Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин

Пиарите на кмета му взеха парите и го изоставиха затрупан в снега
29 ное 2023 13:15, Петър Бойчев
115
Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин
Снимка: БГНЕС

Новият столичен кмет Васил Терзиев бе затрупан като росна китка след първия сняг.

В първата си битка на "Московска" той изглежда точно толкова нелепо, колкото като се подхлъзна по време на разширението на третата линия на метрото в София, коато ще минава през кв. “Слатина” и ще стига до "Цариградско шосе".

Изключително точно избрано по време и място събитие - когато половин България мръзне без ток, а София е мръсна, заледена и непочистена. Кметът се подлъхзна в Слатина, но падна лошо на "Московска". Васил Терзиев изглеждаше като ученик, който е пратен в първи клас, уроците са свършили и детето стои и подсмърча, но няма кой да го прибере от училище.

Ей, коварно нещо са пиарите. Успяха да го промушат на мъка до кметския стол, сложиха го да седне, прибраха си парите и го... захвърлиха.

И в същото време заваля сняг.

Ама бил мокър, ама 15 часа валяло непрекъснато, ама дърветата не издържали, ама жиците... Добрите и умните му носят от десет дерета вода за оправдания. Лошите го навряха на кучето в г.за. Най-хитрите му защитници ловко пратиха спора в социализма - какви зими имаше навремето и как се справяха комунистите тогава. Там грешка няма, хващат се за гушите, спорят за миналото и забравят сегашното.

Горе-долу същото сполетя и Денков, но неговите пиари ловко подхвърлиха проблемния кокал на Пеевски. И двата лагера люто се вкопчиха в тази епична битка. И днес кандидат-премиерът Пеевски пак атакува онлайн премиера Денков. И всички забравиха снежния човек от "Московска".

Терзиев обаче очевидно е останал сираче откъм умни пиари. Как пък никой не се намери да му каже, че два дни няма да спре да вали и поразиите са много вероятни. Как никой не му даде акъл да сложи каската дето му я подари Фандъкова за добре дошъл. Че да се качи на един снегорин, че да извика телевизиите. Майко мила каква дандания щеше да стане! CNN щяха да го излъчат. Ако ще цяла България и половин София да бяха останали на тъмно и студено, бабите щяха да превъзнасят момчето със снегорина и да се кръстят, че ако не случихме на време, то най-после си имаме кмет на място.

Но не би. Момчето си отива още недошло. Колко малка е разликата от славата до позора - една нощ, една каска, един снегорин.  

В същото време един герой от Калипетрово си направи сандвич местното електро и вдигна до тавана продажбите на парти грилове и псувните по властта. Както отбеляза някой във фейсбук, сега да очакваме някой да си вземе душ в управление на ВиК, когато спре водата в квартала или селото. И да не си представяме какъв би бил протестът, ако им се запуши трайно канализацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: снягВасил Терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Терзиев излезна на площада и рече, Мойто "АЗ" рекна тъй: Страшна ми е силата, щото съм просто пиленце на ДС... Бога да простит попа Станка, кой ми даде книга, та се поучих... та затова, че Ви рекна така:.... Нищо не е .. Но НИЩО Е без Мен (()) Аз Съм, чрез Когото Нищо не съществува. Аз Съм, чрез Когото Всичко съществува. Но Аз не Съм "аз" Понеже съм Терзиев! Аз Съм Ние. Ние е в Мен и Аз съм Ние. Ние Сме е Аз Съм. В мен са Пашата и Комуниста. Но аз Съм Пионерче. Аз Съм Едното Пионерче, Което има
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре че разкарахме това недоразумение Фандъкова. София беше заприличала на Багдад, нямаше здрава улица. Ама то жена кмет какво друго да се очаква
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 44 Анонимен..вие от коя държава сте, да дойдем при вас да се спасим.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една трезво написана статия
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко това е много забавно и смешно, но не забравяйте, че зад тези холивудски клоуни и захаросани гейски принцеси се крие световния юдеоболшевизъм и ще ви унищожи, като Палестина и Украйна.Вие сте следващата държава за заличаване, след Украйна и Палестина.
35
4
 
4
 
! Отговори
ДСБКП преди 10 месеца
На дядо му беше по-лесно. Щеше да докара в София, затворниците от Белене - и щеше да изринат снега за часове. А Васко няма на кой да разчита,сега се правим на овчици.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без да обиждам петокласниците, но това явно е разказ с елементи на разсъждение на петокластника Петър Бойчев.
33
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Симпатичен кмет. Млад и интелигентен, а и не на последни място мъж. 100 пъти по-добре от даскалицата
32
6
 
3
 
! Отговори
СОФИЯ - ХАОС.... преди 10 месеца
ВАРНА - ХАОС........ ЧЕРВЕНИТЕ ГРАДОВЕ.....КАКВОТО ПО ВИКАШ, ТОВА ЩЕ ПОЛУЧИШ...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нищо ще се ребрандира и всичко пак ще си е ток, нали така беше в оня стрийминг
30
3
 
6
 
! Отговори
Терзиев преди 10 месеца
Промяната е факт!
29
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 10 месеца
Само клоуни ....ама такива трябват ....поне на Запада ...такива трябва да управляват България за да сме на мястото си ! Киро с лопатата и ботушите .....Бойо без маска се кара на самотен тракторист що бил без маска ....Запада е горд ! Доган си няма на представа на кой е Росенец .....
28
4
 
10
 
! Отговори
MNENIE преди 10 месеца
Така ще бъде , след като си избрахте ГЕЙ Дружинка за София и България - Терзиев и Бонев спят заедно , Денков го пръца Петков .
27
14
 
9
 
! Отговори
mda преди 10 месеца
хейтърите, алоооу. Момчето (вие сигурно сте на по 60+ години дърти пенсии), е от 2 седмици кмет на София. Очаквате да закупи техника и организират всичко по дирекциите по-добре за 2 седмици отколкото боката и даскалицата за 12 години?
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 29 Вчера Киро Брейка в най-новия си клип пак яко разбеснял се: "Няма кой да почисти улицата до нас. Изринал съм 10 тона сняг." Заглавието на клипа е: СНЕЖНИЯТ (К*Р) КАПАН! в неговия канал. Препоръчвам ви го.
25
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи... ГЕРБ бил виновен, че това нещо Терзиев не знае на кой свят е. Що бе, да не би ГЕРБ да го е издигнал? :))))
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова си може момчето от ДС-то. Но е нормално и ПР-ите му толкова да си могат. Читав ПР ще се хване ли да бута такова нещо и да се излага?
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ли мъже в тази държава, могат ли да носят. Да извадят лопати, метли и някоя друга резачка и поетапно да поразчистят както правя аз. Не мисля че е трудно да свършиш малко работа след работа, да се понамокриш, пък после с горещи ръце да пиеш една малка ракия с приятели и да се поздравиш за свършената работа. И забравете за това че си плащаме.., няма нищо лошо хем да си платиш, хем да си изцапаш ръцете.
22
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Терзийчето 5 думи на кръст не може да каже, но иначе кмет стана. Ашколсуун машааала софийски смееешници! Да ви е честит!
21
5
 
12
 
! Отговори
Леля Гошо преди 10 месеца
Той е един от нас.