
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София е на всички живущи в нея. С малко желание и работлива ръка, малко помощ от всеки и всичко ще бъде наред. При всички положения е необходимо съпричастност.
56
0
 
4
 
! Отговори
Васко ДСто преди 9 месеца
47 To и Кицата Маричков е от другия бряг бе като теб
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 58 Не си спомняш, защото такива проблеми се решаваха без много шум. И тежки зими имаше, и една паметна градушка имаше, и повалени дървета имаше. Но просто нещата се правеха, може и малко не както ни се иска, но проблемите се решаваха и нещата вървяха. А тия вече няколко дни кудкудякат без нищо да са свършили.
54
2
 
4
 
! Отговори
Аgent 007 преди 9 месеца
Вие се шегувате когато говорите за национална сигурност в България!
53
0
 
8
 
! Отговори
Agent 007 преди 9 месеца
На вниманието ви!Мандра в Врачанско бълва отровен кашкавал с наличие на живак!Соцственост на мръ стия Янкошумкар Мундака!Явно корупцията епо важна от здравето на хорат в България!!!
52
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не си спомяням някога в София да е имало толкова повалени дървета. Нали се сещаш, че ако фандъкова беше днес на власт, положението щеше да е едно към едно с това, което наблюдаваме в момента?
51
5
 
15
 
! Отговори
София преди 9 месеца
55, ужасното е, че и ние не можем да я преглътнем - мислех Фандъкова за крайно некадърен кмет, а вече започва да ми е мъчно за нея...
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До mda "от 2 седмици кмет на София. Очаквате да закупи техника и организират всичко по дирекциите по-добре за 2 седмици отколкото боката и даскалицата за 12 години?" Е то дори и при даскалицата чак такива катастрофи нямаше. Значи е имало техника и нещата са били организирани. А не е като да си е взела всичката техника, че да ни убеждаваш, че трябва 5 години да чакаме момчето от ДС-то да закупи нова и да организира всичко. Просто не може да управлява.
49
13
 
11
 
! Отговори
Ей, преди 9 месеца
ГЕРБ не може да преглътне загубата на София.
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква журналистика, какъв стил на изказване....
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аварийните екипи на общината са малко. Няма достатъчно хора да се справят с такова бедствие. И техниката от гербавото управление е равна на оранжеви униформени, които чукат по леда. Т.е. няма достатъчно техника. Но явно и за това е виновен Терзиев, който вече цели 2 седмици управлява, но не можа да купи машини, тъй като го бяха предупредили цели 2-3 дни преди големия снеговалеж. С магическата си пръчка ли да оправи 18 години проблеми в общината?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
от 51 до 50 Извинявам се
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 32 Детето е заченато преди 46 години и все си остава дете- две смислени изречения не може да каже на кръст тоя. Толкова кууух!
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аха, още детето незаченато, но вече давате оценки? Само това знаете. Да плюете. Значи очаквате кмет, без избран общински съвет, в едно заварено 18 годишно бездействие, да успее да се справи с невиждано бедствие като това, след само 2 седмици упралвение? Който и да беше на негово място, нямаше да се справи. Преди да почне нещо осезаемо да се променя, ще минат месеци, защото има фирмички за поддръжка от времето на герб, които им липсваше активност. За начало им бяха наложени санкции.
43
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
както винаги, като не може да се направи заглавие по кеворкянски, с турцизми и прочие чикиджлъци, пиян пешо прави обобщение на коментарната секция на 13то читалище, което обитава. бравос! да живей!
42
1
 
6
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 9 месеца
КАК СМЕЕТЕ *** ДА КРИТИКУВАТЕ КМЕТА И ВЛАСТА? ТАКИВА ГЕРОИЧНИ ,ЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ НИ УПРАВЛЯВАТ БЕЧЕ 33. ЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ОСТАНА НЕОДКРАДНАТО.
41
6
 
6
 
! Отговори
Кирил Маричков преди 9 месеца
до 41 Симпатичен и млад? Край реката редят се редят се топоооолите, побелели , побелели от първия сняг, аз не чакам за среща, но моля те, ооо моля те ти да минеш по другия бряг, джендерастченце!